@Serge|: Kaj se pa spomnes okol tistga 16Vja
@Kiko: Tebe bom pa za usese
Kot omenjeno mi je malo cez poldne zazvonil telefon. Res je bila oseba katero sem pricakoval. Mogoce se bo kdo (sploh od tistih, ki vedo kaksen avto sem potem kupil) sedajle malce zacudil. Res sem imel veliko zeljo po tem avtu, ampak me je vseeno doletela novica, da je avto prodan nekomu iz Celja.
Takrat mi je res padlo v vodo vse in se malo vec. Eden in edini 16V druge generacije, za katerega sem kadar koli vedel, se mi je prodal pred nosom. Vsaj tako sem takrat bil preprican. Dejansko pa sem enkrat malo pred tem (ko se sploh nisem vedel, da obstaja kaksna prenovljena verzija tega avta) na netu zasledil enega prav taksnega, za katerega sem mislil, da je pac zmontiral platisca od 19ke 16V, pa da se mu je malo sanjalo, ko je pripisoval ceno (po spominu tam nekje na tricetrt poti proti 2MIO exSIT). Torej, ker pred tem nisem vedel, da je to kak novejsi model + cena, nanj nisem bil pozoren, oglasa pa kasneje tudi ni bilo nikoli vec.
Sklenil sem, da bom obupal z iskanjem 16Vja
Ah, tiste voznje iz LJ v CE so bile ob petkih popoldne kdaj pa kdaj prav mucne (takrat avtocesta se ni bila koncana). Da sem se izognil Trojanam in stojecim kolonam, sem veckrat kot mnogi ubral daljsnice bodisi cez Litijo, Kamnik, ali pa kje drugje. Kljub temu, da sem se Kamnika ponavadi v teh urah prav tako raje izogibal, sem se tisti vikend vseeno odlocil za tisto pot. In spet sem se peljal mimo tiste mehanicne delavnice, kjer sem takrat zasledil tistega (kamniskega) 16Vja. Mimogrede sem opazil, da je tudi tokrat moder 16V pred delavnico. Kaj se pa zamudim, ce obrnem in se punci pokazem tega 16Vja (do takrat je videla samo tistega v Celju), pa da ji pokazem razlike med novim in starejsim modelom (in da si spet malo luste nardim
In kot ponavadi, sem se ob 16Vju spet navil kot ura in punci zacel razlagati in kazati vse nepomembne stvari
No notranjost, ki mi ni vsec in ostale razlike med starejso in novejso generacijo 16Vja, sem ji pokazal doooosti kasneje. Prevec zaposlen z blebetanjem enostavno nisem opazil, da niso druge samo zadnje luci in stranske letvice ampak celoten avto, ki sem ga gledal ni vec tisti kot takrat
No da skrajsam, koncno mi je uspelo pripeljati 16Vja (taksnega kot sem si ga zelel) domov
(kasneje sem med brskanjem po racunalniku ugotovil, da je to isti Clio, kot tisti takrat iz avtoneta).
Kako je zadeva zgledala:

Pokrovcek volana sem takrat nekaj menjal, tako da na fotki ni originalen
Na zimski obutvi:

Za tiste ki ne vedo, je to Clio 16V Ph.2 (kratek opis: 1800ccm, 136KM, 950kg, 8.0s-100km/h, 208km/h)
LP, Primoz