@gagi«d hype: Pol sem v bistvu cist notr padu v te slalome

. Drugac mi niti ni tolk do samih slalomov, ampak na splosno do motosporta, zal pa so mi samo slalomi dosegljivi.
Sem preprican, da ti ne bo zal, ce bos poskusil kdaj odpeljati kaksnega (res je zanimiv, pravzaprav je zanimivo priblizno tolk kot sama voznja, samo varnega se pocutis)
...
Jst pa sem kmalu za tistim belim 16Vjem nasel naslednjo meni zanimivo zadevico. Sicer ne ravno v blescecem stanju, ampak me je (spet) zaradi redkosti vseeno premamilo. Renault Clio 1.8 Baccara. Ta beseda Baccara je vcasih oznacevala vrh ponudbe Renaultovih modelov in je kasneje bila zamenjana z Initiale Paris, avtomobili opremljeni s tem napisom pa so imeli bolj ali manj vso mozno opremo, ki si jo je bilo mogoce za dolocen model omisliti. Se se spomnite reklame: "Ima vse kar imajo veliki"

?
Od ostale opreme, ki jo ponavadi imajo Clioti, ima ta izvedba Baccare usnjene sedeze nastavljive po visini, usnje namesto blaga na tapetah vrat, klimo, kromirane (in dost bolj kvalitetne) notranje rocke za odpiranje vrat, lesene dodatke v notranjosti, ekrancek za prikaz zunanje temperature, temno zelen tepih, 14" alu platisca (katerih moja zal ni vec imela) in v tem primeru 1.8 8V motor s cca. 95KM@5750 rpm, 142Nm@
2750 rpm (skor kot dizl

, eden boljsih motorjev za vsak dan po mojem okusu), koncna po podatkih baje 185km/h, do 100km/h verjetno nekje med 9 in 10sek.
V glavnem dokaj poskocen avto s katerim si lahko zelo dinamicem v prometu pri vsega priblizno 6l/100km porabe

.
Zgoraj opisano se v sliki:
Na zunaj nic posebnega, barva (metalno temno sivo/zelena) je v zivo bolj zanimiva in se lepo ujame z opremo avtomobila.
No pa se notranjost, ki je malenkost bolj zanimiva od zunanjosti (sprednji sedezi so po sredini preobleceni, v originalu pa so taksni kot zadaj, volan na fotki je navaden v originalu je taksen kot pri 16Vju le usnje je svetlo):

Ta volan je bil zraven avtomobila (tako kot ti predprazniki

), zvocniki ne pasejo cisto nic zraven, ampak ker je bilo treba luknje zapolnit in je imel kolega ravno taksne odvec

.
Ob nakupu sem planiral, da bo scasoma ta avto zgledal podobno kot tisti bivsi vijolicen RT, uporabljala pa ga bi punca. Vendar je naneslo, da se je avto potreboval prej kot pricakovano, zato je ostal serijski.
LP, Primoz