Clio Williams l.94 No. 6035

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Recmo, da je za bartne obrocke in cilindre taksno tekanje (kot si ga opisal) boljse.. ..kaj bodo pa tesnila na to rekla?
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

mloncar napisal/-a:..kaj bodo pa tesnila na to rekla?
We - Need - More - Power!!!!

Slika
Slika
Uporabniški avatar
__666__
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a __666__ »

gasper12..bog ne daj strihat tega cliota na kako drugo barvo ko original modro...skoda tk lep avto unicit s kako grdo barvo.
Clio 2.0 16V
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

mloncar napisal/-a:Recmo, da je za bartne obrocke in cilindre taksno tekanje (kot si ga opisal) boljse.. ..kaj bodo pa tesnila na to rekla?
Jest nimam slabih izkusenj.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@Drmo: Seveda mi je poznan tudi tak nacin utekanja, ampak po vseh pregovarjanjih se se vedno pojavljajo dvomi kaj je bolje.
Priznam, da sem bolj starokopiten in motor utekujem malo dalj casa (mogoce iz strahu od vcasih, ko smo podirali ATXa vsak dan, ker je stalno ribal :)).

Prakticno pa saj kako bos vedel, kaj je bolje? Itak se posledice pokazejo kdaj ze? Po 40k, 80k, 100k, 200k km? Oziroma kaksne so sploh posledice :)? Torej v nobenem primeru Robi ne bo vedel ali je bilo utekanje dobro ali ne :)

Tako da, Robi ti kr dragat :).

Aja Drmo, se nekaj, da ne bom tak lolek izpadu :D.
Avti imajo servise na 20-30k km. Kdaj se motor razdira? Naceloma se ne, razen, ce kaj odpove (pa se takrat se dostikrat menja).
Ko si pa ze omenil dirkalne avte. Ja drzi, ampak dirkalni avti se (oz. bi se naj) po vsaki dirki razdirali in se doloceni deli zamenjali.
Kdo od nas ima po vsake toliko casa vsaj karter dol, da preveri lezaje, ki so recimo ena bolj kriticna tocka (sploh ce si tako len, da se olja ne preveris)?
Torej vprasanje je, ali bo Robi vedel, ko bodo lezaji ze bolj bogi? Ali pa bo tako kot je bilo prejsnjic, ko je zaribal avto?

LP, Primoz
Zadnjič spremenil schkorc, dne 01 Mar 2008, 00:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
gasper12

Odgovor Napisal/-a gasper12 »

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1889420#
za vse k ne znate pogledat na avtonet kako ma peugot 206 al pa tanov clio metalic modro barvo mas tle nekak vzorec skorc :D
drgac pa 15let je bil original zdej pa ne bo vec.glede na to da so sam zdele 4je take barve na avtonetu je dost velk razlog da je cas spremembe.cez 1 mesec k bo gotov pa kako sliko gor fuknem .15 let stara jajca je treba mal modernizirat ane cene bo tunning izraz propadu :D
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

schkorc napisal/-a: Tako da, Robi ti kr dragat :)

To je blo bolj misljen kot kak pull-out, kar pa masini ne skoduje ampak ji samo koristi (pod predpostavko da tak pullout traja od 5-10 sekund). Starti z mesta in ostani nacini mesarjenja in klanja pa nekak niso moj stil tudi, ce je avto v piko ulavfan.
schkorc napisal/-a:
Torej vprasanje je, ali bo Robi vedel, ko bodo lezaji ze bolj bogi? Ali pa bo tako kot je bilo prejsnjic, ko je zaribal avto?
Robi bo zdaj vedel kdaj grejo lezaji h koncu, ker:
1.) Zdaj vem kako zacne padat tlak olja
2.) Se bom ob menjavi olja z mineralca na sintetiko oglasu pri vas pa bomo sneli karter pa pogledali stanje lezajev. :D

@Gasper: Taki barvi kot bi jo ti rad je najblizja Renaultova barva Monaco blue 432- odtenek Methyl Blue. Zgleda pa na soncu nekak tko k un Pug.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
schkorc

Robi sorry ker smetim.

Gasper, napisal si metalno moder. Ce bi napisal, da bo avto zelen bi jaz bil tiho. V imenu vseh tistih, ki nam ni potrebno gledati na avtonet kaksne modre barve omenjenih vozil obstajajo (svetlejse, temnejse,...), ti lahko zaupam, da ima Renault za Clia III trenutno na voljo ledenisko modro, modra extreme, modra J47 in modra methyl. In ti bos v nedeljo rekel licarju, da si zelis metalno moder avto? :D.
Ej brez zamere, ker ti tezim :)

Drugace sem pa upal, da bo izbrana barva bolj taksna metalno modra (206, Clio):
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1624922#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1794555#

Mislim, da obstaja verjetnost cez kaksni 2-3 leta, da se bos po glavi tepel, za to odlocitev glede barvanja. Ampak saj je tvoj avto. Se vedno upam, da ne bo zgledal neumno. Srebrn ti pa neb bil vsec, ce ze menjas barvo :)?

Ej kaj pa, ce bi raj prodal 16Vja, pa si 206ko kupil :D? :twisted: :lol:
Res upam, da nisi jezen, ker sem si te malo privoscil :). Pac meni (kot si verjetno opazil) ne sede na taksnih avtih eksperimentirat s kaksnimi cudnimi izgledi (sploh na taksnem lepem kot tvojem, kateremu nic ne manjka), pa ce bi se dalo bi te raje spametoval. Vendar mocno dvomim, da bom uspesen, zato ti zelim veliko uspeha pri zastavljenih zamislih (in cim manj obzalovanja :)).

LP, Primoz
Uporabniški avatar
Drmo

Se strinjam s schkorcem...
pa se nekaj glede barve...najprej razcisti pojme tunink pa stajlink...ocitno ne vidis razlike...
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Drmo

schkorc napisal/-a:@Drmo: Seveda mi je poznan tudi tak nacin utekanja, ampak po vseh pregovarjanjih se se vedno pojavljajo dvomi kaj je bolje.
Priznam, da sem bolj starokopiten in motor utekujem malo dalj casa (mogoce iz strahu od vcasih, ko smo podirali ATXa vsak dan, ker je stalno ribal :)).

Prakticno pa saj kako bos vedel, kaj je bolje? Itak se posledice pokazejo kdaj ze? Po 40k, 80k, 100k, 200k km? Oziroma kaksne so sploh posledice :)? Torej v nobenem primeru Robi ne bo vedel ali je bilo utekanje dobro ali ne :)

Tako da, Robi ti kr dragat :).

Aja Drmo, se nekaj, da ne bom tak lolek izpadu :D.
Avti imajo servise na 20-30k km. Kdaj se motor razdira? Naceloma se ne, razen, ce kaj odpove (pa se takrat se dostikrat menja).
Ko si pa ze omenil dirkalne avte. Ja drzi, ampak dirkalni avti se (oz. bi se naj) po vsaki dirki razdirali in se doloceni deli zamenjali.
Kdo od nas ima po vsake toliko casa vsaj karter dol, da preveri lezaje, ki so recimo ena bolj kriticna tocka (sploh ce si tako len, da se olja ne preveris)?

LP, Primoz
Vem kaj mislis in imas po svoje prav.

Glede dirkalnih avtomobilov je pa cist odvisno. Vprasaj Grudnika kolikokrat so ga podrli v lanski sezoni? Dolocene stvari zdrzijo in ni problem v materjalu. Vecinoma je problem v mazanju...zato pride do zaribanih lezajev in ne od "nepravilnega" utekanja.

Sicer pa, ti si ekspert za renoje tko da karkoli bos rekel ti bom verjel, ker razen cliota nisem imel nobenega renoja (razen od babi clio ki sem ga vzdrzeval 3 leta preden sem naredil izpit).
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
schkorc

Robi sej nis jezen, ce ti temo drzimo pri vrhu :)?

@drmo: Nisem noben ekspert :). Pisem svoja mnenja in prav verjetno lahko kdaj mimo vsekam, zato nocem, da mi vsi vse verjamejo.
Kaksne veze ima koliko renojev si imel, a se bistveno razlikuje od ostalih :)? Pa poleg prakse obstaja tudi teorija in obratno.

Se enkrat :). Konkretno o tem utekanju ne pravim, da imam prav. Vem, da je vec teorij. Ampak kot omenjeno se vseeno pojavljajo razlicna mnenja o tem, verjetno predvsem zaradi tega, ker nekih opaznih posledic tako enega kot drugega utekanja ni (no jaz jih ne vidim). Tudi med mojimi kolegi so taksni, ki se pozvizgajo na utekanje. Pa vseeno motorji delajo BP (vsaj dokler so v njhovi lasti).
Zato sem ti zgoraj dal prav, osebno ne vidim razlik med enim in drugim nacinom utekanja, tako da ne morem recti to ali ono je bolje.

Glede dirkalnih avtomobilov, se popolnoma strinjam s tabo, da je cisto odvisno. Se obracam cist kakor veter piha :). Vem kolikokrat nekateri razdirajo motorje. Pri Cilensku (Skiro) se razdira, ko kaj odpove, to je to. Oziroma trenutno je zdaj prvic (odkar pomnim) preventivno poslal motor na servis v Prodrive. Prej 106ka, Fabia, stara Impreza in trenutna, se ni tikalo dokler ni kaj odpovedalo (razen ce sem kaj sfalil). Docim Draganovicove zverine bi naj bile dokaj redno narazen, pa tudi dostikrat sem sam opazil, da so njegovi avti razdrti in da se sraufajo.
In spet realno pogledano kaj naj odpove na dirkalnem avtu :)? Spet kako vedet kaj je vzrok? Gr.N, in mnogo nasih Gr.A, ali se res tako zelo razlikujejo sami motorji in voznja dirkalnih avtov od nekaterih "dirkalnih" avtov (tipa GTI, VTI, vstavi po zelji) na cestah?

LP, Primoz
Uporabniški avatar
B-Stard
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a B-Stard »

Te 15 let stara "jajca" sem izredno cuval ter ga nisem uniceval, se manj mi je pa kdaj prislo na pamet, da bi ga barval na drugo barvo. Ljudje, ki se spoznajo na te avtomobile so brez komentarjev, razumem jih vse. :cry: Skoda ga je samo to lahko recem :? Lep je "bil"
Uporabniški avatar
Kiko
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Kiko »

gasper12 napisal/-a: drgac pa 15let je bil original zdej pa ne bo vec.glede na to da so sam zdele 4je take barve na avtonetu je dost velk razlog da je cas spremembe.cez 1 mesec k bo gotov pa kako sliko gor fuknem .15 let stara jajca je treba mal modernizirat ane cene bo tunning izraz propadu :D
Da ne bi res kej pocel na tem avtu!! Edino mogoce Speedline 2012 (v zlati barvi, seveda

In ne, ta avto niso 15 let stara jajca!! :x
TA avto je kot vino (starejsi, boljsi), lahko si vesel, da ga imas v takem stanju kot je sedaj! ;)

Ne prckaj nic! Ce ne, bo huda pela!! :smt048 :lol:
Zadnjič spremenil Kiko, dne 01 Mar 2008, 11:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Gasper jaz ga res ne bi sral z neko cudno barvo. Pojdi v mavrico in jim reci naj ti dajo tisto testno ploscico pobarvano v 432 Monaco Blue- Methyl Blue. Ali pa kateri drug od 11 odtenkov Monaco blue. Raje malo vec razisci preden dokoncno prebarvas avto, da ti ne bo potem zal...
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

gasper12 napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1889420#
za vse k ne znate pogledat na avtonet kako ma peugot 206 al pa tanov clio metalic modro barvo mas tle nekak vzorec skorc :D
drgac pa 15let je bil original zdej pa ne bo vec.glede na to da so sam zdele 4je take barve na avtonetu je dost velk razlog da je cas spremembe.cez 1 mesec k bo gotov pa kako sliko gor fuknem .15 let stara jajca je treba mal modernizirat ane cene bo tunning izraz propadu :D

d neb res kj strihu v drgacno barvo :roll: :roll: :roll: :shock: :evil:
Slika
Odgovori