kje je antifriz?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dunstar
Kraj: Brežice

kje je antifriz?

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Pozdravljeni! Zadnjih par mesecev opazam da mi vedno zmanjkuje antizriza v avtu, to se dogaja odkar so mi zamenjal vodno pumpo,napenjalce,jermen...zmanjka mi cca 0,5l na 14 dni oz 1000km.
danes je bil avto na servisu in so celega razkopali pa nikjer nic ne puscca(vodna pumpa,hladilnik,cevi,dihtunga glave,...) vse je ok!!!!KAM GRE ANTIZRIZ? Temperatura motoja je ok torej ne kuha. Pol litra antizriza na 1000km je veliko in bi se tudi videlo da spusca. Dihtungo glave motorja je preverjal 4x z nekaksno napravo in je vse ok. A je mogoce imel kdo podoben problem in kako ga je odpavil.Hvala!!!Avto je: clio 1.4 16v.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: kje je antifriz?

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

dunstar napisal/-a:Pozdravljeni! Zadnjih par mesecev opazam da mi vedno zmanjkuje antizriza v avtu, to se dogaja odkar so mi zamenjal vodno pumpo,napenjalce,jermen...zmanjka mi cca 0,5l na 14 dni oz 1000km.
danes je bil avto na servisu in so celega razkopali pa nikjer nic ne puscca(vodna pumpa,hladilnik,cevi,dihtunga glave,...) vse je ok!!!!KAM GRE ANTIZRIZ? Temperatura motoja je ok torej ne kuha. Pol litra antizriza na 1000km je veliko in bi se tudi videlo da spusca. Dihtungo glave motorja je preverjal 4x z nekaksno napravo in je vse ok. A je mogoce imel kdo podoben problem in kako ga je odpavil.Hvala!!!Avto je: clio 1.4 16v.
kaj pa termostat? Morda na ohisju spusca.
Najslabsi primer - rahla razpoka na bloku motorja.
Lahko da ti po malem pusca raztetna posoda - sploh ko je avto dobro segret in je malo vec pritiska - zna na spoju spuscat......
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

men je puscal nad 6000obrati na ohisju termostata.. med normalno voznjo ni nic puscal. isto clio 1.4 16v
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

ohisje termostata je bilo zamenjano predkatkim.
Odgovori