Pomoc prosim-laguna 1.9 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

bravo
bojanc

LAGUNA DIESEL 1.9

Odgovor Napisal/-a bojanc »

Debata, ki se odvija mislim da ni konstruktivna in predvsem namen foruma je, da ce se le da, se skupaj poizkusi poiskati neka optimalna resitev.

Kar se napak tice, so res lahko stare in od prej ni pa nujno, tako da je najbolje, da se pocaka na ponoven preizkus na testerju. Pa tudi, ce se bodo te napake ponovno pojavile, le te niso tako hude, da se jih ne bi dalo odpraviti, kot ze napisano, gre v skrajnem primeru za menjavo akumulatorja, kaksne od stirih ogrevalnih sveck in ciscenje ali menjava EGR.

Res je ze dalec od tega, ko si pri rabljenem avtu obicajno menjal akum., gume in morda sklopko. Danasnji avtomobili so veliko bolj kompleksni in ob prisotnosti ogromno elektronike imajo tudi serviserji nemalokrat zelo veliko tezav pri odpravljanju napak.

Serviser se je pa po moje nasmehni, ker je pomislil morda na verodostojnost prevozenih km ali pa na naivnost kupca - kar je seveda totalno neprofesionalno. Moral bi ustreci in svetovati v max mozni meri.
Predlagam ti, da ce se bodo v bodoce podobno obnasali, da se enostavno odpravis drugam.

Pa se kar se servisov tice; dober lokalni mojster bi ti znal ze ob pogledu jermena in vodne pumpe povedati, ali je bilo omenjeno menjano pred kratkim ali ze nekaj casa ne.

Zelim ti ugodno in predvsem uspesno resitev tezav in cim manj slabe volje - kljub vsemu, ga se vedno lahko tudi prodas :(
piksna

Odgovor Napisal/-a piksna »

No, si ze resila?
Clio II 1.4 RT
Laguna II Grandtour 1.9 dci 88kW DYNAMIQUE-Navi
bojanc

LAGUNA DIESEL 1.9

"strpost" piksna saj je napisala: na tester konec tedna...
Uporabniški avatar
anyy
Kraj: Hoče

Odgovor Napisal/-a anyy »

Prosim svetujte mi!
Za popravilo prek garancije sem se tako zmenila, da moram avto pripeljati na gomilsko, vndar danes kot zakleto mi avto prvic kot prvic tezko vzge, drugic kot drugic pa mi napise na ekrancku fuel injector (vbrizgalna crpalka goriva-vsaj mislim da je taksen prevod)in se prizge rumena lucka zraven smerokazovSlika
Potem mi ga uspe vzgati vndar nima nobene moci. Zdaj pa me zanima ce mi ga uspe spraviti v pogon ali se lahko peljem na gomilsko ali ne, kljub temu da mi gori ta luc ali je to kaj hudo narobe in bi kaj skodila motorju oz. da nebi naredila se kaksno vecjo skodo.Razmisljala sem tudi za vlecno sluzbo vndar me pride zelo drago. Avtohisa mi je tudi ponudila da bi lahko popravljala v MB, vndar bi polovico stroskov morala kriti sama, ker imajo oni kao z tistim serviserjem iz gomiljskega pogodbo in jim ful poceni popravi.Tak da, kaj recete, kaj bi bilo najbolj pametno narediti, ker ne vem niti koliko bo potem sploh prislo to popravilo.

Pa se to, hvala vsem ki ste mi v pomoc in mi pomagate z vasimi nasveti
Renault Laguna Grandtour 1.9dci priv.lux l.04
bojanc

laguna 1.9

aj jajaj
ko se enkrat zacne ni videti konca.....
moje mnenje je, da avto lepo zaklenes in poklices vlecno sluzo, saj bos v nasprotnem primeru imela se vecje tezave z uveljavljanjem garancije, ce sploh, vseeno moras biti sitna na vljuden nacin, tudi ce bos urejala sama, saj se v nasprotnem primeru zadeva lahko konca na sodiscu, na tak nacin pa se zgodba se dolgo ne bo razpletla.
Mislim, da gre v najboljsem primeru za okvaro vbrizgalnih sob, ki pa tudi niso poceni, vendar pa ti bo vsak, tako kot jaz svetoval bolj ali manj na pamet, dokler ne bo prikljucen na racunalnik, kjer se bo z diagnostiko poiskusilo odkriti vzrok.
Ja vzgal ti je tezko zaradi tega, ker je lahko slab akum., kaksna defektna svecka in tezava s sobami - se dobro da ti je sploh vzgal glede na jutranje temperature pod lediscem. Ga imas morda v garazi?

Ce povzamem na kratko cim prej na servis pa zahteva po temeljitem popravilu - ce se le da pod garancijo t.j. brezplacno.

Garancijo na prevozene km imas? Koliko prevozenih kaze stevec?
LP
Uporabniški avatar
anyy

Pa res, ko enkrat zacne res ni konca

Avto imam parkiran na prostem tak da ja je blo danes kar mrzlo.
Kako to mislis, garancijo na prevozene kilometre, to pa se nisem slisala, ali dobis na km tudi garancijo. Prevozenih pa kaze nekaj vec kot 125000
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

anyy napisal/-a:Pa res, ko enkrat zacne res ni konca

Avto imam parkiran na prostem tak da ja je blo danes kar mrzlo.
Kako to mislis, garancijo na prevozene kilometre, to pa se nisem slisala, ali dobis na km tudi garancijo. Prevozenih pa kaze nekaj vec kot 125000
No kaj sem jaz pisal na to temo :?:
Mislim, da bo kr drzalo :?:
Moj predlog je da daj avto na avtovleko - stroske naprtis prodajalcu vozila ( od doma do "kao" pogodbenega serviserja )
Ce servis ni pooblascen s strani Renaulta jaz sploh nebi peljal.
Zadevo bi resil tako, da bi od prodajalca zahteval popravilo na uradnem renault servisu.
Ce o tem noce slisati bi pac dal avto nazaj - seveda za isti denar.
Ce pa tudi to nebi hotel bi pa avto dal popraviti na uraden servis - original racun pa odnesel k odvetniku, pa iztozit zadevo v piko, pa se za dodatne stroske ki si jih imela s prevozi itd.... itd.....
Potem bi ga se prijavil na zavodu za zascito kupcev, inspekcijo bi mu poslal pa se bi se mu kaj naslo na poti.
Uglavnem jaz bi zadevo resil tako in nic drugace :!:
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
bojanc

laguna 1.9

Ja, se cisto strinjam, samo v realnosti ni tako enostavno in velikokrat je tako, da kupec potegne najkrajso....pa odvetniki, pa kupe papirjev in dokazovanj....neprespanih noci...
Ce je avto-hisa ali prodajalec tak, da da kaj nase in na ime firme, bo zadevo uredil tako kot je treba, ce pa gre za nat....ca, potem ni druge poti, kot jo je ze opisal Tommy28.
AVTOVLEKA-SERVIS in GARANCIJA ali vracilo lagune

Za garancijo na prevozene km se lahko v pogodbi to definira, sicer pa se to bolj tako rece, bolj sem mislil, ce ti je prodajalec garantiral v km, ce je prilozena servisna knjiga itd...
Sicer tudi servisna knjiga (potrjena seveda) ni 100%, sem kupil golfa 4 TDI, kupljen v SLO in s potrjeno S.K., pa se je potem izkazalo, da niso realni in da so me nateg... za 80.000km :(
Uporabniški avatar
anyy

Ja za avtovleko mi je rekel, da ni v garanciji in da jo bom morala placati sama. Ali kdo ve kak je zdaj z tem, ker v garanciji vleka ni nic omenjena, kaksne sploh mam pravice. Pa tudi mislim da ta v gomilskem ni pooblasceni serviser, ce ga kdo pozna avtoservis jelen gomilsko 25
Uporabniški avatar
Tommy30

anyy napisal/-a:Ja za avtovleko mi je rekel, da ni v garanciji in da jo bom morala placati sama. Ali kdo ve kak je zdaj z tem, ker v garanciji vleka ni nic omenjena, kaksne sploh mam pravice. Pa tudi mislim da ta v gomilskem ni pooblasceni serviser, ce ga kdo pozna avtoservis jelen gomilsko 25
To je sicer en boljsih servisov za sodobne dizelske agregate! Ce je to servis na katerega te napotujejo ga le pelji tja. Preverjeno dober.
Glede garancije je pa tako - se pravi ce ti prodajalec vozil da garancijo, ti s tem da tudi brezplacno avtovleko . - garancija pomeni da do okvare vozila sploh naj nebi prislo, v kolikor pa pride, ti oni krijejo VSE stroske.
Uporabniški avatar
anyy

Danes tester ponovno pokazal EGR ventil, nakar mehanik ugotovi da je hin, zdaj nevem ce bom prav napisala, naj bi se slo nekaj z zapirenjem in odpiranjem necesa v njemu in naj bi zato tudi avto dusilo in mu jemalo moci. Kak pa bo, bomo pa se vidli.
bojanc

laguna 1.9

Nekaj je bilo ze na forumu glede EGR ventila omenjeno, preveri link:

http://www.renault-klub.si/page.php?12

se jih kar nekaj pritozuje glede tezav z EGR, verjetno imas enako tezavo, lahko pa gre za okvaro kaksnega senzorja in posilja napacne podatke racunalniku in posledicno napacno delovanje EGR.
Ce ti ni prevec po podatkih foruma 50eur za EGR reskiraj in bos videla, ce potem deluje v redu oz. garancija.

KOLIKO TI HOCEJO NA SERVISU ZARACUNAT ZA EGR ?

Kaj so ti se popravljali (je bil AKUM. pregledan, ogrevalne svecke preverjene (ce zazarijo) itd...) imas avto sedaj na servisu, kako je bilo s prevozom, ti bo prodajalec kril stroske - malo se pozanimaj na zvezi potrosnikov kako je z uveljavljanjem pravic!

LP
Zadnjič spremenil bojanc, dne 10 Mar 2008, 20:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tommy30

Re: laguna 1.9

EGR ventila za 88KW renault dizla za 50 eur ni.
Zadeva je kar malo drazja. ce se ne motim je okoli 150 - 200eur.
Uporabniški avatar
benč

Odgovor Napisal/-a benč »

Tommy28 napisal/-a:
anyy napisal/-a:Ja za avtovleko mi je rekel, da ni v garanciji in da jo bom morala placati sama. Ali kdo ve kak je zdaj z tem, ker v garanciji vleka ni nic omenjena, kaksne sploh mam pravice. Pa tudi mislim da ta v gomilskem ni pooblasceni serviser, ce ga kdo pozna avtoservis jelen gomilsko 25
To je sicer en boljsih servisov za sodobne dizelske agregate! Ce je to servis na katerega te napotujejo ga le pelji tja. Preverjeno dober.
Glede garancije je pa tako - se pravi ce ti prodajalec vozil da garancijo, ti s tem da tudi brezplacno avtovleko . - garancija pomeni da do okvare vozila sploh naj nebi prislo, v kolikor pa pride, ti oni krijejo VSE stroske.
To je eden najboljsih v Sloveniji tak za informacijo...in cist verjetno je, da ni boljsih od Jelena.
LP
Slika
Odgovori