piksna napisal/-a:Ja drugod ni nkodr videt da bi blo od olja. Razn Ce ga popije. Je pa res ze 20k od zadnje menjave. Sam a je to normano da gresta 2 crtici??
Aja pa kaj je sploh to? A je mrbit tam odzadej levo spodaj turbina??
Sem laik za dizle je moj prvi. Upam da ni prebutasto vprasanje.
spodi pod to cevjo je turbina iz katere gre ena ceu u IC in pol iz njega ta zgornja ki je mastna u sesalni kolektor...
PS.: pa ole zameni...ceprou mas interval na 30k km...js ti priporocam menjavo olja in filtra na 15k km zavoljo turbine cene druzga
ja tist mastni madez je "normalno". je tudi pri meni. smo menjali tesnilo, pa se zmer masti, pol sem s silikonom zalepu, pa se zmer masti,...zdej me pa boli k.... ker itak bolj ko se ukvarjam s tem avtom slabse dela.
In da masina olje pije je tud normalno, sploh dve crtici na 20.000 km mora bit razlika. Pa se turbasi baje vec olja porabijo.... Velcji problem bi bil da bi na 10.000 suho sipko ven potegnu....
Turbasi ga nasploh skurjo ze zarad samga mazanja-hlajenja turbine, kr turbina olje zge pol ga pa masina sam se pokonca. Zlo pametn ga je menjat vsaj na 15000km, ce ze ne na 10000 in pol ni problemov s crticami (to pac nardi tist, ki ma svoj avto rad pa se turbini nardis uslugo). To da olje kur je pa ni obicajn. Doma mamo recimo cliota 1.5dci pa ne zere olja kar se mi zdi skor predobr da bi blo res ampak spet drugim ga pa. To je vse tak...na kar pac naletis pa kak vozis avto.
LP