Na petkah se lahko pojavi problem pri elektriki na motorju. In sicer kabli ki pridejo od motorja( grejo po uvodnici prek motorja) in grejo pod kiler kjer grejo v skupni vod. Tu v tem skupnem vodu ( kjer pride od motorja na karoserijo) se znajo zgodit tezave( v tem razvodu) ....... motor se trese karoserija pa ne...in kabli se preribajo...avto se zna celo vzgat, Ker tam pride elektrika direkt od aku, ki gre na alternator za ta vod pa ni posebej varovalke. Zna pa tudi sam pognat starter ceprav ni kluca v klucavnici.....Sam sem to razdrl in stanje je katastrofalno, od spokanih kablov do popolnoma preribane instalacije.....
Svetujem vsem da to nemudoma razderete in po potrebi nadomestite stare kable z novimi, dobro izloriate in sestavite skupanj nazaj.
Ja jest sm mou lih problen pri konektorju teh vseh kablou ki je ravno pod levo lampo in je biu svoh kontakt tako da mi je u steucu na pou gorela lucka za vodo. Drugace pa hvala za opozorilo. lp
Kolega je mel petko 1.1 in se mu je uzgala pa nismo ugotovil zakaj mogoce je bil prav to vzrok sej jo je k sreci pogasil sam je vse kar je blo pod pokrovom plastike steklo in zgorelo pol sma pa dala 1.4 motor not pol pa je blo s5 vredu
Podoben problem s kabli je tudi na r19, ko sem menjal hladilnik sem isto opazil da je sop zic ze cisto odrgnen a na sreco nic kriticnega,tko da sm use samo malo povil z izolir trakom