Nizkoprofilne gume

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Clio1,4
Kraj: Kranj, Planina

Nizkoprofilne gume

Odgovor Napisal/-a Clio1,4 »

Jeseni sem imel malce tezave z prevec dvignjenim betonskim obcestnim robom, pa mi je uspelo delno posekati obe stranski gumi.

Ko sem pripeljal po mostu, ki je imelo z moje strani zozenje, tako, da se na noben nacin ne moreta srecati dva avta, sem zapeljal pred zozenjem cisto desno in pocakal, ker je imel nasproti vozeci voznik prednost. Pa glej kekca. Je ustavil tudi on in cakal mene, da speljem z mosta. Vljudno. Obrnem volan, speljem in me dvatkrat rukne kot bi padel v nevem kako jamo. Seveda ne ustavim in zapeljem do doma, tam pa po pregledu gum groza. Pri obeh sem na strlecem betonskem robu na cestisce odtrgal del gume na stranski ploskvi, vendar dela nista odpadla. Guma ni spustila, torej se kar v redu. Ker se je blizal zimski cas preobutve, si nisem belil glave ampak zapeljal na servis in avto obul v zimske gume. 14 dni prej ali kasneje nima pomena. Bila je pa dobra stvar, da ni bilo drena pri vulkanizerju. Vprasam vulkanizerja, ce bi se dalo gumi popraviti in rece, da brez problema, vendar ne zdaj, ampak pomladi.

Ko tuhtam cez zimo, zakaj pa ne bi sel k uradnemu zastopniku-vulkanizerju in bi mi on popravil (vulkaniziral gumi), sem se pred kratkim odlocil in sel do njega. Pogleda gumi, strokovno ugotovi, da sta to nizkoprofilni gumi in da se teh ne da popraviti. Ni pa pozabil omeniti, da bo zdaj tako cas za poletne gume, da bo zacel narocati letne gume in bi narocil tudi za mene dve novi. Seveda sem olikano zavrnil, ces bom se premislil in sel k vulkanizerju, kateri mi je obljubil popravilo. Brez problema oddam gumi, poleg tega pa se vprasal, ce mi obrusi rob, ker je bil malo naskraban (gumi sta bili na ALU platiscih). Se strinjam in pravi, da me bo ze obvestil ko bo narejeno. Cez dva dni me obvesti, da sta gumi popravljeni in naj ju pridem iskat. Ker pa ravno nisem imel casa je sel po gumi sin. Gumi popravljeni, tak da je komaj opaziti, da je bilo kaj narobe, robovi felten pa zbruseni in spolirani tako lepo, da se sploh ni poznalo, da je bil rob kdaj naskraban. Cena za mene solidna - 29 EUR.
Tko, da mislenje, da naj bil bil uradni zastopnik tisti, ki resnicno zeli urediti zadeve kot jih naj bi moral, ni najboljse.
Pa srečno na cesti, ali kjerkoli ste!

Slika
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

marsikej se da popravt pa sfusat...sm to ne pomen da je vredu.
ta ti ni dal nobene garancije d ti nebojo drati popokal pa hudic vzel gumo...

uradnega bi pa lohk mal za vrat drzu ce bi se pol spet kj pojavl..
in pol raj noce popravlat ko pa da bos nazaj hodu ko se bo bula nardila...
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

kar se gum tice, ko je na njih poskodba, NIKOLI popravljat!!!!!!!

teb je on sam zalimau koscek gume in basta.
ok, felne ti je popravo, ampak za tak kes je zelooo ugodnom gume jaz NEBI nikoli vec dau na avto!

pooblascen prodajalec je ravnal po predpisih in,ja , malo ge tud hoteu poskrbet za svoj zepek :twisted:

Glej, zaj ves da je guma bila poskodovana, tako da se vozis s tempirano bombo!
Take gume nebojo zdrzale hitrosti, bocnih sil, sil zaviranja/pospesevanja in ostalih stvari!

Glej, ne me grdo gledat, gume so za vstran vrect!

lp
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Jup, poskodbe pnevmatik je vcasih na oko sploh nemogoce prepoznat, ce pa se ze na oko vidijo potem ni debate - zamenjat.

Pnevmatika je na cesti tvoja vez z zivljenjem - v momentu ko te ne bo vec poslusala gres ti, pa se kdo s teboj, papa.

V plezalnem sportu je taka vez z zivljenjem strik. Kdor pleza bo vedu, da se strik menja narkasneje po opravljenih delovnih urah. Ko je cifra polna gre strik stran, pa magari zgleda ko nov. Popravnega izpita tle ni. Ne se igrat. Ni vredno.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Se strinjam z napisanim. Fantje ne na gumah sparat :!:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

Drmo napisal/-a:Se strinjam z napisanim. Fantje ne na gumah sparat :!:
primer
jaz sem si kupil nove gume dal za njih nekje okoli 200 eur
mati se mi je smejala pa rekla da sem nor
ona jih je kupla 20eur vse stiri ker so kao lezale v skladiscu pa jih niso v sezoni prodali pa ker se bliza zima
mhm je mislila da je lepo prisla skozi
vsak ovinek ki je bil malo moker ni zvozla ce je sla vec kot 30km/h
pa je zgledala nova
potem sem ji pa povedal da tak se nemore vozit in je tut zamenjala z novimi in je razlika 100000000000000000000000:1
tak da
NESPARAT
raje das na eno os dve isti NOVI gumi
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
BERTO
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a BERTO »

[tudi jaz se podpisem pod to. Ne sparat pri novih gumah.
renault laguna 2,2 dci privilege
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

povej kako dimenzijo gum mas pa ti maker dve senkam :idea:
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

gume so vez z zivljenjem. ce ti povem da za bajk kupujem gume k so 45 -55 eur na kos ti je prec jasno da tle ni hec, pa je bajk.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
Clio1,4
Kraj: Kranj, Planina

Odgovor Napisal/-a Clio1,4 »

Hvala za odziv, imate prav, pri gumah se res ne splaca sparati in ogrozati sebe in druge v prometu. Hvala za ponudbo, ampak do letne sezone bom ze imel doma dve novi gumi.

Aja, imam NOKIAN 185/55 R15 86H XL, cena je pa okol 75-80 EUR po kosu. Tko da, ravno kakega sparanja pri nabavi ni blo.
Zadnjič spremenil Clio1,4, dne 05 Mar 2008, 11:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Pa srečno na cesti, ali kjerkoli ste!

Slika
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

miko 55 napisal/-a:gume so vez z zivljenjem. ce ti povem da za bajk kupujem gume k so 45 -55 eur na kos ti je prec jasno da tle ni hec, pa je bajk.
nemores da verjames samo je res
jaz tut na bajku ne sparam za gume.
poceni pa dobro gumo je tezko najt
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Odgovori