D7F je novejsi motor in meni na oko zgleda drugacen. Clio I ma pa Energy motor. Nevem pa tocno kako je z nosilci, izpuhom, polosovinami.
Direkt vse ne pase pomojem, ce bo treba samo nove nosilce naredit bo super, sam bo sigurno se kaj zdravn.
Jaz mam Clio I letnik 1997 in ima v originalu ze D7F motor notri. Zanima me samo ce je vsaki D7F motor enak, ne glede na to kateri letnik je in v katerem avtu je bil (clio ali twingo), ker moram motor menjat.
Hvala Iro za info, sem ze bral ta post pa sm upal, da bom na podoben nacin skoz prisel, ampak tut blok motorja je dobil poskodbe, k se je strgal pri mal nad 100 km/h...
Tak da mislm da bo cenej z rablenim motorjem, seveda spet odvisn v kaksnem stanju je...
Ja, na zalost je ClioOwner pravilno sklepo -> original je bil. Jaz sem avto kupil s 130.000 prevozenimi km, lastnik je trdil da je servisiran, naslednji servis bi bil pri 140.000 (olje, svecke,...) in meni na konc pameti ni padlo, da pri 130.000 ni se jermen bil menjan.
Hm ja, Jermen ni pocil zaradi kilometrov, ampak zaradi let. In na rabljenih avtih je prva stvar jermen za pogledat, ceprav se ne vidi kaj dost razlike med starim in novim jermenom(vsaj js je ne), zato je najboljse ga zamenjat in je mir vsaj 100k km oz. 5 let.
Moj stric je meu isti problem, kupil Laguno I, ki je imela 180k km in orginal zobati jermen. Kaj se je zgodilo nerabim naprej pisat.
Drgac pa jermen ko je res ze iztrosen, se poznajo gor na zunanji strani sledovi od zobckov iz jermenic, pa napoka ponavad. (vem, ker sem mel puntota 185k km verjetno se s prvim jermenom )