(pre)slab ucinek zaviranja
(pre)slab ucinek zaviranja
Subjekt: R19 16V, navadne servo zavore.
Problem: Pri zaviranju kolesa ne blokirajo, tudi ce na polno pritisnem na bremzo ne zablokirajo (na suhem asfaltu). Pri voznji vzvratno in zaviranju kolikor mi je moci v nogi zablokirajo prednje (ko se avto spredaj dvigne). Ko pritisnem pedal gre kar dalec noter.
Bremze so nove - nove ploscice na vseh 4 kolesih, novi zadnji diski, postruzeni prednji diski. Isto je bilo tudi pred menjavo komplet zavor.
Kaj mi je sumiti, glavni zavorni valj, servo ojacevalec ?
Problem: Pri zaviranju kolesa ne blokirajo, tudi ce na polno pritisnem na bremzo ne zablokirajo (na suhem asfaltu). Pri voznji vzvratno in zaviranju kolikor mi je moci v nogi zablokirajo prednje (ko se avto spredaj dvigne). Ko pritisnem pedal gre kar dalec noter.
Bremze so nove - nove ploscice na vseh 4 kolesih, novi zadnji diski, postruzeni prednji diski. Isto je bilo tudi pred menjavo komplet zavor.
Kaj mi je sumiti, glavni zavorni valj, servo ojacevalec ?
-
etore
Re: (pre)slab ucinek zaviranja
a zavorno olje si ze kdaj menlal?! ce je ful staro je skor isto kot bi meu vodo notr.
Se servo ojacevalec poglej. Ko vgasnes avto snemi cev ki gre iz sesalnega kolektorja na servo.Ze ko jo vleces dol mora slisno potegniti zrak vase zaradi podtlaka v servu.
Pa ce so zavore popolnoma nove je tudi normalno da takoj ne primejo na full !! Ja pa saj si rekel da tudi pred menjavo niso dobro prijele !!
Pa ce so zavore popolnoma nove je tudi normalno da takoj ne primejo na full !! Ja pa saj si rekel da tudi pred menjavo niso dobro prijele !!
Megane 1.6e l.96
Mogoce pa imas pesto rahlo skrivljen in posledicno zavorna ploscica ne leze na disk po celotni povrsini, zato pa ni pravega zavornega ucinka.privatnik napisal/-a:To s servom bom probal jutri. Drugace pa sem zato to napisal, da nebi rekli da morem 10.000 km nardit da se bojo zavore "ulaufale" itd.., ker blokirat bi moglo tako ali tako, nove/stare zavore gor/dol.
Pri meni je bil podoben problem ( samo pri meni je pa stalno malo bremzalo pa se je vse skupaj pregrevalo pa diski so zareli...itd... - skrivljen pesto).
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
si dobro prezracil ko si nazaj sestavljal?
lahko je servo cuden
lahko je zamasena gumasta cev tam pri kolesih
ce so stare preperijo ali ratajo bulaste, pa ni pravega pretoka skozi
lahko da ti bati v celjustih ne laufajo dobro
pa se kaj bi se naslo
na koncu bo najbrz najbolj butasta napaka, kot ponavadi
lahko je servo cuden
lahko je zamasena gumasta cev tam pri kolesih
ce so stare preperijo ali ratajo bulaste, pa ni pravega pretoka skozi
lahko da ti bati v celjustih ne laufajo dobro
pa se kaj bi se naslo
na koncu bo najbrz najbolj butasta napaka, kot ponavadi
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Po mojem so tri stvari mozne - ali servo ne deluje - to bi lahko tudi cutil, ker je potem pedal res trd. Drugo je to, da nisi dobro odzracil in gre pedal do konca - to bi menda tudi lahko porajtal. Tretja pa je, da si po nasvetu marsikaterih "wanna be racerjev" montiral kake res sportne ploscice. Take moras res dobro segreti, da sploh zacnejo kaj prijemat.
LP, Samojed
Ce so lajtunge slabe itd je ze res priporocljivo menjati, vendar to ni in ne more biti vzrok za slabo zaviranje. Ce je vse v redu sestavljeno, potem ostane samo se servo ojacevalnik kot vzrok.
Karkoli pocnes, cetudi narobe sestavis, bi kolo prej stekalo kot pa ne prijelo. Sile na ploscico so tako velike, da jo bi tudi zvilo in zdrobilo, ce bi ob strani zastekala. Razen ce ste z vodili celjusti in ploscic kaj zamocili in ne tecejo lepo, zato se celjust postrani postavi in zatakne.
Karkoli pocnes, cetudi narobe sestavis, bi kolo prej stekalo kot pa ne prijelo. Sile na ploscico so tako velike, da jo bi tudi zvilo in zdrobilo, ce bi ob strani zastekala. Razen ce ste z vodili celjusti in ploscic kaj zamocili in ne tecejo lepo, zato se celjust postrani postavi in zatakne.
LP, Samojed