Pozdravljeni,
Ugotavljam, da mi na mojem Cliu ne deluje zadnji brisalec ter spricanje vode.
Kar se tice vode lahko recem, da ko obrnem rocko v kabini slisim motorcek spredaj vendar zadaj nic ne pritece na steklo. Posoda s tekocino je polna - smatram da je samo ena posoda. Kaj in kako se lahko preverim kje je napaka.
Pri brisalcu pa je takole: Ne glede na polozaj stikala na rocici mi vglavnem brisalec ne deluje. Sel sem tudi z voltmetrom preveriti na zdnjih vratih in ugotovil, da je na tistem tripolnem konektorju ki pride na motorcek in je na sredini vedno cca 10,5V (ne glede na polozaj stikala - izgine samo ce odvzamem kontakt), na stranskih pa je masa (merjeno preko motorcka - dovod odklopljen). Predvidevam, da bi na zadnjem brisalcu moral biti casovnik z relejem, pa namrec nic ne "klika" na komandni plosci pri nogah tako da bi lahko bil rele? Obstaja kaksna stikalna shema za Clio II l.99 da bi lahko preveril ali je samo rele ali je stikalo na komandi ali pa je motorcek sel rakom zvizgat.
Za kakrsni koli nasvet se vam v naprej zahvaljujem.
Clio II - zadnji brisalec ter voda
Pri cliu 1 je pod desnim zadnjim sedezem cevka za pranje sipe spojena in vmes je (verjetno) nepovratni ventil, ki se je meni pogosto zamasil. Kako ima urejeno II ne vem, zna pa biti podobno. Malo odmakni tapeto, pa bos videl.
Ena od zic konektorja mora ob pritisku na rocko dobiti napetost (poleg tiste, ki jo ima stalno). Preveri prehod kablov iz strehe v vrata prtljaznika. Tudi cevka za vodo se lahko tam pretrga...
Ena od zic konektorja mora ob pritisku na rocko dobiti napetost (poleg tiste, ki jo ima stalno). Preveri prehod kablov iz strehe v vrata prtljaznika. Tudi cevka za vodo se lahko tam pretrga...