Megane 1.6e Tezave!!!
Megane 1.6e Tezave!!!
Lep pozdrav!!
Imam megana coupeja 1.6e letnik 1997 in imam probleme pri prostem teku. Vcasih ga zjutraj ne morem prizgat, se prizge in obrati padejo pa se ugasne, po veckratnem vziganju pa mi pol le rata. Naprimer vceraj sem sel na voznjo pa ko sem se ustavo pri rdeci luci je avto imel 2500 obratov. Vcasim mi nihajo v prostem teku, skratka ne laufa tako, kot bi moral. Sumim da gre za napako motorcka za prosti tek, nisem pa ziher.
Prosim pomagajte!
Hvala!
Imam megana coupeja 1.6e letnik 1997 in imam probleme pri prostem teku. Vcasih ga zjutraj ne morem prizgat, se prizge in obrati padejo pa se ugasne, po veckratnem vziganju pa mi pol le rata. Naprimer vceraj sem sel na voznjo pa ko sem se ustavo pri rdeci luci je avto imel 2500 obratov. Vcasim mi nihajo v prostem teku, skratka ne laufa tako, kot bi moral. Sumim da gre za napako motorcka za prosti tek, nisem pa ziher.
Prosim pomagajte!
Hvala!
Hm ja mozno. Drgac vem za primer ko Megane I s tezavo vzigau pa je biu senzor odmicne gredi. Sam ko enkrat vzge ni vec problem, zato bi reku da res lahko izkljucimo moznost okvare senzorja.Samojed napisal/-a:Senzor je vzrok, kadar sploh ne vzge. Ventil prostega teka bo najverjetneje vzrok. Poskusi, ce avto vzge ce dodas malo gasa.
To da obcano nori, je verjetno kar ventil (motorcek) vzrok, razen ce kaj pusca na sesalnem delu.
Kar opisujete sem dal sam skozi na Megane 1.6e l.96 pri cca 50kkm (nekje leta 1998). Avto zjutraj vzgal, spustil obrate na 500 in crknil. Tudi pred semaforjem...noltva napisal/-a:Avto vzge ce dodas gas, samo ko pa gas pustis pa crkne! Tak da nevem vcasih mi med vozno ko naprimer menjam v drugo brzino vmes crkne, tak da nevem jaz sumim da je motorcek. zdaj pa nevem
jutri grem na pregled pa bomo videli kaj bo mehanik reko.
Hvala.
Ko sem scistil motorcek prostega teka je bilo OK.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Zdravo fantje! Danes sem kupo novi motorcek prostega teka, ocistil loputo, ter zamenjal motorcek. Moram recti, da obrati ne nihajo tak fejst kot so z starim motorckom, ki je bil dokaj zdelan. Ampak tezave se se ne koncajo. Prvic ko sem avto vzgal so bili obrati na 3000. Ko pa se je avto segrel pa so vrtljaji padli. Zdaj pa nevem, ce je kak temperaturni senzor za vodo ali potencijo meter na loputi? Nevem, pomagajte!
Hvala!
Hvala!
Pa opazil sem da ko ga na mestu malo storiras ( pritisnes po gasu), obrati lepo padajo od 4500 pa dol, ampak ko pridejo do 1500 se za hip ustavijo in pol spet padajo do 750. Zdaj pa nevem vec nic. Jaz sumim tudi potenciometer na loputi. Avto mehanik je avto priklopil na racunalnik pa je reko da je vse ok!
Na Renaultu ce bi ga kupil bi me prislo okrog 300eur je reko tip.
Kupil sem ga pa v GMT-ju http://www.gmt.si/
cena pa je 130eur.
Kupil sem ga pa v GMT-ju http://www.gmt.si/
cena pa je 130eur.
- thunderbolt
Živjo!
Sam imam podobno, a ne isto težavo pri meganu 1,6e (K7M) letnik 1998. Meni avto vžge takoj, v vsakem primeru. Zadeva nagaja samo, ko je zunaj tam pod 5 stopinj, pa še to samo občasno. Obrati so na normalni vrednosti, če ne dodajam plina avto ugaša, ko pa dodam plin pa avto cuka in pa pojavlja se občutek kot da bi vmes med dodajanjem plina, moč avtu pošla (rahlo preneha pospeševati), vendar naslednji trenutek pospešuje naprej normalno. Težave pa se pojavljajo samo do takrat, dokler se motor ne ogreje. Ko je avto vroč, težave izginejo. Na sumu imam nekaj senzorjev, vendar ne bi rad kar menjal vse povprek - ko je bil priklopljen na računalnik težav ni bilo.
Hvala za pomoč, Tadej
Sam imam podobno, a ne isto težavo pri meganu 1,6e (K7M) letnik 1998. Meni avto vžge takoj, v vsakem primeru. Zadeva nagaja samo, ko je zunaj tam pod 5 stopinj, pa še to samo občasno. Obrati so na normalni vrednosti, če ne dodajam plina avto ugaša, ko pa dodam plin pa avto cuka in pa pojavlja se občutek kot da bi vmes med dodajanjem plina, moč avtu pošla (rahlo preneha pospeševati), vendar naslednji trenutek pospešuje naprej normalno. Težave pa se pojavljajo samo do takrat, dokler se motor ne ogreje. Ko je avto vroč, težave izginejo. Na sumu imam nekaj senzorjev, vendar ne bi rad kar menjal vse povprek - ko je bil priklopljen na računalnik težav ni bilo.
Hvala za pomoč, Tadej
- thunderbolt
Svečke so zamenjane, okoli kablov je vse OK, pred letom dni pa je bila zamenjana že ena tuljava. Tudi sam imam na sumu tuljavo, ampak se mi zdi malo verjetno, da bi se v roku pol leta obe pokvarili? Pri tebi so opisane težave takoj izginile po menjavi tuljave? Pri meni jih je zamenjava tuljave nekoliko omilila, zdaj pa so spet vedno bolj očitne. Kje si vzel tuljavo in koliko si dal zanjo?