Pomoc pri nizanju vozila s torzijo
No danes sem se po dougem cajtu lotil tole nizat, a brez uspeha...
Avto lepo dvignem, prage stran poberem(pri tem se 2 cepa odlomim
), pol sm sneu dol un pokrovck na premi k se not ripne vidjo, me je ze use minil, kr me je zlo negativno presenetl. Avto drgac ful lepo ohranjen vidt, sam tist notr pa tok zarustan da glava pece
Sm se neki matru vn spravt, sam mislm da ni varjante, bo zgleda treba podlagat ce bom hotu met zadi nizjega
Al pa drugo premo, kar pa zihr ne grem delat sam zarad tega
Drgac sm pa probu tko kt je blo par strani nazaj na enmu linku k so u angliji delal ( srauf notr pa gedoro cez lukno pol pa z matico sraufat da palca vn skoci) A obstaja sploh se ksna druga varjanta? Pa neki mi ni jasn blo, sm gledu tisto lukno pa ni blo nc vidt prstimanga navoja za srauf pa sm ga sam urezu pol, sam je raj preskocil navoj kot da bi sla palca ven 
Hm, privatnik je tkt reku da tisto k je blizje avtu se mi zdi in bolj stran od diska to je pol una s pokrovckom. Je pa zanimiv da je una s pokrovckom 10x bl zarustana k una brez. Kr neki
Ja pa mozn da nism novih navojev naredu, ze prej k sm s svedrom notr mal rjo dol brusu sm porajtu da prakticno ni opilkov sam rja, res je trda palca ful.
Uglavnem ce se uno prestavla k je pokrovcek gor pol nimam sans palc vn dobit
Pol bi blo pa fajn ce mi en pove kje tocn se bi dal tiste kajle kupt da bi podlozu premo, drugo itak ne vem kaj nj nrdim. Podlaga se pa po celi dozini je to pol res tko? To pol pride sam ena dolga kajla cz useskp? Al je blo mislen da se pac oba nosilca preme podlozi po celi dolzini? 
Hja, rust je pr...ca
.
Poskusi takole:
- kupi navojno palico, ce se ne motim je navoj v torziji M10 in par matic ter podlozk. Rabis tudi eno dokaj tezko utez z luknjo v sredini. Torzijo seveda prej fajn naspricaj okoli ripn s kakim MOS2 oljem, ki tudi "topi" rust. Avto dvigni, zasrafuaj navojno palico v torzijo, gor daj gviht, potem kaksno podlozko ali staro gedoro in na koncu matico ali 2. Potem pa z gvihtom nabijaj tako da bo vleklo torzijo ven. Ne obupaj po 10 ali 20 udarcih (se spomnim ko sem na petki GTT vlekel to ven in sem skoraj 10 min tolkel pa je nakoncu spustilo). Lahko poskusis tudi tako, da avto dvignes in odsraufas amortizerje, da se bodo roke cisto raztegnile in ne bo nobene torzijske napetosti na obe palici. Ce tako ne bo slo, potem bo treba pogreti okoli ripn in potem poskusit. Je pa tako kot sem rekel, vleces ven tisti dve palici blizje sasiji preko katerih je pokrovcek, drugi dve sta stabilizator, kot je rekel Cliyo.
Poskusi takole:
- kupi navojno palico, ce se ne motim je navoj v torziji M10 in par matic ter podlozk. Rabis tudi eno dokaj tezko utez z luknjo v sredini. Torzijo seveda prej fajn naspricaj okoli ripn s kakim MOS2 oljem, ki tudi "topi" rust. Avto dvigni, zasrafuaj navojno palico v torzijo, gor daj gviht, potem kaksno podlozko ali staro gedoro in na koncu matico ali 2. Potem pa z gvihtom nabijaj tako da bo vleklo torzijo ven. Ne obupaj po 10 ali 20 udarcih (se spomnim ko sem na petki GTT vlekel to ven in sem skoraj 10 min tolkel pa je nakoncu spustilo). Lahko poskusis tudi tako, da avto dvignes in odsraufas amortizerje, da se bodo roke cisto raztegnile in ne bo nobene torzijske napetosti na obe palici. Ce tako ne bo slo, potem bo treba pogreti okoli ripn in potem poskusit. Je pa tako kot sem rekel, vleces ven tisti dve palici blizje sasiji preko katerih je pokrovcek, drugi dve sta stabilizator, kot je rekel Cliyo.
@DragR
Probaj torzijo zbit iz druge strani, tako da torzijo na drugi strani zabijas notri. Pri tem pazi, da je nebos zatolkel (neredil kronce, ker pol res nebosla nikoli vec vn), pri tem pa ne sparej z wd-jem, al pa probaj dobit kaj bol ucinkovitga , da razzira rjo. Dobr je, da veckrat pospricas ze kaksen dan pred nacrtovanim posegom, da se cim bol zazre v rjo.
Upam da ti bo poseg ratal!
Probaj torzijo zbit iz druge strani, tako da torzijo na drugi strani zabijas notri. Pri tem pazi, da je nebos zatolkel (neredil kronce, ker pol res nebosla nikoli vec vn), pri tem pa ne sparej z wd-jem, al pa probaj dobit kaj bol ucinkovitga , da razzira rjo. Dobr je, da veckrat pospricas ze kaksen dan pred nacrtovanim posegom, da se cim bol zazre v rjo.
Upam da ti bo poseg ratal!