Hladna kabina Laguna II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
cupax

Hladna kabina Laguna II

Odgovor Napisal/-a cupax »

Zivjo.

Imam Laguno II 2003 z avtomatsko dvopodrocno klimo. Sedaj pozimi se mi zdi, da gretje deluje pre hladno. Naj razlozim:
Ce nastimam gretje na 26 stopinj, kar je maksimum, greje zelo mocno in je v kratkem ze neznosno vroce. Ce pa nastavim na 25,5 stopinj, pa zacne pihati bistveno hladneje. To je verjetno zato, ker pri 26 se termostat popolnoma izkljuci in greje na maksimum. Moti me to, da so nizje nastavitve temperatur bistveno prehladne.

V cem je problem? Termostat verjetno ni pokvarjen, ker drugace dela vse v redu samo prehladno, glede na prikazano temperaturo. A se da mogoce v nastavitvah (pri mehaniku) nastimat koliko toplo naj greje dolocena nastavitev?
cupax

Odgovor Napisal/-a cupax »

Pa se tole:

A mi lahko kdo potrdi kaksna je normalna delovna temperatura motorja?
Namrec po dolgi voznji se na merilniku kazalec stabilizira natanko na sredini med dvema sredinskima crticama. A je to normalno?
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

S tvojim gretjem je nekaj narobe.Mogoce je kaksen motorcek,ki odpira loputo pred pecko v okvari in prehitro zapre.To bos moral dati pregledati nekomu,ki se spozna.Se prej pa preveri senzor za temperaturo v kabini,lahko da je zamasen.Nahaja se na vzvratnem ogledalu.
Kazalec za temperaturo motorja pa ti dela prav.Ko se avto ogreje mora biti na polovici.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Odgovori