Puscanje hladilnika

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Puscanje hladilnika

Odgovor Napisal/-a Freshman »

Pusca mi hladilnik na prehodu iz plastike na alu satovje. V osmih urah (siht) je na tleh moker madez in ko je motor vroc se voha hladilna tekocina.
Najprej bi poizkusil z tesnilcem in vas vprasam ce je kdo to ze pocel in kateri proizvod bi bil ustrezen. Kaksni praski odpadejo ker nocem zabiti pecico za gretje.
Kaj priporocate ?
Megane 1.6e l.96
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Najbolj ti priporocam menjavo kilerja. Sicer je res drazja resitev ampak vsaj ne vlivas nekaj noter za masenje lukenj, kar ti lahko posledicno zamasi tudi kaj druga, ceprav bi naj bilo nareto tako, da se strdi ko pride v stik z zrakom.

Samo moje mnenje.

Ce nimas dovolj za nov kiler lahko se vedno poisces dobrega rabljenega za pameten denar.
Uporabniški avatar
matt79

Odgovor Napisal/-a matt79 »

iz moje izkusnje. isto mi je pri hondi puscal in sem vliv tesnilo noter, kar je zdrzalo 14 dni in mi je nato pocil hladilnik tako da ce ti pusca hladilnik na mestu kjer je spet skupaj plastika in kovina je najboljsa resitev nov.
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

No pa se moja izkusnja - vzemi lepo papagajke, in pojdi okoli po robu hladilnika in vsak hakelj stisni. Potem v kiler vlij tesnilo, po moznosti tekocino od Elfa in ce bo vse po sreci, bos imel ene par let mir. Toliko casa (4 leta) se namrec obnese pri meni.

Med kovinskim delom in plasticnim delom je namrec guma, ki je ratala trda. Zaradi vsakodnevnih raztezanj in krcenj zadeva ni stisnjena in zato pusca. Najprej dodatno stini kot sem ti rekel in ce bo se puscalo, dodaj se tesnilno sredstvo. Strosek - cca 5eur napram 100eur. Mislim da je za probat.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

jaz bi isto probal, zgubit nimas kaj :wink:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Odgovori