R Clio 1.2, motor D7F hladen motor ugasne v prostem teku
R Clio 1.2, motor D7F hladen motor ugasne v prostem teku
Ko je motor hladen-ali ko nekaj casa stoji- mi v prostn teku crkuje ko pa nekaj casa dela-se motor segreje- je uredu in se obrati stabilizirajo-potem motor dela brezhibno-tudi v prostem teku-.A imate kake izkusnje s tako zadevo?Misim da je kriv ali motocek prostega teka ali senzor za hladni vzig motorja?kje se nahaja senzor za hladni vzig motorja?
Jup. Znana stvar tut meni. Resitev je relativno enostavna rabis 1-2 urci dela. Ocisti motorcek prostega teka in loputo.
Navodila s slikami za to imas na tem forumu pod "izbrane" teme pri temi Okvare in pomoc.
"Postopek ciscenja ventila prostega teka za K4J motor"
"Ciscenje lopute za zrak, D7F (pazi, slike!)"
Ono prvo sicer ni tocno za ta motor, ampak je skor ista stvar.
Men so vrtljaji nihali +/- 200, ko je pa bil "dobre" volje je pa tut crknil. Zdaj se drzijo konstantno na 750.
lp
Navodila s slikami za to imas na tem forumu pod "izbrane" teme pri temi Okvare in pomoc.
"Postopek ciscenja ventila prostega teka za K4J motor"
"Ciscenje lopute za zrak, D7F (pazi, slike!)"
Ono prvo sicer ni tocno za ta motor, ampak je skor ista stvar.
Men so vrtljaji nihali +/- 200, ko je pa bil "dobre" volje je pa tut crknil. Zdaj se drzijo konstantno na 750.
lp
Re: R Clio 1.2, motor D7F hladen motor ugasne v prostem teku
A mogoce gdo ve kje se nahaja map senzor pri motorju-clio d7f motor-in koliko senzorjev ima za hladni vzig motorja..tenks
Re: R Clio 1.2, motor D7F hladen motor ugasne v prostem teku
Motorcek prostega teka sem ocistil..pa ni bilo prevc umazanije..pa kljub temu ne dela motor na 700 obratih ko je hleden..ce pa povecam prosti tek- na vecje obrate..se povecajo obrati preko 1000 ko je motor topel..motor ima 110t km..