Kje bi lahko nabavil odmicno gred za r19 1.4 energy motor 78km, tisto, ko so jo uporabljali pri rally-ju?
Lp
Odmicna gred
Tocno tako, kot si povedal.
Sicer malenkost zamaknjena odmicna se ne dela preglavic...
Najbolj se da delat na 16V odmicni, kjer nastavis dva kota odmika...za nizke in visoke vrtljaje.
Ali pa obstojeco predelas tako, da ima hitrejsi odziv...bolj spicasta je in malo daljsa je, vecji pretok mesanice se bo v kratkem casu pretocil v cilinder...idealno za visoke obrate....neidealno zaradi porabe....
Sicer malenkost zamaknjena odmicna se ne dela preglavic...
Najbolj se da delat na 16V odmicni, kjer nastavis dva kota odmika...za nizke in visoke vrtljaje.
Ali pa obstojeco predelas tako, da ima hitrejsi odziv...bolj spicasta je in malo daljsa je, vecji pretok mesanice se bo v kratkem casu pretocil v cilinder...idealno za visoke obrate....neidealno zaradi porabe....

-
modriDIRKAC
Re: Odmicna gred
moj frend jo ma doma 40000 sit hoce zanjo...birkoff napisal/-a:Kje bi lahko nabavil odmicno gred za r19 1.4 energy motor 78km, tisto, ko so jo uporabljali pri rally-ju?
Lp
Trosi tak kak vozim ampak redkokdaj pridem pod 9. Imel pa sem ze 11,5 tudi vendar to je bilo na zacetku ko.. sej ves mors probat kaka razlika je- pa morm povedat da se ful pozna.Obrate mi gor nabije kot za salo (prej pa je fajn nabilo tja do 3000 - med 3000 in 4000 je blo bolj tak, potem pa zopet pune v rdeco polje)Res da imam v nulo stunano glavo motorja takda zdaj tezko recem kaj je vzrok tej razliki!Bojci napisal/-a:Koliko ti zdaj trosi in kolko na moci se pozna?
Edino kaj se pa ne morem in ne morem odpravit je pi** pri hitrosti med 120 in 140. Do 120 lepo vlece in gre stevec konst gor, tu vmes ga nekaj zmanjka, potem od 140 pa gre spet lepo dalje (mogoce me zeza fergazer ampak tja se nocem vtikat ker ze sedaj imam veliko porabo bencin pa se samo drazi in drazi).Na fergazerju se le zamenjal vse dihtonge in foter mi ga je nanovo nastavil kot je po knjigah za moj tip, ostalo pa se nocem tu not vtikat.
Drugace pa cena modregaDIRKACa za 40k SIT se mi zdi dokaj solidna (ce je odmicna v nulo seveda)

Tezka noga je dost velik vzrok ja (mislim da bi drugace imel tam od 8,5 do 9,5 ce bi vozil norm in bi kdaj pa kdaj le potegnil na semaforjih).Pa se pri skifih bi prisparal (VIA pamet v roke)
Registracija ja, jaz sem imel ta mesec polletnega pa sem mogo zadaj oba cilindra zamenjat, zadnje zavorne obloge, srednji in sprednji del izpuha, pa se sprednje gumi zavorne cevi sem si menjal.. ampak za zavore pac vse ne (sej ne da ne bi naredil tehnicnega ampak raje menjam kr je dokaj poceni material – vse skupaj okol 30k SIT materiala kot pa da bi se mi kaj na cesti zgodilo)!!!
Registracija ja, jaz sem imel ta mesec polletnega pa sem mogo zadaj oba cilindra zamenjat, zadnje zavorne obloge, srednji in sprednji del izpuha, pa se sprednje gumi zavorne cevi sem si menjal.. ampak za zavore pac vse ne (sej ne da ne bi naredil tehnicnega ampak raje menjam kr je dokaj poceni material – vse skupaj okol 30k SIT materiala kot pa da bi se mi kaj na cesti zgodilo)!!!