Za Willija niso isti amortizerji, Willi ima take kot RS ph1.d_leonit napisal/-a:Orginal racun je pomoje skor zihr potrebn, saj kdo pa se prizna garancijo brez racunarobi1000 napisal/-a:Eh, sem ugotovil, da je avto tako cudno visel, ker je bil cudno parkiran. Sicer mi se vedno ni jasno, kako je lahko bil na eni strani nizji za 4 cm pa stal je prakticno na ravnem... Eh ja. Se ena lastnost francozev. Da se obcasno kar sami popravijo.![]()
Kar se pa garancije tice, tej Koniji so bli zmontirani sam na ta avto in na noben drug, samo racuna ali pa homologacije pa res nimam. Kaj rabis, da ti jih zrihtajo? Original racun? Nisem niti tolko podrobno pogledal, a imajo kako serijsko vpresano? Ker ce ne pac najdes nekoga, ki ma original racun pa jih tja neses, samo bi rekel da se mora nekje skrivati stevilka?![]()
Kolikor jaz vem je napisana samo stevilka modela amortizerja, npr. 8710-1301 je zdajsna "kataloska" za 1.8 16V amortizerje za ventilarja.(najbrs so za willija isti).
Clio Williams l.94 No. 6035
RS in willi nimata istih amortizerjev...Duli napisal/-a:Za Willija niso isti amortizerji, Willi ima take kot RS ph1.d_leonit napisal/-a:Orginal racun je pomoje skor zihr potrebn, saj kdo pa se prizna garancijo brez racunarobi1000 napisal/-a:Eh, sem ugotovil, da je avto tako cudno visel, ker je bil cudno parkiran. Sicer mi se vedno ni jasno, kako je lahko bil na eni strani nizji za 4 cm pa stal je prakticno na ravnem... Eh ja. Se ena lastnost francozev. Da se obcasno kar sami popravijo.![]()
Kar se pa garancije tice, tej Koniji so bli zmontirani sam na ta avto in na noben drug, samo racuna ali pa homologacije pa res nimam. Kaj rabis, da ti jih zrihtajo? Original racun? Nisem niti tolko podrobno pogledal, a imajo kako serijsko vpresano? Ker ce ne pac najdes nekoga, ki ma original racun pa jih tja neses, samo bi rekel da se mora nekje skrivati stevilka?![]()
Kolikor jaz vem je napisana samo stevilka modela amortizerja, npr. 8710-1301 je zdajsna "kataloska" za 1.8 16V amortizerje za ventilarja.(najbrs so za willija isti).
RS ph1 F4R 730 CB0M(oprema)-amortizer 6000073526,...
Willi faza 1 in 2 F7R 700 C57M(oprema)-amortizer 6001025827,7700838095...
Clio 1.8 16v faza 1 in 2 F7P 722 C57D(oprema)-amortizer 7700838085,..
lp
Dejan
Zadnjič spremenil d_leonit, dne 04 Feb 2008, 23:51, skupaj popravljeno 1 krat.
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
Ja un 16V je tudi precej zdelan ja. Vsaj ziiga mi je tko reku, jaz ga se nisem videl. Ocitno se samo meni izmika.
Prepoznas ga ker ima gumo pod sprednjim odbijacem prnetano gor, ima na bokih napise Williams, zadaj pa 16V. Je pa za razliko od mojega tudi v notranjosti cisto znucan.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

No, ker mi integrali in residuumi iz uses ven rastejo sem si rekel, da bom naredil en update...
Simon tisti dan ni mogel pa je vskocil Ziga. Najprej sva odmontirala ven masino, ker je bilo potrebno popraviti se par stvari predno gre motor dokoncno notri. Ena takih stvari je bila odprt svas, ki ga je odprlo zaradi stange med amortizerji, ko je tip priletel v ograjo.
Okrepitve:

Medtem, ko je Ziga demontiral ventilator za kabino sem zamenjal se CTS senzor, primerjava starega in novega:

Vse je treba spucat!!!

Tisti dan je bilo res malce bolj mraz in ko je nasatal ta fotka sva delala ze vec kot eno uro. Ce natancno pogledate na uro se vidi da smo bili zagrizeni!

Trenutek predno je sel ventilator ven, je pa tudi lepa demontracija obilice prostora, ki ga clio nudi za sravfanje:

Ventilator sva odstranila, ker je bilo potrebno premakniti varovalke zaradi bodoch projektov...

Potem se je zacelo smirglanje barve in tovarniske zascite s pleha, da se je lahko napravilo nov svas.

Manjsa poskodbica:

Sila se je cez stango prenesla tudi na desni del avtomobila, vendar je poskodba skoraj nezaznavna in je opazna samo ce ves da je tam in da jo aktivno isces.

Pripravljeno za varjenje:

Mojster Robi (ne jaz, ampak lastnik delavnice):

Koncni rezultat ni ravno "tovarniski" ampak je pa definitivno odpravilo pokljanje ob speljevanju.

Na koncu sem se vse zascitil z Dinitrolom in koncni rezultat je tak:

EDIT: Tale se mi je izmuznila, je pa malce blizji posnetek koncnega izdelka.

LP Robi
Simon tisti dan ni mogel pa je vskocil Ziga. Najprej sva odmontirala ven masino, ker je bilo potrebno popraviti se par stvari predno gre motor dokoncno notri. Ena takih stvari je bila odprt svas, ki ga je odprlo zaradi stange med amortizerji, ko je tip priletel v ograjo.
Okrepitve:

Medtem, ko je Ziga demontiral ventilator za kabino sem zamenjal se CTS senzor, primerjava starega in novega:

Vse je treba spucat!!!

Tisti dan je bilo res malce bolj mraz in ko je nasatal ta fotka sva delala ze vec kot eno uro. Ce natancno pogledate na uro se vidi da smo bili zagrizeni!

Trenutek predno je sel ventilator ven, je pa tudi lepa demontracija obilice prostora, ki ga clio nudi za sravfanje:

Ventilator sva odstranila, ker je bilo potrebno premakniti varovalke zaradi bodoch projektov...

Potem se je zacelo smirglanje barve in tovarniske zascite s pleha, da se je lahko napravilo nov svas.

Manjsa poskodbica:

Sila se je cez stango prenesla tudi na desni del avtomobila, vendar je poskodba skoraj nezaznavna in je opazna samo ce ves da je tam in da jo aktivno isces.

Pripravljeno za varjenje:

Mojster Robi (ne jaz, ampak lastnik delavnice):

Koncni rezultat ni ravno "tovarniski" ampak je pa definitivno odpravilo pokljanje ob speljevanju.

Na koncu sem se vse zascitil z Dinitrolom in koncni rezultat je tak:

EDIT: Tale se mi je izmuznila, je pa malce blizji posnetek koncnega izdelka.

LP Robi
Zadnjič spremenil robi1000, dne 05 Feb 2008, 23:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Clio 2.0 16V Williams 94'