barvanje alu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
MrOizo

barvanje alu

Odgovor Napisal/-a MrOizo »

zdravo

jaz bi dal barvat alu platisca pa mi je vulkanizer reku d rajs ne, d nobena barva ni tko obstojna in karkoli bom dal gor se bo zacelo lusct. zdj me pa zanima ce je to res?ima kdo te izkusnje d se mu je zacel lusct, pa po kaksnem casu

lp
Uporabniški avatar
benč

Odgovor Napisal/-a benč »

To da se ti bo zacel luscit ni glih res...je odvisn od tega kak jih mislis dat strihat. Bol problematicn je, ce jih strihas z bazo pa pol lak cez, tam ce ni dobr naret se ti res lahk zacne luscit, zato mors dobit enga dobrga, da ti to dobr zrihta. Najprej obvezno staro barvo dol speskat pol je dobr sprickit cez, nato bazo in lak. Se bols varianta je pa s poliesterskimi barvami, prasna barva(mesanica poliesterskih smol in barv) se elektrostatsko nanese in v peci zapece-to je pa ful trdovratna zadeva in se ne bo luscila, tudi dol jo tezko spravis, pa se lepo-odlicno zgleda(u bistvu se vse felgne tak strihajo). mislim pa, da je celo tema nekje na forumu kjer se zbirajo prijave za strihanje tak, da poglej.
LP
Slika
MrOizo

najlepsa ti hvala za odgovor

lp
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

jurcek3 je strihal feltne in sprejemal prijave...samo ne delajo vec tega...lp
Slika
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

ce hoces da je kolk tolk solidno, peskanje, pa dober licar
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Jaz sem jih kar sam zrihtal. ( je pa res da feltne niso ne vem kaj....)

V originalu so bile cudne barve, in pa na nekaterih mestih se je zacelo lusciti ( poskodbe, starost ...)

Tako da sem lepo feltno posmirglal z vodobrusnim papirjem. Cez spric kit. Se mal smirglanja, da je bilo cim bolj gladko.
Barva in nato se prozoren lak.

Zadeva se mi zdi kar solidna, s tem, da sem zapravil nekje 30eur za ves material.
Po 3h letih se barva se kar gor drzi ....
Go HARD or Go HOME
dnovak24
Kraj: ?†entjur

Odgovor Napisal/-a dnovak24 »

dj slike
Uporabniški avatar
Vick
Kraj: Mirna

Odgovor Napisal/-a Vick »

jst sm dau feltne tud peskat pol pa sprickit pa vodno brusenje pa se enkrt spric kit pa brusenje. po pa lpo z 2 komponentno barvo vec slojev pa na konc se lak pa mora bit za ene 5 let

prasno barvanje je pa drago ce hocs d ni z navadno barvo, ce je navadna prasna barva se zacne lusct...pa tud peskat obvezno prej
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

kere kol feltne so mokro barvane se bojo slej al prej zacele luscit, tko da poiscte mal okrog pa dejte elektrostaticno farbat in noben kamencek vam ne bo prsu do zivga :wink:
jst sm dau feltne tud peskat pol pa sprickit pa vodno brusenje pa se enkrt spric kit pa brusenje. po pa lpo z 2 komponentno barvo vec slojev pa na konc se lak pa mora bit za ene 5 let

prasno barvanje je pa drago ce hocs d ni z navadno barvo, ce je navadna prasna barva se zacne lusct...pa tud peskat obvezno prej
prasno barvanje feltn pride tm clk 40 eur, mokro barvanje pride bliz 150eur, tko da je prasno barvanje cenejse, prasna barva se v dveh primerih lahko zacne luscit:
1.premalo zapecena barva
2.ni bilo pobarvano z poliestrsko barvo (za zunaj)
drugace je pa prasna barva bol kvalietna, z mokro dubis pa dost lepso povrsino, zaradi spric kita katerga ne smes uporabljati pri prasnem zaradi visokoh temperatur

odlocitev je vasa :D
Uporabniški avatar
Vick

zakaj pride mokro barvanje 150eur?
jurcek3

zato k mas not vec postopkov, brusenje,nanos spric kita, barvanje, lakiranje.... pri elektrostaticnem pa sam pofarbas das u pec in to je to,
Uporabniški avatar
Vick

jah tok drago pa spet ni..zdej odvisn ce to sam delas al pa ne....

sj pr elektrostaticnem barvanjem je treba pa speskat...tko ce hoces met dobr speskano pa tud ni pocen
MrOizo

cak to misls 150eur na feltno al za vse 4 komade?
jurcek3

MrOizo napisal/-a:cak to misls 150eur na feltno al za vse 4 komade?
use stiri platisca pri mokrem barvanju pridejo okoli 150 eur, po mojih informacijah
pri prasnem barvanju pa pridejo okrog 40 eur
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

za 120eur mas speskane in prasno postrihane feltne (vse 4) ...
Odgovori