Schkorc oz. moj vozni park skozi cas (LY Clio RS R27)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@86-4PJ: Sej pa nimam kaksnih posebnih izkusenj :), drugace pa R5Gt turbo dobro ocenjuje (25).

@Serge|: Kaj se pa spomnes okol tistga 16Vja :)? Kaj pomeni tist: "lep ja.... :wink: :!:"? :). Cisto nedolzen vem, da ni bil, ves kaj vec :)?

@Kiko: Tebe bom pa za usese :D. Sej te fotke (+se kaksna) bi/bodo sledile malo kasneje, s pripisom (to NI moje delo :D)). Drugace pa je kasneje izgledal se lepse :wink: .

:D Kako se je odvila situacija s celjskim Ph.2 16Vjem?
Kot omenjeno mi je malo cez poldne zazvonil telefon. Res je bila oseba katero sem pricakoval. Mogoce se bo kdo (sploh od tistih, ki vedo kaksen avto sem potem kupil) sedajle malce zacudil. Res sem imel veliko zeljo po tem avtu, ampak me je vseeno doletela novica, da je avto prodan nekomu iz Celja.

Takrat mi je res padlo v vodo vse in se malo vec. Eden in edini 16V druge generacije, za katerega sem kadar koli vedel, se mi je prodal pred nosom. Vsaj tako sem takrat bil preprican. Dejansko pa sem enkrat malo pred tem (ko se sploh nisem vedel, da obstaja kaksna prenovljena verzija tega avta) na netu zasledil enega prav taksnega, za katerega sem mislil, da je pac zmontiral platisca od 19ke 16V, pa da se mu je malo sanjalo, ko je pripisoval ceno (po spominu tam nekje na tricetrt poti proti 2MIO exSIT). Torej, ker pred tem nisem vedel, da je to kak novejsi model + cena, nanj nisem bil pozoren, oglasa pa kasneje tudi ni bilo nikoli vec.

Sklenil sem, da bom obupal z iskanjem 16Vja :(. Kot nalasc, me je celega razocaranega tudi tisti konec tedna, ko sem sel po punco v LJ kjer je takrat se studirala, drazil (tako kot ze preteklikrat) bel 16V parkiran nekje med LJ-Rudnik - LJ-Center.
Ah, tiste voznje iz LJ v CE so bile ob petkih popoldne kdaj pa kdaj prav mucne (takrat avtocesta se ni bila koncana). Da sem se izognil Trojanam in stojecim kolonam, sem veckrat kot mnogi ubral daljsnice bodisi cez Litijo, Kamnik, ali pa kje drugje. Kljub temu, da sem se Kamnika ponavadi v teh urah prav tako raje izogibal, sem se tisti vikend vseeno odlocil za tisto pot. In spet sem se peljal mimo tiste mehanicne delavnice, kjer sem takrat zasledil tistega (kamniskega) 16Vja. Mimogrede sem opazil, da je tudi tokrat moder 16V pred delavnico. Kaj se pa zamudim, ce obrnem in se punci pokazem tega 16Vja (do takrat je videla samo tistega v Celju), pa da ji pokazem razlike med novim in starejsim modelom (in da si spet malo luste nardim :)). In ze sem obracal. Se preden sem ugasnil avto in stopil iz njega, sem opazil, da avto ni vec tak kot je bil nazadnje. Pa menda ga ja ni razbil? Tako kot je bil lep. Stopim iz avta. No pa sej ne zgleda, dosti drugacen kot zadnjic. Le zakaj so ga motile zadnje luci, da jih je zamenjal? Je njemu tudi bolj vsec prenovljen model :)? Pa saj so stranske letvice tudi zamenjane? Sigurno mu je novejsi model bolj vsec :D.

In kot ponavadi, sem se ob 16Vju spet navil kot ura in punci zacel razlagati in kazati vse nepomembne stvari :). Zaposlen z blablablablabla avtu sploh nisem posvecal pozornosti, dokler nisem punci hotel pokazati, zakaj me moti notranjost (predvsem stevci in vzorec blaga).
No notranjost, ki mi ni vsec in ostale razlike med starejso in novejso generacijo 16Vja, sem ji pokazal doooosti kasneje. Prevec zaposlen z blebetanjem enostavno nisem opazil, da niso druge samo zadnje luci in stranske letvice ampak celoten avto, ki sem ga gledal ni vec tisti kot takrat :?: :). Preseneceno zacuden sem spet nasel "sivanko v senu" (prenovljenega 16Vja). In tudi ta ni bil videt tako neroden.

No da skrajsam, koncno mi je uspelo pripeljati 16Vja (taksnega kot sem si ga zelel) domov :)
(kasneje sem med brskanjem po racunalniku ugotovil, da je to isti Clio, kot tisti takrat iz avtoneta).

Kako je zadeva zgledala:

Slika
Pokrovcek volana sem takrat nekaj menjal, tako da na fotki ni originalen

Na zimski obutvi:
Slika

Slika

Za tiste ki ne vedo, je to Clio 16V Ph.2 (kratek opis: 1800ccm, 136KM, 950kg, 8.0s-100km/h, 208km/h)

LP, Primoz
Uporabniški avatar
Kiko
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Kiko »

schkorc napisal/-a: @Kiko: Tebe bom pa za usese :D. Sej te fotke (+se kaksna) bi/bodo sledile malo kasneje, s pripisom (to NI moje delo :D)). Drugace pa je kasneje izgledal se lepse :wink:
Se opravicujem. :oops: Mislil sem, da si ze opravil z RTjem in sem slikci dodal. :wink: Ne bom se vec stulu, obljubim! :)
Uporabniški avatar
pery
Kraj: cerknica

Odgovor Napisal/-a pery »

zakon tema,vsak dan v pricakovanju novih dogodivscin :D svaka cast,sm pa itak ze v parih temah opazu da bi lahko doktoriru iz znanja kar se tice 16v-ju itd.

am,kdaj pa bo priblizno konec te teme?bo do poletja? :D
Slika Slika
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

pery napisal/-a:am,kdaj pa bo priblizno konec te teme?bo do poletja? :D
V enem mesecu smo obdelali 2 avtomobila.. ..mislim, da je materiala se za cca 4 mesece :lol: :lol:
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

pogresam da v tejle temi ni nic novega napisanega vec :? :cry:
Slika
Uporabniški avatar
schkorc

Vidim, da nad 16Vjem vecina ni tako navdusena kot sem takrat bil jaz :D. Pa da malo osvezim temo.

No v glavnem, imeti oba zgornja Clia mi je bilo takrat vec kot odlicno, ampak prevec denarja je bilo v tistem RTju in dveh "tako dragih" avtomobilov nisem bil sposoben imeti. Ponovno sem moral stisniti zobe in oddati oglas za tistega 1.4 vijola. Spet se je zgodba s klicatelji ponavljala, in ko sem ze mislil obupati, me je poklicala neka punca. Avto je ves navdusen kupil njen fant in ga odpeljal proti KK :(.

In ostal sem sam s 16Vjem. Kaj sedaj? Nekaj bi rad "predeloval" pa ne vem kaj in kako. Po eni strani mi je bil vsec izgled prejsnjega Clia, po drugi strani mi pa tudi ta "novi" ni bil napacen. Imel je Eibach vzmeti (skoraj serijska visina) s kombinacijo Turnskovih amortizerjev, tako da sama voznja ni bila napacna, zato sem sklenil podvozje pustiti pri miru. Kaj naj potem spreminjam? Kupil sem se en komplet stekel z namenom, da avto zatemnim. Vsa stekla sem dal enakomerno zatemniti na max. Nekako teh stekel nisem nikoli zmontiral na avto, ker mi to kasneje ni bilo vec vsec (tukaj se je zacelo, da sam za sebe nisem vedel kaj hocem :)). Na avto sem nataknil originalna platisca, ki sem jih kasneje nameraval zamenjati za vecja.

Scasoma mi je postalo zelooo doolgcaaas. Oba kolega s katerima sem takrat prezivljal vecino svojega casa, sta obnavljala svoji novi pridobitvi (kot omenjeno R5 GTT in VW Corrado). Nic vec ni bilo tistih vsakodnevnih brezveznih vozenj in "srecanj" na 5rolu, ampak samo postopanja po "delavnicah".
Sploh pri prvem kolegu z GTT sem pri obnovi (predvsem moralno :)) sodeloval prakticno od prvega odvitega vijaka pa vse do zadnjega zabitega zivca :). V tem casu sem se tega avta nagledal podolgem in pocez, in ker so me od nekdaj obkrozali razni francoski avtomobili, mi je tudi ta postal moramgaimeti vsec.
Nakljucno pa sem zasledil, da se ga je v nekdo ravno takrat navelical, kar pa tako kot sedaj tudi takrat ni bilo pogosto. Dejstvo je, da podobnih avtomobilov ni ravno za vsakim vogalom, torej ga naceloma ne mores kupit takrat, ko si to zelis, ampak takrat, ko/ce se slucajno prodaja (ponavadi so taksni trenutki kot zakleti najbolj neugodni za nakup).

Da ne zavlacujem, zaradi dokaj redke priloznosti, sem praznino, ki je nastala ob prodaji RTja, zapolnil s skoraj identicno R5 GTturbo kot je kolegova.

Za priblizno predstavo kako je zadeva takrat izgledala, ko se je kolegova pocasi blizala koncu obnove (srednja) in moja ob nakupu (desna):

Slika

LP, Primoz
Uporabniški avatar
Seko

Odgovor Napisal/-a Seko »

hot to mi deli
se mal jo predsav
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

cakamo mal opis gtt :P
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
Fuego 85

Odgovor Napisal/-a Fuego 85 »

Ti nisi v Renault klubu ane? Zakaj :D ??

V glavnem, prebral sem tole in zgodba je res prava. Me prav zanima kaj vse je se pod tvojo streho 8) ...

Sicer pa me je presinila ideja, v bistvu se mi zdi, da taka tema ne doseze pravega leska v druzbi ostalih, bol povprecnih zadev. In prou fajn bi verjetno bilo, da bi se na forumu odpru nov koticek z kakim zvenecim naslovom... Hall of fame, renault stars, thrue love al pa kej taga :lol: ... Tko nekak k ma shus svojo temo pod sticky, da bi bla za take storije svoja kategorija.

Not bi se pa predstavili se ostali norci. Recimo ti, jaz, cebelca, shus, ziga, urosr, fastday, beam-x... Ter morda se kdo katerega se ne spomnim iz glave. Skratka za ljudi ki si ze dolgo lastijo dolocene avte, imajo z njimi veliko dobrih in slabih izkusenj, so z njimi eno in bi bili pripravljeni pripraviti malce ctiva za prihodnje generacije :lol: ... Mal bol na dolgo in siroko v glavnem, na tak nacin kot pises ti in ne samo groba predstavitev avta, polno komentarjev in update sem in tja. Res si se kul spomnu, mal zgodovine, fotke, kako kaj in zakaj... Lahko bi bil naslov "zakaj Renault" :D !

In zakaj to? Pac imam obcutek da je "galerija" postala prevec splosna, vsak tretji ki vozi renault in ima 5min casa ga tu predstavi, prej pa je vozil golfa 2 in si za nov avto zeli opel astro gtc :roll: . Menim da bi pravi ljubitelji zasluzili malce bolj pregledno in ugledno predstavitev :?: ...

Bom jest to mal modsom pred nos nesu, ce bo kej iz tega se ti takoj pridruzim z pisanjem :D !

Lp
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

tak kot je ze marsikdo napisal
prav zanima tema
se pa sprasujem kje so vsa ta vozila spravljena
kako je velik je ta vozni park :roll:
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Sej verjetno je vmes tudi kakega prodal, ne samo nove kupoval :lol:
Slika
Uporabniški avatar
Primož Five

sam da nima tazga kot una underground garage :) k so vsi modeli renojev not:)

Uporabniški avatar
schkorc

Opis GTT? Hmm.... V bistvu je modra :D.... in bolj ali manj podobna vsem ostalim serijskim.

Slike 5ke? Hmm.... Saj ce bi jst pa fotoaparat bila kompatibilna se izven kaksnega izleta bi ze sproti dajal fotke na net.... Ne res, ful malo fotk imam od svojih avtomobilov, in sedaj dajem gor tiste, ki jih slucajn najdem kje na racunalu.
DragR napisal/-a:Sej verjetno je vmes tudi kakega prodal, ne samo nove kupoval :lol:
Motis se :D.
Zaenkrat se je do sedaj samo kupovalo (no ja razen prvega zaletenega, ki je romal na odpad in kot omenjeno onega vijolcnega, ki sem ga prodal).
Nisem tako kot ti, da se bi hitro navelical in prodal, pa si potem cez cas spet premislil pa nazaj kupil :lol: :).
rambo napisal/-a:...se pa sprasujem kje so vsa ta vozila spravljena
kako je velik je ta vozni park :roll:
Parkirana so na domacem travniku :D. JOKE. Kje, je misljeno kot kaj? Kraj, prostor?
Stevilo avtomobilov bo pocasi razkrito :).
Primoz Five napisal/-a:sam da nima tazga kot una underground garage :) k so vsi modeli renojev not:)
Se ne bi branil tiste "garaze" niti tistih avtomobilov :), ampak ostajam samo pri zeljah in sanjah, katerih ni preprosto uresnicevati.
Dejstvo je, da so moje zmoznosti "samo" povprecne (torej taksne kot jih ima vecina ostalih), kar pa je za moje ideje zal malo premalo. Ce bo le obstajala moznost pa upam, da bo kdaj obstajala kaksna underground "garazica" z (dosti manjsim) voznim parkom.

Drugace so pa vsi avtomobili pod streho (da ne bo koga skrbelo).

@Fuego 85: A nisem na prvo vprasanje ze enkrat nekje na forumu odgovarjal :)?

Ideje mas pa hude :D. Ti kr predlagi modom Hall of fame :), pa se ti resno zdi, da bi jst tja sodil :D? Sem cisto povprecni (neslavni) "Franc Novak" :).
Se pa strinjam, da je galerija, oziroma bolj ali manj ze cel forum, postal nepregleden in tezko berljiv.

LP, Primoz
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

kje je mislono kot ce imas kaksen parkirni prostor kje najet :D :D :D

bomo spremljali naprej tole zadevo pa da vidmo :D :D
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
Primož Five

vsaka gtt je neki posebnega :wink: razkriva kasn je njen lastnik 8)

Odgovori