Distancniki - B sistem vpetja

Vse o videzu avtomobila
Odgovori
lazo23

Distancniki - B sistem vpetja

Odgovor Napisal/-a lazo23 »

Caw fantje mam en problem oziroma moja nevednost mi neda miru. Narocil bi distancnike z B sistemom vpetja sedaj pa me zanima kaj za vraga je to. Baje se prvo distancnik privijaci na boben-disk kar koli ze je in nato se feltno na ta distancnik. Sam sedaj mi ni jasno kako za vraga lahko v sistem 4x100cm prvo privijacis v iste stiri luknje pac ene vijake nato das gor feltno in kako zespet ponovno v te iste luknje privijacis nove stiri vijake katere naj bi drzale feltno, res mi ni jasn kako lahko enkrat privijacis distancnik na boben pol pa se enkrat privijacis feltno v TE ISTE LUKNJE kako ce so notr ze vijaki z katerimi si privijacil distancnik...
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

si pomislil da je vec lukenj na distancniku? :D 4 za distancnik prisraufat + 4 za feltno na dist..?

poglej tukaj sliko cisto na desni...
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

lazo23

Aha pol ce razumem te distancniki pridejo taki da imajo na sebi ze stiri navojne palice + stiri luknje. Cez te luknje privijacis distancnik na boben, potem das gor feltno in z maticami pritrdis feltno na distancnik, upam da sm zadel stvar :) Sam to je pa pol jeba k nemores dat varnostnih vijakov, ce pac feltno pritrdis z maticami... :( **** k folk krade k srake...
lazo23

Caki mal Doctor DJ a pol majo te distancniki pac 8 lukn z stirimi pritrdis disk na boben ostale stiri luknje pa imajo navoj in te ki imajo navoj na te pridejo vijaki z katerimi pritrdimo feltno na distancnik, sam kako je pa pol kej z varnostjo pa silami na vijake, oziroma katera moznost je bolsa glede varnosti navadni distancniki z 4. luknjami al tisti z 8.
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

lazo23 napisal/-a:Aha pol ce razumem te distancniki pridejo taki da imajo na sebi ze stiri navojne palice + stiri luknje. Cez te luknje privijacis distancnik na boben, potem das gor feltno in z maticami pritrdis feltno na distancnik, upam da sm zadel stvar :) Sam to je pa pol jeba k nemores dat varnostnih vijakov, ce pac feltno pritrdis z maticami... :( **** k folk krade k srake...
nima stirih navojnih palic, ampak ma stiri luknje s konusom - take kot na platiscih, da prisraufas distancnik na pesto, potem pa imas za 90 stopinj zamaknjene stiri luknje z navoji kot v pestu in kolo prisraufas v te stiri luknje. in eden od stirih vijakov s katerimi prisraufas feltno v distancnik je varnostni
lazo23 napisal/-a:...sam kako je pa pol kej z varnostjo pa silami na vijake, oziroma katera moznost je bolsa glede varnosti navadni distancniki z 4. luknjami al tisti z 8.
ce vzames distancnike s Tuv-om se nimas kej bat da nebi zdrzal, ker je preverjeno OK. druga zgodba zna bit, ce jih delas sam...
lazo23

No ok zdej pa mi je vse jasn sam hm ti si z Vrhnike ane zanimivo jest sm tud pa te ne poznam no vidim te velikokrat sam nevem pa kdo zaboga si haha.. Aja pa poznas kaksnega ki zrihta take distancnike...
Odgovori