ventili NUJNO

Kotiček renojevih starodobnikov
robix16v
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a robix16v »

Ziiga napisal/-a:Kuko ti je pa lah use ventile povil?? :shock: Dej ti naprej svece zategn, glavo doluzam... pa probej vsak prostor posebej, vodo not natoc k so vsi zaprti in ni nujno de so vsi ventili poviti. Pobruss sedeze ventilov, skup sestavs, zamenas povite in toj to :)

Dragr, ce je jermen prevec nategnn zacne tult, posebn zvok, ma slis se ga no... Jermen itak ne sme bit tok prtegnn dej trd k kamn.
tenks za to ma morm it do mehanika da mi posodi da zmirim kompresijo pa bomo takoj vidli katiri pa kolko jih je zvitih sm casa je bol malo zdj tako da :( :cry:
je res da je stara ma je res da je ze odplacana RENAULT19 1.8-16V
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

robix16v napisal/-a:
Ziiga napisal/-a:Kuko ti je pa lah use ventile povil?? :shock: Dej ti naprej svece zategn, glavo doluzam... pa probej vsak prostor posebej, vodo not natoc k so vsi zaprti in ni nujno de so vsi ventili poviti. Pobruss sedeze ventilov, skup sestavs, zamenas povite in toj to :)

Dragr, ce je jermen prevec nategnn zacne tult, posebn zvok, ma slis se ga no... Jermen itak ne sme bit tok prtegnn dej trd k kamn.
tenks za to ma morm it do mehanika da mi posodi da zmirim kompresijo pa bomo takoj vidli katiri pa kolko jih je zvitih sm casa je bol malo zdj tako da :( :cry:
MA kaj bi hodil do mehanika po compresion tester ce bos tako ali tako moral glavo dol vzet ko bos menjal ventile. Tista varianta od Ziiga-ta je najlazja. Pa ljudje ti ponujajo komplet glavo za 30eur...uzam, to je ðabe.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Drgac pa Ziiga, jermen ni prevec nategnen, ma se zdej dost lufta, pa un tvoj motor je tut tko laufu kot prvi v mojem linku na prejsnji strani...(pa se z dodatnim prizvokom drocnikov). Nimam pojma zakaj tak zvok rata, sam upam da ne bo kej narobe zdej :?
Slika
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Js sem jermen zategnu toliko, da nima skoraj nic zracnosti, torej toliko da ni "napet" ampak je se vseeno lepo ulezen okoli po jermenicah, sponerju in rolci. Ma pa isto mal prizvoka, se pravi tistega "zvrgolenja" kot pravis. Mam pa raje da je malo tega prizvoka in je jermen lepo ulezen, kot pa da nimam prizvoka in vem da je jermen mogoce malo prevec losan.
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

No hvala za ta odgovor, zdaj sem pomirjen :)
Slika
robix16v

kj si tudi olje zamenjal kr je problem lahko v temu
robix16v

Drmo napisal/-a:
robix16v napisal/-a:

MA kaj bi hodil do mehanika po compresion tester ce bos tako ali tako moral glavo dol vzet ko bos menjal ventile. Tista varianta od Ziiga-ta je najlazja. Pa ljudje ti ponujajo komplet glavo za 30eur...uzam, to je ðabe.
ma finta je da moja glava je bla sirjena pri kolegu v italiji in so bli vsa lezisca ventilov zbrusena na novo in novi tefloni in tako naprej in zdj se mi ne splaca vzet druge glave
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Vzames jo ze zaradi ventilov...pa tako ali tako bos moral dat zbrusit sedeze ventilov ko bos menjal ventile tako da... :wink:
Enigma motorsport
robix16v

Drmo napisal/-a:Vzames jo ze zaradi ventilov...pa tako ali tako bos moral dat zbrusit sedeze ventilov ko bos menjal ventile tako da... :wink:
pa ce so bla lezisca zdj pred enim mescom brusena pa ze ce odpiram motor dam not nove ventile da ni problemov kr je lahko ventil zvit za 2mm pa ze ne tesni kot bi mogu
Odgovori