megane grandtour 1.6 16V (pomoc- nasveti)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
alex
Kraj: Ljutomer

megane grandtour 1.6 16V (pomoc- nasveti)

Odgovor Napisal/-a alex »

sem pred nakupom megana grandtoura 1.6 16 V dinamic plus, novega za nekje 14600 eu, zanima me ce imate kake izkusnje z temi avti, poraba, okvare, dobre lastnosti?? lepo prosim
kljukec_
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a kljukec_ »

Moj bo junija star 3 leta (23000 km prevozenih) in do zdaj nobenih broblemov tok tok :) . Poraba 8,1 vecinoma mestne voznje (cca 5 km do sluzbe in nazaj) nekaj pa seveda tudi relacijske vmes. Dobra lastnost pa je seveda prostornost in pa to da je seveda Renault :lol:

Odgovor Napisal/-a #12 »

Jaz imam v 9 mesecih ze drugega. Prvi je sel od doma, ker ga je 40 ton malo preoblikovalo...

Do takrat sem prevozil 7.500 km, vse ok, poraba je bila 7,5 (sem sicer mlad, a imam zelo nezno nogo). Vecinoma primestna in mestna voznja, zelo malo avtoceste. Z mocnejso nogo poraba naraste.

Imel isto opremo, dokupil tovarnisko vgrajene parkirne senzorje. Brez tega avta nikoli vec ne bi kupil (ampak tovarnsko vgrajene!).

Prostora v prtljazniku ogromno (imamo dojencka).

Varnost odlicna - iz prve roke, ker sem ziv, brez kaksnih zlomov ali cesa podobnega.

Sedaj imam drugega, kot takrat tudi tokrat dokupil parkirne senzorje, ter dodatno se ESP in pregradno mrezo za prtljaznik. Po prvem obcutku je tale nekoliko boljse sestavljen kot prvi (malo sem sicer malenkosten po naravi...).

Imam pa odprt topic z vprasanjem glede ESP malo nizje. Iz tistih odgovorov bo jasno, ali je tudi s tem avtom vse OK, tako kot je bilo s prvim:)

Za tak denar toliko avta po tem, kar sem jaz gledal in vozil, ne dobis. Seveda novega in z garancijo. Ce vzames financiranje Renault dobis 4 letno garancijo. Kar je meni dosti vredno, ce slucajno kaj crkne.
Uporabniški avatar
meganeman

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Kolk kilometrov pa delas alex? Ce jih mas velik na grbi razmisli mogoce v kako leto starem 1.5 ali 1.9 dci-ju? Drugace je pa 1.6 masina bolj zanesljiva:).
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
alex

delam nekje 35000 km letno! zdi se mi zelo ugodna cena za novi avto, je novi ima garancijo in kar veliko opreme (dinamic plus), pa glede na ceno goriva nafte in euro super, saj pravim da sem v dilemi kako in kaj! Glede 1.5 dci , nisem dovolj pameten kako in kaj!
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

alex napisal/-a:delam nekje 35000 km letno! zdi se mi zelo ugodna cena za novi avto, je novi ima garancijo in kar veliko opreme (dinamic plus), pa glede na ceno goriva nafte in euro super, saj pravim da sem v dilemi kako in kaj! Glede 1.5 dci , nisem dovolj pameten kako in kaj!
Vzem bencinarja, ker je bol ziher.
Pri nas je zelo slaba nafta in renojevi diesli ravno ne slovijo po zanesljivosti, ravno iz teh razlogov ( seveda ni edini razlog, ker ce si pacient, lahko turbino in IC unicis v par 10kkm.)
Moj predlog je 1.6 16V, imas 4 leta garancije, spotoma ti pomenjajo cinspule, poraba okoli 7,5l/100km - mesano, relacija pa tudi 6,2 -6,5 lit/100km.
Treba je tudi vedet, da diesla vec ne povrnes v 3 letih, ker je benz cenej k dizel, pa se kr neki cajta bo, pa se avto je drazji za cca 1,5keur. ( npr 1.6B je primerljiv z 1.9D, 1.5D je pa bolj tko, tko, ce hoces da kam gre je pol kr mal vec gasa potrebno, posledicno poraba tudi 6-6,5l/100km)
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
meganeman

Ko bi vsi tako pametno razmisljali ko Tommy, pol ne bi tok Slovencov melo dci-ja, ker vecina ga ma zato, ker ga ma sosed:). Res trezno razmislanje sam po mojih izracunih se nad 30.000 km na leto splaca dizl, po 3 letih se razlika povrne in vse kar delas nad 100.000 km z njim je profit. Ce pa vzames eno leto starga dizla (stane kakih 1000eur manj kot nov benzer)) pr avtohisi mas se dve leti garancije in to je jackpot!

Edino kar tommy ni razmisljal je to, da avto tudi malenkost drazje prodas:).
Slika

Odgovor Napisal/-a #12 »

meganeman napisal/-a:Ko bi vsi tako pametno razmisljali ko Tommy, pol ne bi tok Slovencov melo dci-ja, ker vecina ga ma zato, ker ga ma sosed:). Res trezno razmislanje sam po mojih izracunih se nad 30.000 km na leto splaca dizl, po 3 letih se razlika povrne in vse kar delas nad 100.000 km z njim je profit. Ce pa vzames eno leto starga dizla (stane kakih 1000eur manj kot nov benzer)) pr avtohisi mas se dve leti garancije in to je jackpot!

Edino kar tommy ni razmisljal je to, da avto tudi malenkost drazje prodas:).
Velja samo v primeru, da sam ne placujes zamenjave turbine, egr ventila... Takoj ko sam placas menjavo turbine je racunica povsem drugacna.

cinspule se vedno pridejo manj...
Uporabniški avatar
Tommy30

Ja, kje pa so se injektorji in ostala krama..???
Pa se to je ko gres na balkan - npr na morje v Crno goro bos definitivno moral tocit gorivo tam, potem pa skoraj v 50% kej crkne - pumpa zariba itd....
Rabljen dizel star 5 let stane toliko kot bencinar star 5 let!!!!Zakaj???
Ker ima ponavadi X2 kilometrov od bencinarja, pa se folk se boji kupiti rabljenega dizla sploh pa francoza....
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Tommy28 napisal/-a:Ja, kje pa so se injektorji in ostala krama..???
Pa se to je ko gres na balkan - npr na morje v Crno goro bos definitivno moral tocit gorivo tam, potem pa skoraj v 50% kej crkne - pumpa zariba itd....
Rabljen dizel star 5 let stane toliko kot bencinar star 5 let!!!!Zakaj???
Ker ima ponavadi X2 kilometrov od bencinarja, pa se folk se boji kupiti rabljenega dizla sploh pa francoza....
Problem je tud to da folk kupuje dizla ker po filingu bolj gre :lol: No proznost je definitivno boljsa. Kolkr hoces. Jest se strinjam s Tommy28.
Enigma motorsport
alex

Danes sem zopet malo sel pogledat avte in sem nasel novega megana grandtoura, sicer kot testno vozilo z 0 km, 1.5 dci 78 kw za 15200 eu, pomeni 700 eu vec kot za megana 1.6 16V dinamic plus! Tako da sedaj res ne vem, pa sem skoraj ze bil preprican za 1.6 16V! Sedaj pa mislim da se bo odlocil za dizla!
Uporabniški avatar
Tommy30

alex napisal/-a:Danes sem zopet malo sel pogledat avte in sem nasel novega megana grandtoura, sicer kot testno vozilo z 0 km, 1.5 dci 78 kw za 15200 eu, pomeni 700 eu vec kot za megana 1.6 16V dinamic plus! Tako da sedaj res ne vem, pa sem skoraj ze bil preprican za 1.6 16V! Sedaj pa mislim da se bo odlocil za dizla!
Se pravi bos 2. LASTNIK. Avtomatsko zgubis v startu se 1000eur.
Seveda, odlocitev je pa tvoja.
Vedi pa tudi nekaj, pozimi ko bo -15 stopinj bos zmrzoval cca 10km dokler bo segrelo kabino, pa se na delovno temperaturo motorja bos cakal se pa se casa - ne smes pa stiskat po gasu. Bencinc pa po 3 kilometrih ze lepo konkretno greje, delovna temperatura je pa ze po 5 kilometrih.
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Sicer vozim bencinarje, a tale o 15 km je bosa. Ce je vse kot je treba, je motor ogret po 5 do max 10 minut voznje. Sodoben motor z sodobnim sistemom.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
dynamic

Odgovor Napisal/-a dynamic »

Samojed napisal/-a:Sicer vozim bencinarje, a tale o 15 km je bosa. Ce je vse kot je treba, je motor ogret po 5 do max 10 minut voznje. Sodoben motor z sodobnim sistemom.

Tako dci kot pa bencinar.
Uporabniški avatar
meganeman

Samojed napisal/-a:Sicer vozim bencinarje, a tale o 15 km je bosa. Ce je vse kot je treba, je motor ogret po 5 do max 10 minut voznje. Sodoben motor z sodobnim sistemom.
Na zalost to drzi Samojed, moj se pri -10°C ogreje sele po 20 minutah voznje po regionalki! Da bote vedli, da ne zagovarjam dizlov na polno:).

Je pa res, da ma Megane II noter keramicno gretje, tak oda topel zrak v kabini je pa ze po 5 minutah:). Spet ena dobra pogruntavsna za ugodje, s Francoske strani!

Zame je benzer taprav avto, sam more met vsaj 200 konjev, da kam gre. Aja pa za benz mores met. Dokler pa naum mel tok kesa bom pa traktorje vozil:).

Ne mislim pa nic vsiljevat dizla. Vsak se more sam odlocit! Na tehtnico pa vse pretehtat, da ti pol ne bo zal...
Slika
Odgovori