Jermenica odmicne gredi
Jermenica odmicne gredi
Pozdravljeni!
Baje se te jermenice odmicne gredi rade kvarijo in so jih tudi veliko zamenjali v garanciji.
Imel sem avto na compu in javlja senzor na odmicni gredi, kar pa v resnici pomeni okvaro na sami jermenici odmicne.
Simptomi so pa naslednji:
Ko avto vzgem ( npr po 10h urah) malo lovi obrate in jih po cca 5 sekundah dobi in nato laufa brez problemov
Ali pa po 2 sec crkne, nakar ga se enkrat zalaufam in dela normalno naprej.
Dogaja se le ko avto dlje cajta stoji.
Zanima me ali ima kdo tu gori tudi kake podobne simptome in kaj je se lahko narobe, ker nebi rad menjaval jermenice pa da bi bilo potem spet isto.
KOliko pribilzno stane jermenica odmicne in ali jo kdo lahko zrihta kaj ceneje, lahko tudi rabljeno - seveda pa izpravno.
Aja avto pa je Megane 1.6 16V 2003/2004 letnik z 83KW.
Baje se te jermenice odmicne gredi rade kvarijo in so jih tudi veliko zamenjali v garanciji.
Imel sem avto na compu in javlja senzor na odmicni gredi, kar pa v resnici pomeni okvaro na sami jermenici odmicne.
Ko avto vzgem ( npr po 10h urah) malo lovi obrate in jih po cca 5 sekundah dobi in nato laufa brez problemov
Zanima me ali ima kdo tu gori tudi kake podobne simptome in kaj je se lahko narobe, ker nebi rad menjaval jermenice pa da bi bilo potem spet isto.
KOliko pribilzno stane jermenica odmicne in ali jo kdo lahko zrihta kaj ceneje, lahko tudi rabljeno - seveda pa izpravno.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
hmm...si ziher da je jermenica kriva za to?
Kolikor vem (dajte me popravit) je odmicna variabilna...lahko da pride do nenadzorovanega premikanja odmicne v nizkih vrtljajih...kar lahko povzroci crkovanje ali cukanje motorja.
Ker je hidravlicno krmiljenje je lahko tudi zaradi olja, ki ne pride hitro v obtok.
Kolikor vem (dajte me popravit) je odmicna variabilna...lahko da pride do nenadzorovanega premikanja odmicne v nizkih vrtljajih...kar lahko povzroci crkovanje ali cukanje motorja.
Ker je hidravlicno krmiljenje je lahko tudi zaradi olja, ki ne pride hitro v obtok.

Ja sej to je problem, ker je variabilna in ni pravih obratov, tudi kasneje ima avto le cca 650-700 obratov v prostem teku!Bojci napisal/-a:hmm...si ziher da je jermenica kriva za to?
Saj sem napisal, da se dogaja ko avto neki cajta stoji, potem ni dovolj olja v jermenici in se dogaja da je napacen tek motorja v prostem teku in zna tudi crknit.
Po prevozenih cca 200 do 300 metrih pa je ok.
Zaenkrat kolikor vem obstaja le original, ki kosta okoli 200eur, dobim pa jo za cca 120eur ( brez marze, ddv-ja itd - novo ).
Senzor odmicne pa seveda na compu javlja napako, tako da je skoraj 100% napaka na jermenici.
Upal sem tudi da se bo javil nekdo ki ima identicne tezave. ( mejal sem ze 4 cinspule, svecke....., ocistil loputo... nic bolje).
sem v dialogysu bral da ima nek zamik odmicneBojci napisal/-a:ta laguna se nima hidravlicnega zamika odmicne.
Pri hladnem se vcasih mesanica ne vzge enakomerno v cilindru zaradi nizkih temperatur
nizke temperature nimajo veze s tem, je poleti isto vzigal
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Ne vem, ampak mislim da nisi na pravi poti. Ce je to klasicni 1,6 16V motor, potem jaz nic ne vem o tem. Jermenica je enostavna in brez kakih zadev. Problemi pri teh motorjih so bili z jermenico alternatorja.
Ce zadeva zeza, bi najprej posumil na tuljave in svecke. Kako ves, da so tuljave v redu.
Odmicna je enaka za vse 4 cilindre, tako da ce en cilinder zeza, ni mozno da bi zaradi odmicne. Ali je vzig (tuljave, svecke) ali pa injektor. Drugi vzroki so manj verjetni, mozni pa - zariban cilinder, razstelan ali poskodovan ventil.
Ce zadeva zeza, bi najprej posumil na tuljave in svecke. Kako ves, da so tuljave v redu.
Odmicna je enaka za vse 4 cilindre, tako da ce en cilinder zeza, ni mozno da bi zaradi odmicne. Ali je vzig (tuljave, svecke) ali pa injektor. Drugi vzroki so manj verjetni, mozni pa - zariban cilinder, razstelan ali poskodovan ventil.
LP, Samojed
Re: Jermenica odmicne gredi
Isto imam jaz problem. Meni je tudi javlalo, da je okvarjen senzor odmicne gredi. Sem ga zamnejal. Malo bolje dela, ampak se vedno kdaj pa kdaj crkne kr ke u tri krasneTommy28 napisal/-a:Pozdravljeni!
A jermenico bi blo treba menjat?
Jap.scrat napisal/-a:Isto imam jaz problem. Meni je tudi javlalo, da je okvarjen senzor odmicne gredi. Sem ga zamnejal. Malo bolje dela, ampak se vedno kdaj pa kdaj crkne kr ke u tri krasneTommy28 napisal/-a:Pozdravljeni!
Aja avto pa je Megane 1.6 16V 2003/2004 letnik z 83KW.![]()
A jermenico bi blo treba menjat?
Pri meni je mehannik skoraj doktorat naredil na motorju.
Samo vedi da sta v jermenici podobno kakor dva valja ki se odmikata oziroma stelata- en v drugem ( mislim levo desno en v drugem ). Ker ne delata pravilno, se dogaja, da avto nima pravih obratov.Samojed napisal/-a:Ne vem, ampak mislim da nisi na pravi poti. Ce je to klasicni 1,6 16V motor, potem jaz nic ne vem o tem. Jermenica je enostavna in brez kakih zadev. Problemi pri teh motorjih so bili z jermenico alternatorja.
Kako pa je lahko zariban en cilinder oziroma razstelan en ventil???
No moj oce ima megana 1.6 16V l2003., ista napaka se je pojavljala, od cudnega obnasanja v prostem teku, ipd... Bil na 3 pooblascenih servisih, noben nc pametnega rekel, vsi so neki v elektroniki sanjali...na koncu smo sli k nasemu stalnemu mehaniku in situacija je bila sledeca, jermenica odmicne gredi zvita, jermen preskocil za 1 zob in se 2 zoba na jermenu je oluplo...treba bilo pod nujno menjat...jermenica je prisla 150eur, drugace je pa dal cel servis skoz(velik)...vse skupaj zneslo 550eur...na pooblascenem bi vsaj 700eur
V glavnem sreco smo mel da ni preprosto jeremena strgalo, ker potem... eureureur
V glavnem sreco smo mel da ni preprosto jeremena strgalo, ker potem... eureureur
Tocno tako!!!Seby_99 napisal/-a:No moj oce ima megana 1.6 16V l2003., ista napaka se je pojavljala, od cudnega obnasanja v prostem teku, ipd... Bil na 3 pooblascenih servisih, noben nc pametnega rekel, vsi so neki v elektroniki sanjali...na koncu smo sli k nasemu stalnemu mehaniku in situacija je bila sledeca, jermenica odmicne gredi zvita, jermen preskocil za 1 zob in se 2 zoba na jermenu je oluplo...treba bilo pod nujno menjat...jermenica je prisla 150eur, drugace je pa dal cel servis skoz(velik)...vse skupaj zneslo 550eur...na pooblascenem bi vsaj 700eur
Stvar je treba zamenjat....
Baje so meli kar veliko teh problemov na 1.6 16V Megane 2 ph1
Ja mene pride jermenica, nov zobat jermen in sponer z delom okoli 300eur.Tommy28 napisal/-a:Tocno tako!!!Seby_99 napisal/-a:No moj oce ima megana 1.6 16V l2003., ista napaka se je pojavljala, od cudnega obnasanja v prostem teku, ipd... Bil na 3 pooblascenih servisih, noben nc pametnega rekel, vsi so neki v elektroniki sanjali...na koncu smo sli k nasemu stalnemu mehaniku in situacija je bila sledeca, jermenica odmicne gredi zvita, jermen preskocil za 1 zob in se 2 zoba na jermenu je oluplo...treba bilo pod nujno menjat...jermenica je prisla 150eur, drugace je pa dal cel servis skoz(velik)...vse skupaj zneslo 550eur...na pooblascenem bi vsaj 700eur
Stvar je treba zamenjat....
Baje so meli kar veliko teh problemov na 1.6 16V Megane 2 ph1
pri meni na meganu 2 letnik 2003 je isti problem.ko je hladn sploh ne užge ko ga drugič zalaufam pa užge.pa tudi opažam da je avto bol len ne gre tak k bi mogu it.pa mehanik mi je isto rekel senzor odmične gredi.bo bolš bo avto s prve užgal če zamenjam senzor al ne bo spremembe.prosim za nasvete če ste imel podoben primer.