deli/servis

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

deli/servis

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

Torej prisel je pocasi cas da bo treba nardit temeljit servis na mojmu cliotu in me zanima kaj vse pride v postev. Gre se pa za menjavo olja, oljnega filtra, zracnega filtra (za te stvari vem katere kupit), zdej me pa zanima kateri jermeni se menjajo ob takih servisih, pa kaj se pride zravn ... verjetno vodna pumpa tud ...

Pa se zanima me katero olje za servo volan naj kupim in kje tocno se spusti staro ven, ce kdo ve ...

aja avto je pa Clio 1.4 RT letnik 94.

Najlepsa hvala za odgovore in pomoc
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Pa bos to sam delau?

Js vem za enga poceni mehanika v Metliki, ce te zanima. Popoldanc in sicer od moje tete brat. Drgac pa dela pr Vrtinu v Crnomlju. Meni rihta Cliota ze ene 3 leta in je pa neprimerno cenejsi od Renault servisa in vse dele nabavi orginal iz Renault servisa. Ce te zanima me PM-aj. Mene je prsu velik servis 450eur mi se zdi, skup z delom in materialom. Menjano je pa blo skoraj vse, ploscice, tekocine, pumpa vode, jermeni, filtri, olje, svecke, koncniki...
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Re: deli/servis

Odgovor Napisal/-a Tadej »

RoZleht napisal/-a:Torej prisel je pocasi cas da bo treba nardit temeljit servis na mojmu cliotu in me zanima kaj vse pride v postev. Gre se pa za menjavo olja, oljnega filtra, zracnega filtra (za te stvari vem katere kupit), zdej me pa zanima kateri jermeni se menjajo ob takih servisih, pa kaj se pride zravn ... verjetno vodna pumpa tud ...

Pa se zanima me katero olje za servo volan naj kupim in kje tocno se spusti staro ven, ce kdo ve ...

aja avto je pa Clio 1.4 RT letnik 94.

Najlepsa hvala za odgovore in pomoc
Kontaktiraj modrega...
Uporabniški avatar
RoZleht

:) ne ne ... mehanika mam ze ... k me zravn se uci mal :) ... vsaj upam, razen ce se me je navelical :) ... tle me je bl zanimal kaj vse se pr takih servisih menja ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Ja, ce hoces narditi servis, da bo nekaj casa mir, bo treba en velik servis naredit. To obsega Olje, filtre, svecke, jermene, koncnike, lezaje na premah(po potrebi), ploscice in tekocine.
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Cist tko - za 1.4 Energy motor je 400 evrov toliko, da jaz naredim 2 servisa za ta denar.

Ce se pod veliki servis steje menjava jermenov, potem stej jermene, sponar, pumpo in antifriz - cca 100 evrov. Nadaljnih 50 evrov kosta olje, filtri ter svecke, ostalo pa kolikor das za delo. Kake koncnike tukaj sanjate in podobno je pa neumnost. Po isti logiki bi lahko menjal se brisalce, vse zarnice ter prevleke na sedezih.
Madona, avto je 94 letnik, material pa kot sem napisal - za 200 evrov ti ga se nekaj ostane.

Ploscice tudi - samo nevednez jih menja ob "velikem servisu". Pameten jih menja, ko vec ne primejo. Pa je to lahko po 20.000 ali pa po 120.000 kilometrov. Ne pobirajte for iz servisov, ki sicer za njih niso slabe, gredo pa na ziher varianto - ce vozis redno na servis in vse placas, bomo za ziher vse menjali.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Poleg tega kar so napisali lahko menjas se zavorno olje, sploh ce se ni blo nikol menjano. Baje zelo "blagodejno" vpliva na batke itd, ker veze vlago nase in v par letih se je nekaj nabere v sistemu in potem batki korodirajo in lahko zacnejo trokirat.
Uporabniški avatar
RoZleht

no ja ploscice moram itak menjat, ker je mehanik reku, da so dobre se za ene 5000 km ... tko da se pocas izteka ta cas, pa tud ze mal piskajo ob bremzanju ... torej na spisku mam zdej:
- jermena, sponar, pumpo in antifriz
- olje, filtri in svecke
- za zavorno olje pa mislm da je tud notr ze od davnega leta 94, tako da bom res se to zamenjal

Samo se zanima me kako je z oljem k je v servo volanu ... Katero priporocate, pa zanima me ce se kje spusti staro vn, al lahko samo dolijem???
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Jst sem ga kupu na renaultu, drugace pa je to olje za avtomatske menjalnike (ponavadi je take bordo rdece barve). Na renaultu ti bojo ponudli Elf RenaultMatic D2 (Obstaja pa tudi sinteticno G3 SYN). Drugace pa kjerkoli drugje reces za ATF olje (za avtomatske menjalnike) in bojo vedl za kaj se gre.

Slika

p.s. Staro olje spusti ven cimbolj nizko, lahko tudi kar na hladilniku olja, ki bi moral biti nekje pred kilerjem (cev v obliki crke U) ce ima Clio isto nareto kot R19. lahko probas tudi v en konec cevi pihnat s kakim kompresorjem, da cimvec starega olja ven spravis.
Uporabniški avatar
RoZleht

zdej bi pa vas vprasal ce je to ugodna cena k mal sprasujem za vse te avtodele ki ste jih napisal, pa dodal sem se zavorne ploscice+diski ... najbl ugodno ponudbo sm dubu iz ene trgovine k pride vseskupi 240 evrov, pa se -15% mi dajo na placilo z gotovino ... je to ugodno? je pa v ceni vsteto vse od jermenov, sponarjev, vodne pumpe, olja (servo in motorno), vsi filtri, diski, ploscice, svecke ...
Lp RoZleht
Odgovori