carminat navigation

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
janezkranjski

Odgovor Napisal/-a janezkranjski »

PeCi napisal/-a:hvala ti McBerni, ni cudn da mi ni delal, je blo treba z alkoholom zapect :lol:
zdej me pa zanima, se da kok zamenjat jezik v menijih al bo treba na servis pelat?
Katerih menijih? Na navigaciji lahko menjas z onim servisnim CDjem ko ti tudi upgrada firmware. Poglej na (mislim da) 3 stran, kjer je torrent ki sem ga jaz dal gor. Potem das noter CD, gres pod languages in lahko tam izberes katera 2 jezika imas gor.
R-gorazd

Odgovor Napisal/-a R-gorazd »

janezkranjski napisal/-a:
PeCi napisal/-a:hvala ti McBerni, ni cudn da mi ni delal, je blo treba z alkoholom zapect :lol:
zdej me pa zanima, se da kok zamenjat jezik v menijih al bo treba na servis pelat?
Katerih menijih? Na navigaciji lahko menjas z onim servisnim CDjem ko ti tudi upgrada firmware. Poglej na (mislim da) 3 stran, kjer je torrent ki sem ga jaz dal gor. Potem das noter CD, gres pod languages in lahko tam izberes katera 2 jezika imas gor.
To je ze lepo, da si ga dal gor. Sam nisi povedal kako se ga zapeze.
janezkranjski

Odgovor Napisal/-a janezkranjski »

Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

a je kdo potegnu dol tale navi CD 2008??? men ne dela nikakor ... posnel z nerotom, isopower-jem, pa mi skos govori please insert navigation cd ... cd ne vrze ven, ostane not, samo zagrabi ga pa ne ... z alcoholom mi je napisal da verzija ni podprta ... se kaksn predlog??? aja pa navigacija v mojem scenicu je majhna ... nima zemljevidov, ima samo glasovno usmerjanje, pa verjetno kaze puscice kje zavit pa to ...

EDIT: na unem cdju k sm ga dubu zraven k je pol evrope, pise becker ... ce ma to kej veze ... tako da ne vem al moram iskat pod becker na strani www.navigation.com, al pod vdo???
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
brobins
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brobins »

RoZleht napisal/-a:a je kdo potegnu dol tale navi CD 2008??? men ne dela nikakor ... posnel z nerotom, isopower-jem, pa mi skos govori please insert navigation cd ... cd ne vrze ven, ostane not, samo zagrabi ga pa ne ... z alcoholom mi je napisal da verzija ni podprta ... se kaksn predlog??? aja pa navigacija v mojem scenicu je majhna ... nima zemljevidov, ima samo glasovno usmerjanje, pa verjetno kaze puscice kje zavit pa to ...

EDIT: na unem cdju k sm ga dubu zraven k je pol evrope, pise becker ... ce ma to kej veze ... tako da ne vem al moram iskat pod becker na strani www.navigation.com, al pod vdo???
Mislim, da potrebujes:

Europe - Becker Traffic Pro 5-CD Set v.10.0
Catalog # T1000-12345

Slovenije pa v setu 5 CDjev ne bos nasel.
Uporabniški avatar
RoZleht

ze vlecem tole dol, pa bomo vidl ... :) mogoce bo tud slovenija kdaj pokrita hehe :)
Lp RoZleht
Robertos_664

Odgovor Napisal/-a Robertos_664 »

potegnil danes dol Teleatlasov CD 2008 Europa. Dela zakon na Carminat 8000.

lp robi
Uporabniški avatar
RoZleht

evo cist iz firbca poslal mail v firmo becker ce obstaja kaksen namen da nardijo tud karte za slovenijo, ..., oz. jih vprasal ce kaksna druga karta dela na tem sistemu, pa mi odpisejo tole (bil ekspresni odgovor v roku 10ih sekund):

Dear Sir thank you for your mail.
The unit CARMINAT is an so-called OEM product for Renault. We are not allowed to give you product informations or technical instructions for these systems. For any questions of sales, software and technical problems concerning OEM systems from Renault please contact your Renault dealer or let him ask for support at the Renault Service Center for distributors.

Tako da so me poslal na renaultove servise k bojo se manj vedl :) ... tko da jst ne zastopm zakaj je taka skrivnost da se pac pove to, glede na to da je vgrajena njihova navigacijska naprava :)
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

ewo tudi sam sem probo z temi dvemi linki ki so tu gor. stvar zapeko z alcoholom ali nerotom na cd in dvd pa mi ni potegnilo nobenega, imam laguno 2005 katera ma DVD rom, zraven imam original DVD na katerem je po predvidevanju in brskanju zahodna evropa, o vzhodu pa ni ne duha ne sluha :evil: kaj se ma kdo kako idejo za zrihtat vzhodni DVD al ostaja samo da imas original, pise namrec da naj vstavim original cd
Uporabniški avatar
brobins

sinko napisal/-a:ewo tudi sam sem probo z temi dvemi linki ki so tu gor. stvar zapeko z alcoholom ali nerotom na cd in dvd pa mi ni potegnilo nobenega, imam laguno 2005 katera ma DVD rom, zraven imam original DVD na katerem je po predvidevanju in brskanju zahodna evropa, o vzhodu pa ni ne duha ne sluha :evil: kaj se ma kdo kako idejo za zrihtat vzhodni DVD al ostaja samo da imas original, pise namrec da naj vstavim original cd
V eMuli poisci "Carminat 2008 v28". To je zadnji DVD, ki vsebuje tudi SLO in CRO. Preveri velikost, ker je mozno da je DVD DL.
Uporabniški avatar
McBerni

Odgovor Napisal/-a McBerni »

sinko napisal/-a:ewo tudi sam sem probo z temi dvemi linki ki so tu gor. stvar zapeko z alcoholom ali nerotom na cd in dvd pa mi ni potegnilo nobenega, imam laguno 2005 katera ma DVD rom, zraven imam original DVD na katerem je po predvidevanju in brskanju zahodna evropa, o vzhodu pa ni ne duha ne sluha :evil: kaj se ma kdo kako idejo za zrihtat vzhodni DVD al ostaja samo da imas original, pise namrec da naj vstavim original cd
zgornji link (od janezkranjski) dela. zapece se ga z ImgBurn. Ne dela pa na dvd enotah. Za dvd enoto probaj torrent za BMW 2008-1 High.iso, ga imam tudi jaz. sam nimam dvd enote
http://thepiratebay.org/tor/3958180/BMW ... igh_2008-1

Zapis na tistem dvd-ju je enak kot na cd-jih. abstract, bibliogr, carinet, copyright... probaj in nam povej.
kirsa1
Kraj: Lenart,Maribor

Odgovor Napisal/-a kirsa1 »

RoZleht..Sam imam identicne tezave kot ti..Tudi jaz imam to malo navigacijsko napravo v Scenicu l.2005..Becker Carminat,ki je povezana z radiom..Pa nikjer ne dobim cd z Slovenijo..Upam,da nama lahko kdo tukaj pomaga in kaj zrihta..Prosim lepo.. :) :oops:
Uporabniški avatar
RoZleht

a lahko pogleda kdo (ce se to seveda da) katere karte so, oz. katera verzija navigacijskih kart je pod katalosko stevilko 77 01 068 884 ???
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
brobins

RoZleht napisal/-a:a lahko pogleda kdo (ce se to seveda da) katere karte so, oz. katera verzija navigacijskih kart je pod katalosko stevilko 77 01 068 884 ???
V spodnjem dokumentu sem poiskal "77 01 068 884":

http://www.renault.se/upload/HIGH_TECH_ ... Lowres.pdf

Rezultat:

CARMINAT GUIDNINGSSYSTEM HB SH1
Land Artikelnr
CD1 Danmark/Sverige/Norge/Finland 77 11 423 070
CD2 Tyskland/Osterrike/Benelux/Schweiz/Polen 77 11 423 071
CD3 Frankrike/Spanien/Portugal/Belgien 77 11 423 072
CD4 Italien/Osterrike/Schweiz/Tjeckien 77 11 423 073
CD 5 Storbritannien/Irland 77 11 423 074
Land Artikelnr
Paket 5 CD-skivor Västeuropa 77 01 068 884
Uporabniški avatar
RoZleht

ma to mam, sem potegnu z neta dol :), pa ni nikjer ne duha ne sluha o sloveniji ... Z renault slovenije, so mi pa napisal da v tem kompletu (kot je kataloska cifra) obstaja pokritost maribora in ljubljane za slovenijo ... eh, sej noben nc ne ve ... celotne slovenije pa ni pokrite, ker ni povprasevanja ... neumn se mi zdi, da je npr. vatikan pokrit v celoti (verjetno je papez sprozu povprasevanje :)) ... mogoce pa v prihodnost nekoc le docakamo kdor od nas ma to navigacijo :)

@brobins: HVALA k si pogledal kaj je pod tisto katalosko stevilko!
Lp RoZleht
Odgovori