Kaksne fedre za megana coupeja?

Vse o videzu avtomobila
Uporabniški avatar
MeGaNe_16V
Kraj: Zasavje, Maribor

Kaksne fedre za megana coupeja?

Odgovor Napisal/-a MeGaNe_16V »

Fantje spravljam se v nakup fedrov za Megane coupeja. Nobenega avta prej se nism nizal zdaj pa me zanima, kaj je najbolj? pa za neko normalno ceno in dost kvalitetno? nizal bi pa za ene 4cm? ne vem kaj priporocate, ker avto ma spredi 8 cm do gume zadaj pa manj...felge so 15 col ampak verjetno pride kaj vecjega...16 mogoce celo 17...

dejte mi plis malo svetovat. PReden se grem naprej zanimat :wink:

tnx. LP Tilen
Uporabniški avatar
pivo

Odgovor Napisal/-a pivo »

tilen, jaz sem na istem kot ti. ze ceu teden iscem po netu,tezim tu po forumu...in sem se odlocil za naslednje:
- vzmeti (fedri) bojo Eibach pro-kit. narocil jih bom najverjetneje prek Ebaya (99eur + postnina cca 30eur), ker so pri nas cca 100eur drazji (Amortizer d.o.o.). Super fedri (cisto vsi jih pohvalijo), znizajo za -30mm, avto se drzi kot pribit na cesto...komaj cakam tudi sam da jih ruknem gor ;)
- amortizerji bodo Kayaba http://www.olef.si/KAYABA.htm
v tej stacuni cca 60eur, amortizer d.o.o. hoce za njih 150eur

to dvoje kupis, peles nekam da ti vgradijo (renault servis,A3M,...) - pac mora bit nek tak servis da ti izda papirje o vgradnji. za to racunajo od 35-60eur, odvisno kje. potem gres z vsemi papirji homologirat (kar pride se nekaj evricev...) in si ves vesel ;)

lp
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Re: Kaksne fedre za megana coupeja?

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

H&R :smt005
RS-sport
jurcek3
Kraj: ljubljana

Re: Kaksne fedre za megana coupeja?

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

RS-sport napisal/-a:H&R :smt005
se en glas

ce zelis dobre in poceni fedre mi posl pm

lp
Uporabniški avatar
MeGaNe_16V

hvala vsem za odgovore.

jurcek mas PM :D

pivo, hvala za izcrpen post...sej vgradnja neb bla problematicna, ker foter dela na renault servisu tko, da bi blo super. Bom pa dobro premislil tudi o tvojem predlogu. :wink:

LP Tilen
Uporabniški avatar
pivo

H&R...eibach...to je vecna vojna, isto kot BMW,audi, ali mercedes? (pa prosim ne odgovarjat,blo je retoricno uprasanje) :D
ne mores sfalit pomoje ne z enimi ne z drugimi.

p.s. ce pravs da fotr dela u renaultu lahko zrihtas popust za ugradnjo? 8)
Uporabniški avatar
MeGaNe_16V

pivo napisal/-a:p.s. ce pravs da fotr dela u renaultu lahko zrihtas popust za ugradnjo? 8)
se bom pozanimal :wink:
Uporabniški avatar
en3rgie
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a en3rgie »

sm si mal sposodu temo ;) ce pozagam fedre H&M je lahko kej narobe ? ker ko sm pelou avto k Vugatu v Novo gorico mi jih je tut pozagal da je bil avto nizji .. vem pa da se serijskih nesme zagat. Zdj me pa zanima naslednje .. ce pozagam fedr za 1cm ok bi se pol dejansko poznalo ko bi spustu avto z dvigalke ? je ze kdo probal to ?
Uporabniški avatar
pivo

en3rgie napisal/-a:sm si mal sposodu temo ;) ce pozagam fedre H&M je lahko kej narobe ? ker ko sm pelou avto k Vugatu v Novo gorico mi jih je tut pozagal da je bil avto nizji .. vem pa da se serijskih nesme zagat. Zdj me pa zanima naslednje .. ce pozagam fedr za 1cm ok bi se pol dejansko poznalo ko bi spustu avto z dvigalke ? je ze kdo probal to ?
misls ti zagat stacuno za obleke (H&M) al fedre (H&R)? :twisted: :roll:
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

hahahaha :lol:

Mislim da se fedrov ne da rezat po cm ampak samo za en navoj ali dva navoja, ker se more usedt isto (mislim da je tko nebom trdil)

Sem pa se vedno slisal da se fedrov nesmeje rezat ker zgubi svojo pravo togost, tk da nwm... js nebi rezu temvec kupu nizje...
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
en3rgie
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a en3rgie »

H&R zmotu sm se :D
soldier
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a soldier »

Lep pozdrav!

da nebom odpiral nove teme bom vprasal kar pri tej.
spustil bom renault megana II za 4 cm spredj in zadaj pa me zanima ker sedaj visi malo naprej ce bo pol se naprej taksno razmerje da bo visel malo naprej al ne?

Hvala za odgovore!
Renault Megane 1.6 16V
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz mam isto megana coupeja in ga mam namen nizat. Gor mam 15 col feltne in bojo tudi ostale. Ce spredaj nizam za 3 cm. Kako je pol zadaj? En zob, dva zoba? Zdej v serijskem stanju je spredaj med kolesom in blatnikom vec prostora kot zadaj.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

soldier napisal/-a:Lep pozdrav!

da nebom odpiral nove teme bom vprasal kar pri tej.
spustil bom renault megana II za 4 cm spredj in zadaj pa me zanima ker sedaj visi malo naprej ce bo pol se naprej taksno razmerje da bo visel malo naprej al ne?

Hvala za odgovore!
razmerje bo isto, razen ce bos se obtezil prtljaznik
katere fedre pa bos dau not da bos nizau za 4 cm ?
ker ponavadi so vsi fedri za nizanje do 3 cm, ostalo je pa potrebno poseg v amortizerje (krajsanje batnic, trsanje)
soldier
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a soldier »

fk vzmeti bom dal not.dajo se dobit 4 cm al pa 3.5 cm.samo mislim da bi blo 4 vredu ker je kar vlki razmak med kolo pa robom blatnika.
Renault Megane 1.6 16V
Odgovori