Schkorc oz. moj vozni park skozi cas (LY Clio RS R27)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Ni ga neki tulk res skoda, konc koncev je Clio 1.4 RT, predelat na tak izgled se da pa usacga, pa bo enak. Je bil/je pa lep.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Meni samo brisalec ni vsecna tem, pa zadaj je po mojem prenizek, saj pol zgleda kot da je poseden. Drugace pa moram priznat, da imava podoben okus za styling.

WE WANT MORE! :D
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Duli napisal/-a:Ni ga neki tulk res skoda, konc koncev je Clio 1.4 RT, predelat na tak izgled se da pa usacga, pa bo enak. Je bil/je pa lep.
Jah pa je treba neki vlozit na avto, truda in denarja da tko zgleda in to je tist k steje :) . Brez nc ni nc :lol:
Slika
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Na nekatere komentarje za tega vijola Clia, ki se nanasajo na visino, ces da je avto prenizek in da visi nazaj. Kaj naj recem? Vcasih smo bili mladi pa nismo imeli pojma, pa tudi zdaj ni kaj prevec drugace :D.
Takrat ni bil prenizek (sploh sem avto imel takrat za uzivanje), zdaj bi mi pa verjetno bil (vsakodnevna voznja). Sploh bi me motilo delovanje podvozja, ker se nismo dovolj pametni, kako narediti nizek avto (ne nujno tako nizek, tudi recimo -30mm), ki bo dobro vozen (tako da trenutno prisegam na original visino :oops: :)).
Res zgleda avto na slikah, da visi nazaj, v resnici pa je avto visel naprej (tako kot bi naj) po spominu za cca. 20mm (merjena oddaljenost praga od tal spredaj za kolesom in zadaj pred kolesom). Opticno res deluje da visi nazaj zaradi zadnjega boka, ker ni narejen na okroglo tako kot spredaj ali pri vecini tudi zadaj in je zato del gume skrit pod bokom. Pa tudi streha je spredaj visja in se proti zadnjemu delu spusca. Vseeno pa je bil avto spredaj nizji kot zadaj.

Tuki na renoju mal prehitevamo :). Recmo, da smo se vedno pri vijola RTju in nadaljujemo zgodbo oziroma plane za naprej (pozor bluzenje in bolj malo pametnega :)). Za tiste, ki bi gledali fotke jih verjetno vsaj v tem in naslednjem mojem postu ne bo.

Kaj mi ni dalo spati:

Ves cas (ze pred prvim Cliom, ki sem si ga lastil) sem imel veliko zeljo po Cliu Williams, katerega (sploh ohranjenega) pa ni tako enostavno najti. Zato je Clio 16V v tem pogledu dosti bolj enostaven nakup. V nasem kraju je bil pred leti (takrat je bil tako kot danes Clio III RS) srebrn z vso opremo, v katerega sem se takoj zagledal (takrat sem se podil okoli se s kolesom :)).

Dokaj redno sem kar tako cisto iz firbca prelistoval oglasnike in sledil ponudbi raznih 16Vjev in Williamsov. Situacija je bila taksna, da je obeh bilo zelo malo, sploh 16Vjev je bilo napram ponudbi zadnjih dveh let skoraj nic. Docim Williamsa pa je bilo vcasih dosti lazje najti kot danes.

Leta so minila in tako sem si prihranil nekaj denarja za zgoraj predstavljenega 1.4 Cliota. Z njim sem bil vec kot zadovoljen, avto je bil zanesljiv, poceni kar se tice vzdrzevanja, mala poraba, se vedno pa sem imel zeljo po 16Vju. Vsi kolegi in znanci pa so mi ga zbijali iz glave, ces da so sami problemi s temi avti, da so neznosno dragi nadomestni deli, da motorji ribajo kot po tekocem traku, da je poraba goriva nenormalno visoka, torej na splosno drago vzdrzevanje. Od kje jim te informacije mi takrat ni bilo pomembno (verjetno baba cula, baba rekla), tako da sem si ta avto (Clio 16V) zbil iz glave.

Vseeno pa mi je zmanjkalo idej, kaj se narediti na tem 1.4 Cliotu. Ze prej omenjeni kolega je v navadno 5ko Campus (tisto zgoraj) vgradil 1.7 motor in kot omenjeno vecino ostalih stvari (kompletno podvozje, sedeze,...) vgradil od R5 GTT. Zato sem se hotel tudi jaz podati na podobne poti.
Ze v zacetku mi tisti moji posirjeni blatniki niso najbolj sedli, zato sem zacel razmisljat, da bi jih zamenjal s 16Vjevimi. Tudi razni podaljski mi niso bili vsec, zato sem hotel kupit odbijace prav tako od 16V modela. Da bi sedel bolj izgledu avta primerno je bila zelja 16V sportnih sedezev, za pogled na dogajanje pa bi si zelel se komplet 16V stevcev. In seveda, kako bi lahko pozabil na tisto havbo, s katero se v zacetku sploh nisem mogel sprijazniti (bolj kot sem jo gledal, manj mi je odgovarjala tista totalno nesimetricno postavljena izboklina), ampak ce ze kaj spreminjam, potem naj bo vsaj original.

Pojavilo se mi je vprasanje, kje naj to sploh dobim. Po razno raznih pogovorih sem dostikrat zasledil omenjanje avto odpadov. Seveda optimisticen kot sem, sem se vsedel v avto in se podal na pot proti Celju do prvega avto odpada :D. Zacuda se mi mozakar tam ni smejal :) in je pac povedal, da nima delov katere sem iskal. Ker se mi ni smejal, ali da bi mi drugace deloval cuden, sem se podal na naslednji odpad :). Podobna zgodba, s tem da je tu sel celo iskati v skladisce (kaj sicer, nimam pojma), seveda ni nasel nicesar, zato sem se podal se na zadnji odpad. No, ce ne prej, me je tu cakalo polno smeha :D :oops: . Ja kaj pa naj jst vem, slisal sem, da se te stvari kdaj najdejo na kaksnih odpadih, sam nikjer prej pa nisem zasledil, da mogoce v kaksni Italiji :D.

No ker jst pa tujina (sploh Italy) no go, sem zacel prek kolegov iskati koga, ki bi mi mogoce nasel koga, ki bi mi lahko kaj pripeljal iz IT :D zelo komplicirano :). In ker baje v nasi Kuri v povprecju preko dveh ljudi najdes tisto kar isces/rabis (ali kako je ze bilo receno :)), sem tudi sam na moje zacudenje kar hitro nasel cloveka iz Laskega, ki se je pretezno ukvarjal s tem, da je hodil v IT na odpade in potem pri nam prodajal dele (takrat si sploh nisem mislil, da to kdo pocne). Ko sem mu omenil kaj iscem ni bil noben problem, nekaj bi naj imel celo doma, ostalo pa bi mi lahko ob naslednjem "izletu" pripeljal. :shock: Glede na odzive, ki sem jih ob iskanju dozivljal prej, sem bil cel sokiran. Kaksne so pa kaj cene? (sicer se ne spomnim tocnih zneskov, ampak je bilo tu nekje: )
-"Hja, havba bi bla ene 60k bivsih SIT, spr. odbijac 40k bivsih, zadnji 25k, blatniki pa po 20k komad, sedezi 25k/kom, stevci 40k"
-Se pravi ene 250k bivsih vse skupaj. Hmm, sam pri sebi sem malo tuhtal, da to sploh ni poceni spas. Seveda pa me je pri vsem zacel malo grivati se 1.8 16V motor (ce je kolega menjal, ga bom pa se jaz, kako tipicno slovensko :)). Spet bojni posvet z "dobaviteljem"
-"hmm, motor bi bil 120k bivsih, instalacija (kabli) motorja 35k bivsih, racunalnik 30k, menjalnik 50k, polosovine 20k/kom, hladilnik 30k, crpalka za bencin 25k..."
-pa se mi je ze pri 300k zaletelo. Hitra kalkulacija, da je to skupaj skoraj 600k SIT (oziroma zdaj cca 2500eur) za material, kje je potem se ves trud in cas, da bo vse skupaj delovalo. No, seveda pa tudi nisem imel toliko denarja, tako je ta moja ideja propadla. Pa tudi iz drugega pogleda mi je bilo neumno kupiti 16V dele za 600k, ce so se pa takrat prodajali celi 16Vji tam nekje okoli 700k in bi me prislo ceneje prodati tega RTja in kupit 16Vja, ampak to pa ne, ker so mi vsi utepli, da se ful kvarijo :D (sej vem, da ce bi prestavil 1.8 motor v tega RTja, bi bilo prakticno isto kot, ce bi imel 16Vja :)).

No in to je bilo to, projekt je propadel, jst pa sem se se naprej vozil bolj ali manj zadovoljen s svojim 1.4 mlinckom (vsaj do nadaljnega).

LP, Primoz
Uporabniški avatar
Kiko
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Kiko »

Odlicni posti! :smt009

Si kdaj razmisljal, da napises knjigo?
Vidim, da ti gre dobro od rok(prstov :D) in bi kar hitro "nastepal" 200 strani.

Predlog za naslov knjige (ce se kdaj odlocis na ta poseg):

SCHKORCOPEDIA :lol:
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@Kiko: Me veseli, da je komu vsec zgodovina mojega voznega parka, ceprav je fotk bolj malo :) (po resnici sem pricakoval drugacen odziv na moje bluzenje :)).
O pisanju nisem nikoli razmisljal, ker so mi vse trsice, pa profesorce z ocenami nazorno dale vedet, da tega ne znam :D.

Kaj mi sploh ni dalo spati:

Bolj ali malo manj zadovoljen s svojim 1.4 Cliom, me je se vedno mocno mucil (vsaj) 16V izgled. V nasi okolici, 16Vja (niti izgleda :)) takrat ni imel nihce, da bi jaz vedel zanj, tako da se je bilo potrebno prav potrudi kje na kaksnem srecanju ipd., da sem si lahko pasel oci. Avto mi ni dal spati, ampak vseeno me je drzalo nazaj kar je bilo povedanega o teh "sportnih" avtih.

Po drugi strani pa me je sosed ves cas rajcal z Suzuki Swiftom GTI, ki ga je nato zamenjal za Hondo CRX VTi. Oba avta sta mi bila vsec in ze sem se nekako ogrel za Swifta. Sosed je imel prenovljeni (zadnji stari, to mislim da je Mk.III) model GTIja, za katerega sem bil prekratek, prejsnji model mi pa nikakor ni potegnil (sploh notranjost), zato sem kmalu obupal nad njim (sploh takrat, ko je sosed zacel razlagati ceno nadomestnih delov :)).
Ker se je pri sosedu kasneje vedno nekaj dogajalo okoli Hond (kaksna skupinska "sraufanja", montaze kaksnih plastik, manjsa in srednje velika srecanja, ipd.) in ker je bilo meni vsec vse kar vsaj malo disi po bencinu, je tudi meni ob stalnem pogledu predvsem na tiste Civice l.92-95 zacel ta avto postajati vsec. Ampak se je ponovno pojavila tezava z notranjostjo, ki mi v Civicu ni bila niti malo vsec (sploh, ker sem bil navajen sosedove CRXove in seveda svoje Cliotove :)). No ja, seveda mi tudi cenovno VTIji niso bili dosegljivi, razni 1.5 mlincki s kateremi sem se preganjal ob boku s svojim 1.4 Cliom pa seveda niso prisli v postev. Sploh pa je bilo takrat teh Hond toliko, da kljub temu, da so po vecini skoraj vse bile predelane po okusu svojih lastnikov, so si bile podobne kot jajce jajcu.

In spet sem pristal na zacetku pri svojem francoskem rogljicku, katerih je bilo vsaj v nasi okolici dosti manj.
Nekega dne je kar na lepem zgornjega kolega s sivo 5ko "GT" prijelo, da ga ze predolgo casa moti zadnji (odvecni) par vrat. Slucajno je imel sreco in pri njemu se je pojavila cisto prava R5 GTturbo v zelo solidnem stanju (kaksnih podpovprecnih je bilo v okolici sicer kar nekaj). Takrat mi je navadna 5ka bila vsec (sploh tista siva kolegova), GTT pa mi zaradi odbijacev ni bila posebej posrecena (no na sreco se okusi spreminjajo :)). Tako da osebno nisem bil nevem kako navdusen nad kolegovim nakupom, ker sem vedel, da se poslavljamo od bivse "GTjke".
Par dni kasneje pa je tudi enemu drugemu kolegu uspelo najti avto, ki si ga je dolgo casa zelel, tako je takratnega Nissana zamenjal za VW Corrado 1.8 (jaki motor za tisto tezko kravo :)).
Jst pa, da bi revcek moral tiscati v nedogled tiste obrate, ko bi hotel dinacmicno slediti prometu, to pa ne (sploh, ker sem prvi hotel menjat :)). Se isti teden sem si sel v zivo pogledat stanje 16Vjev, ki so se prodajali. Napram mojemu 1.4 so bili takrat vsi KATASTROFALNI. In spet moja nepotrebna osebna tezava, ja vsi 16Vji so bili prve faze, ker pa sem sam imel takrat prenovljenega Clia, mi starejsi ni bil vec vsec. Kaj sedaj? Tako ali drugace ni bilo takrat kaksnega solidnega, ki bi se prodajal, zato sem bil prisiljen cakati.

Med tem casom, pa sta se prej omenjena kolega lotila obnove svojih dveh "strojev". Pri obeh sem vtikal svoj nos zraven, sploh pri 5ki skoraj ni bilo dneva, ko bi ne bil zraven, ko se je obnavljala. To sodelovanje pri obnovi je za sabo potegnilo tudi razne izlete (sploh proti Kamniku), ko so se kupovali razni deli za 5ko. In tako sva se tudi nekega dne s kolegom odpravila po neke dele za GTTjko. Na cesti skozi Kamnik na desni bezno opazim "sumljivo" modrega Clia, ker sem bil prepozen sem zregistriral samo to, da je "sumljivo" moder. Vredu bom na poti nazaj bolj pozoren. Seveda sem na poti nazaj bil zaposlen s pogovorom in sem nanj pozabil. Naneslo je, da sva morala se isti dan spet v Kamnik po dele. Tokrat bolj pozoren ugotovim, da sem zares z barvo sumil na 16Vja. Firbca kot sva skleneva, da si ga bova na poti domov malo poblizje ogledala. In spet sva nanj pozabila :), ampak tokrat sva na pol poti obrnila.
Ze ko sva se pripeljala je avto deloval lusten in sploh proti ostalim zelo dober. Poiskal sem lastnika s katerim sva malo poklepetala, tudi on je bil proti ostalim lastnikom ful OK. Naceloma bi avto bil naprodaj, pa tudi cena bi bila neka normalna, mislim da nekje 750k bivsih. Na avtu me je motilo samo to, da je bil model pred prenovo, ampak nic bo treba cez to. Vzel sem si telefonsko in povedal, da bom poklical, ko bom spravil denar skupaj, ce ga seveda ne bo prej prodal.

Pojavila se je tezava, kako iz danes na jutri prodati dober avto, v katerega je vlozenega kar nekaj denarja. Avto posredniki so po Eurotaxu metali taksne cene, da ga bi ne dal, tudi ce bi bil popolnoma serijski. Avto sem dal v oglasnik, na zacetku s ceno po dogovoru, ker nisem niti vedel koliko lahko zanj pricakujem ampak samo koliko priblizno sem jaz dal zanj in nanj. Vecina mi je zanj ponujala manj kot sem samo za avto placal jaz (s tem da sem ga ze jaz kupil pod ceno). Povsod sem poslusal, da kar das na avto ni vredno nic in zato ni cena nic visja. Hm kaj naj naredim? Saj sem verjel, da razni dodatki ne zvisajo cene, samo potem mi je neumno vso to kramo senkati zraven, ce jo pa lahko prodam posebej. Sam pri sebi sem malo preracunal koliko me je avto prisel in vsakemu sem povedal svojo predstavo o ceni, da pa seveda lahko avto naredim tudi nazaj serijski in bi bila cena nizja. Nekateri so metali dol, nekaterih izbruhe pa sem moral se par minut poslusati :?: ??? (pa kaj te BK, kaj in za koliko prodajam) in glede na groznje (med njimi ene taksne da bom razkosan ??????!!!!!!) sem bil prav srecen, da govorim samo preko telefona. Kasneje sem k oglasu pripisal ceno in umaknil telefonsko. Odziva je bilo manj, izbruhi pa so se nadaljevali, zato sem avto umaknil iz prodaje, in dal tistega kamniskega 16Vja na stran.

Med vsakodnevnim krozenjem po Celju pa sem takrat slucajno nekje v okolici AMZSja spet naletel na odkritje. Skrit nekje zadaj na parkiriscu pri blokih je stal moder Ph.2 16V. Bilo je sploh prvic, da sem ga videl in izvedel, da obstaja pri nas kak Ph.2 (nikjer do tedaj ga nisem zasledil). V glavnem bil je tocno tak, kot je moral bit, enostavno popoln za moj okus, pa se serijski je bil povrhu. Takoj sem mu zataknil listek za brisalec, in cel nestrpno cakal. Nic. Naslednji dan ponovimo postopek. Se vedno nic. Spet naslednji dan se sparkiram zraven avta in cakam :), nic. Obupan sem ljudi, ki so tam parkirali, spraseval, ce vedo cigav je avto :). Informacije nisem dobil.
Nato kak teden kasneje zazvoni telefon. Bil je lastnik tega Clia. Pove mi, da se avto zaradi nakupa stanovanja iz nuje prodaja samo preko vez in poznanstev za 1.2Mio bivsih. Uff ti mater, v najboljsem primeru, ce prodam svojga RTja, sem se vedno vsaj za pol miljoncka prekratek. Tako kot sem tist dan tuhtal, ne pomnim da bi se kdaj. Po celem dnevu tuhtanja, preracunavanja, kreganja, pregovarjanja, tecnarjenja, kesanja, obljubljanja, ...................................................................... sem zvecer zbral po zaslugi brata, mamcike in nase, obljubljen miljoncek v primeru nakupa. Sledil je klic, da se dogovoriva za ogled (tisti pravi). Nekako sem dobil odgovor, da je tisti dan oz. vecer ze prepozno/pretemno, tako da naslednji dan, po 12i, ker dopoldne ob 10ih ga pride en njegov znanec gledat. Pa menda ja ne :(. Bolj ko sem mu tecnaril, da imam denar pa da pridem ponj, da si resnicno zelim ta avto, bolj se me je otepal. Ni preostalo drugega kot, da pocakam na naslednji dan in na odlocitev drugega kupca. Naslednji dan nisem zdrzal in sem ga klical ze dopoldne :), ampak se mi ni oglasil. Pomoje sem bil takrat tako napet kot zdaj ti mladci ob izdaji nove knjige Harrya Potterja :D. Zato je sledil ljubosumno/jezen obhod po Celju :D. Malo cez poldne mi je zazvonil telefon.

Uff sem se spozabil in sem spet prevec nabluzil, bom naslednjic nadeljeval.

LP, Primoz
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

**** glih k je najbul si pa nehu... :lol:
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Stari to je tko ko spanske nadaljevanke :lol:

Res ful dobr, ko sm prejs post prebral, se predn sm vido kikotovga sm takoj pomislu "ta bi mogu knjigo pisat" :lol:

So tko dolgi posti da bi mogu na zacetku napisat previus od prejsnih :D
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

schkorc napisal/-a:Avto mi ni dal spati
Uh, tud js se srecujem s tem problemom! :oops:
Slika
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Duli napisal/-a:**** glih k je najbul si pa nehu... :lol:
Ja sam res, k nadaljevanke k se pr najbolsem delu konca da si pol vs zivcn. :D
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

noro dobri komentarji :!: svaka cast :twisted: res prov vzamem si cas p preberem vsazga :twisted:
in res neb blo slabo vse skp spravt u eno knjigo 8) :lol:

btw koliko si pa ti star da mas ze tok izkusenj cez ce ni skrivnost? :wink:
Slika
R5Gt turbo

Odgovor Napisal/-a R5Gt turbo »

Zakon schkorc res zanimivo branje. Jst bi mu dal ene 25, 26 let. Saj kukr se ga spomnem k sva se srecala enkrat v Ljubljani.
Uporabniški avatar
enej_46
Kraj: Koper - Prade

Odgovor Napisal/-a enej_46 »

hehe, res zanimivo, clovek nemore nehat brat :D kaj ki prekines na najboljsem ;)
komaj cakamo nadaljevanje :P :D
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
Serge|
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Serge| »

WE WANT MORE!!!UUU zanimivo tole vse skup brat..T istega 16Vja se spomnem ko sm ga se sam gledu, ko sm bil ene 15-16star :D Lep ja.... :wink: :!:
Slika
Uporabniški avatar
Kiko
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Kiko »

Evo, nasel sem se dve slikci od Cliota 1.4 by Schkorc ;), ko je bil v nasih koncih.

Slika
Slika

LP :wink:
Odgovori