Clio Williams l.94 No. 6035

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

d_leonit napisal/-a:
robi1000 napisal/-a:Eh, sem ugotovil, da je avto tako cudno visel, ker je bil cudno parkiran. Sicer mi se vedno ni jasno, kako je lahko bil na eni strani nizji za 4 cm pa stal je prakticno na ravnem... Eh ja. Se ena lastnost francozev. Da se obcasno kar sami popravijo. :)

Kar se pa garancije tice, tej Koniji so bli zmontirani sam na ta avto in na noben drug, samo racuna ali pa homologacije pa res nimam. Kaj rabis, da ti jih zrihtajo? Original racun? Nisem niti tolko podrobno pogledal, a imajo kako serijsko vpresano? Ker ce ne pac najdes nekoga, ki ma original racun pa jih tja neses, samo bi rekel da se mora nekje skrivati stevilka?
Orginal racun je pomoje skor zihr potrebn, saj kdo pa se prizna garancijo brez racuna :wink:
Kolikor jaz vem je napisana samo stevilka modela amortizerja, npr. 8710-1301 je zdajsna "kataloska" za 1.8 16V amortizerje za ventilarja.(najbrs so za willija isti).
Za Willija niso isti amortizerji, Willi ima take kot RS ph1.
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

WOW! To je pa tolk bolj super ker kakega sporta z KONIji bi pa ze lazje nasel! :D
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Duli napisal/-a:
d_leonit napisal/-a:
robi1000 napisal/-a:Eh, sem ugotovil, da je avto tako cudno visel, ker je bil cudno parkiran. Sicer mi se vedno ni jasno, kako je lahko bil na eni strani nizji za 4 cm pa stal je prakticno na ravnem... Eh ja. Se ena lastnost francozev. Da se obcasno kar sami popravijo. :)

Kar se pa garancije tice, tej Koniji so bli zmontirani sam na ta avto in na noben drug, samo racuna ali pa homologacije pa res nimam. Kaj rabis, da ti jih zrihtajo? Original racun? Nisem niti tolko podrobno pogledal, a imajo kako serijsko vpresano? Ker ce ne pac najdes nekoga, ki ma original racun pa jih tja neses, samo bi rekel da se mora nekje skrivati stevilka?
Orginal racun je pomoje skor zihr potrebn, saj kdo pa se prizna garancijo brez racuna :wink:
Kolikor jaz vem je napisana samo stevilka modela amortizerja, npr. 8710-1301 je zdajsna "kataloska" za 1.8 16V amortizerje za ventilarja.(najbrs so za willija isti).
Za Willija niso isti amortizerji, Willi ima take kot RS ph1.
RS in willi nimata istih amortizerjev... :wink: .
RS ph1 F4R 730 CB0M(oprema)-amortizer 6000073526,...
Willi faza 1 in 2 F7R 700 C57M(oprema)-amortizer 6001025827,7700838095...
Clio 1.8 16v faza 1 in 2 F7P 722 C57D(oprema)-amortizer 7700838085,..

lp
Dejan
Zadnjič spremenil d_leonit, dne 04 Feb 2008, 23:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Ce ni ista stevilka se ne pomen da ne pase. Bi mogu vidt ksne skice amortizerjev s pripisanimi merami.
Slika
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

V angliji dajejo na Willija amortizerje od RS ph1-ke, pa pasejo cist genau. Isto dajejo na 16v-je, ce delajo wide-track (Willi track) conversion. Tako da morta bit ista.
Uporabniški avatar
robi1000

Zur! Torej: Isce se ponosni lastnik ph1 Clio Sporta z Koni amortizerji. :D Zazeljen original racun od nakupa. 8)
Slika
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

robi1000 napisal/-a:Zur! Torej: Isce se ponosni lastnik ph1 Clio Sporta z Koni amortizerji. :D Zazeljen original racun od nakupa. 8)
Najbolje bi blo, da najprej pogledas stevilko katera ti pise na KONI amortizerjih. Ker kaj pa ves, lahko je pa za ventilarja amortizerje notr prejsni lastnik dal :) .
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Duli napisal/-a:V angliji dajejo na Willija amortizerje od RS ph1-ke, pa pasejo cist genau. Isto dajejo na 16v-je, ce delajo wide-track (Willi track) conversion. Tako da morta bit ista.
Kdaj pa hods ti spat? :lol:
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Ka si se ti zdele po topniski pelu?? 20 min nazaj?
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
robi1000

Jaz? Jaz cisto nic. Razen ce mislis koga drugega. Je pa se ena replika v ljubljani, ki je nasemljen 16v (pust pa to...) :robot: :D

Jaz sem danes cisto v Analizo III padu. :smt007
Slika
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

robi1000 napisal/-a:Jaz sem danes cisto v Analizo III padu. :smt007
ha, ha, ha.. ..kje so ti casi :lol: :lol:
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

aha pol pa tko...

no vem da je bil viljamsove barve.pa zlate felge, pa ni zgledu se zrihtan, pol sm mal sklepu... :? :lol: 8)
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
robi1000

Ja un 16V je tudi precej zdelan ja. Vsaj ziiga mi je tko reku, jaz ga se nisem videl. Ocitno se samo meni izmika. :lol: Prepoznas ga ker ima gumo pod sprednjim odbijacem prnetano gor, ima na bokih napise Williams, zadaj pa 16V. Je pa za razliko od mojega tudi v notranjosti cisto znucan.
Slika
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

po tanovm je dau williams napisestran :)
Uporabniški avatar
robi1000

No, ker mi integrali in residuumi iz uses ven rastejo sem si rekel, da bom naredil en update...

Simon tisti dan ni mogel pa je vskocil Ziga. Najprej sva odmontirala ven masino, ker je bilo potrebno popraviti se par stvari predno gre motor dokoncno notri. Ena takih stvari je bila odprt svas, ki ga je odprlo zaradi stange med amortizerji, ko je tip priletel v ograjo.

Okrepitve:
Slika

Medtem, ko je Ziga demontiral ventilator za kabino sem zamenjal se CTS senzor, primerjava starega in novega:
Slika

Vse je treba spucat!!!
Slika

Tisti dan je bilo res malce bolj mraz in ko je nasatal ta fotka sva delala ze vec kot eno uro. Ce natancno pogledate na uro se vidi da smo bili zagrizeni!
Slika

Trenutek predno je sel ventilator ven, je pa tudi lepa demontracija obilice prostora, ki ga clio nudi za sravfanje:
Slika

Ventilator sva odstranila, ker je bilo potrebno premakniti varovalke zaradi bodoch projektov... :twisted:
Slika

Potem se je zacelo smirglanje barve in tovarniske zascite s pleha, da se je lahko napravilo nov svas.
Slika

Slika

Slika

Manjsa poskodbica:
Slika

Sila se je cez stango prenesla tudi na desni del avtomobila, vendar je poskodba skoraj nezaznavna in je opazna samo ce ves da je tam in da jo aktivno isces.
Slika

Slika

Pripravljeno za varjenje:
Slika

Mojster Robi (ne jaz, ampak lastnik delavnice):
Slika

Slika

Slika

Slika

Koncni rezultat ni ravno "tovarniski" ampak je pa definitivno odpravilo pokljanje ob speljevanju.
Slika

Slika

Na koncu sem se vse zascitil z Dinitrolom in koncni rezultat je tak:
Slika

Slika

EDIT: Tale se mi je izmuznila, je pa malce blizji posnetek koncnega izdelka.
Slika

LP Robi
Zadnjič spremenil robi1000, dne 05 Feb 2008, 23:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Odgovori