megane grandtour 1.6 16V (pomoc- nasveti)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Hecno, ker edinega dizla od renoja, ki sem ga vozil, je bil megane grandtour 1.5 dci, 2005 letnik in ta se ogrel tik tak. Podobno pravi kolega, ki ima kangooja z enakim motorjem.

Res pa je pri vsem tem - velja tudi za bencinarje - da je veliko odvisno od voznje. Sploh pri dizlih vsi se bolj pazijo, da hladnega ne tiscijo.
Sam imam npr do sluzbe 15 km. Ce je cesta prazna in vozim lagano ter veselo ogrevam kabino, da me ne zebe, se motor do sluzbe ne ogreje do kraja, ampak je se vedno precej hladen.
Ce samo dvakrat zahodim in prehitim 3 ali 4 avte, je motor ze na polovici poti na delovni temperaturi.
LP, Samojed
piksna

Odgovor Napisal/-a piksna »

Se strinjam s samojedom. Mam dizla pa ce bi se enkrat kupoval bi sigurno bencinarja vzel. Tale nafta je relativna. Tko kot so ze ostali povedal. Das manj za nafto sam ga mors usak jutr ogrevat pa ko ga kupis je drazji pa ostali stroski so tud dost vecji. v bencinarja sm zjutrej sedu pa gasa. dizla pa vsak dan ogrevam 10 minut pa se par minut prej grem od doma de ni treba prehitevat. :mad:
Clio II 1.4 RT
Laguna II Grandtour 1.9 dci 88kW DYNAMIQUE-Navi
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

piksna napisal/-a:Se strinjam s samojedom. Mam dizla pa ce bi se enkrat kupoval bi sigurno bencinarja vzel. Tale nafta je relativna. Tko kot so ze ostali povedal. Das manj za nafto sam ga mors usak jutr ogrevat pa ko ga kupis je drazji pa ostali stroski so tud dost vecji. v bencinarja sm zjutrej sedu pa gasa. dizla pa vsak dan ogrevam 10 minut pa se par minut prej grem od doma de ni treba prehitevat. :mad:
Saj sem jaz isto povedal glede segrevanja diesel motorja.
Ce ga takoj stiskas, bo isto full hitr segret- samo vprasanje pa je koliko cajta bo turbina zdrzala, ko ni previlnega mazanja ( 150kkrpm in motorno olje ki podmazuje na 25 stopinjah....naprimer)
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Jaz sem to napisal zato, ker je bilo govora da se dizli dlje segrevajo. Ta dlje je relativen in je odvisen od tistega, kar je v prejsnjem postu.
LP, Samojed
alex
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a alex »

Pozdravljeni, prosil bi ce lahko se kdo napise kaj glede benzinarja 1.6 predvsem porabe, ker sem tik pred tem da ga narocim, lepo prosim
leonardo

Odgovor Napisal/-a leonardo »

Sam imam Megane Grandtour II, letnik 2006 1.6 16V in sem v celoti zadovoljen z njim. Pripombe bi imel le glede porabe in pospeskov. Ni potrebne moci, ko bi rad na neki regionalni cesti prehitel, drugace pa je O.k.. Kar se tice porabe, osebno imam vec kot 50% mestne voznje (Ljubljana) in je poraba po BC 10,5, pri kombinirani voznji z vozno po avtocesti (cca. 140km/h) pa ne manj kot 9,3.
Leonardo
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

leonardo napisal/-a:Sam imam Megane Grandtour II, letnik 2006 1.6 16V in sem v celoti zadovoljen z njim. Pripombe bi imel le glede porabe in pospeskov. Ni potrebne moci, ko bi rad na neki regionalni cesti prehitel, drugace pa je O.k.. Kar se tice porabe, osebno imam vec kot 50% mestne voznje (Ljubljana) in je poraba po BC 10,5, pri kombinirani voznji z vozno po avtocesti (cca. 140km/h) pa ne manj kot 9,3.
Pol pa ali ti laze BC ali pa nekaj ni v redu za avtom...
Moja kraca (Grand Scenic 2.0 16V, 2007) ima over-all porabo 9.3 po BCju pozimi, poleti pa 8.9..
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Tommy30

robertp napisal/-a:
leonardo napisal/-a:Sam imam Megane Grandtour II, letnik 2006 1.6 16V in sem v celoti zadovoljen z njim. Pripombe bi imel le glede porabe in pospeskov. Ni potrebne moci, ko bi rad na neki regionalni cesti prehitel, drugace pa je O.k.. Kar se tice porabe, osebno imam vec kot 50% mestne voznje (Ljubljana) in je poraba po BC 10,5, pri kombinirani voznji z vozno po avtocesti (cca. 140km/h) pa ne manj kot 9,3.
Pol pa ali ti laze BC ali pa nekaj ni v redu za avtom...
Moja kraca (Grand Scenic 2.0 16V, 2007) ima over-all porabo 9.3 po BCju pozimi, poleti pa 8.9..
Jas mam berline izvedbo se pravi pet vrat, 1.6 16V in imam mesani ciklus porabe okoli 7 lit/100km
kljukec_
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a kljukec_ »

No sem sel v avto slikat mojo porabo kot dokaz da ne more kuriti cez 8,5 pa tudi ce imas tezko nogo. Na morje polno nalozeni s kolesi na strehi in ni kuril cez 8,5. V teh treh letih mi ni na nobenem tanku kuril cez 8,5 litra.
Trenutno mi kuri 8,1 pa je avto pod nadstreskom zuni 5 km do sluzbe tam stoji 8 ur pa potem nazaj domov. Pa tistih 5km mestne voznje cez 7 semaforjem ki so zjutraj zabiti da cakas vecinoma na 2 zeleno luc :mad:

Za dokaz prilagam slikco ki sem jo sel slikat z mobitelom

Slika
leonardo

BC mi zanesljivo ne laze, kajti le redkokdaj prevozim vec kot 500 km preden mi zapiska rezerva. V sredo grem na servis, pa bomo videli kaj bodo rekli.
Leonardo
Uporabniški avatar
Tommy30

leonardo napisal/-a:BC mi zanesljivo ne laze, kajti le redkokdaj prevozim vec kot 500 km preden mi zapiska rezerva. V sredo grem na servis, pa bomo videli kaj bodo rekli.
Jaz naredim brez problema 650-700eur ( tudi 740 km je ze blo ), s tem da ponavadi n e cakam do konca da zapiska ampak tankam ze prej - ponavadi okoli 45eur ( cca 44,5lit).
kljukec_

leonardo napisal/-a:BC mi zanesljivo ne laze, kajti le redkokdaj prevozim vec kot 500 km preden mi zapiska rezerva. V sredo grem na servis, pa bomo videli kaj bodo rekli.
Tvoja poraba je res nenormalna, toliko se sosedov RS ne kuri :lol:
leonardo

Glede na to, da mi vsi pravite, da imam nenormalno visoko porabo, kaj menite, kaj bi bil razlog za taksno porabo, da jim bom na servisu lahko malo bolj zatezil, kajti vedno recejo, da so avto priklopili na racunalnik in vse normalno dela. Se enkrat pa lahko zatrdim, da razlog taksne porabe ni v tezki nogi.

Hvala za nasvete.
Leonardo
kljukec_

Lahko je sonda na katalizatorju. Ce pa si jim ze kdaj to omeniil pa niso nic nasli probaj zamenjati servis :?:
Uporabniški avatar
meganeman

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Da se mi bote se tu smejali. Jst sem s prejsnjim Meganom Berlinom l 2000 1.6 16V naredil enkrat celo 1050 km z enim tankom. Povprecna poraba je bila 5,4 l/100 km. Ampak avto ni videl cez 2500 obratov razen na avtocesti, kjer sem sel max 120 km/h.

Sej mi spet noben ne bo verjel, a ne:)?
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Odgovori