Zadnjih amortizerjev od wilita stric Amortizer se mi zdi ne more zrihtat...ker ga ne more odpret ne da bi ga unicil...usaj kolegu je tako rekurobi1000 napisal/-a:Bom videl kaj pravi stric Amortizer. Ce lahko kej zrihta, ker novih amortizerjev pa zdaj ne grem kupovat. Definitivno ne.
Clio Williams l.94 No. 6035
Eh, sem ugotovil, da je avto tako cudno visel, ker je bil cudno parkiran. Sicer mi se vedno ni jasno, kako je lahko bil na eni strani nizji za 4 cm pa stal je prakticno na ravnem... Eh ja. Se ena lastnost francozev. Da se obcasno kar sami popravijo.
Kar se pa garancije tice, tej Koniji so bli zmontirani sam na ta avto in na noben drug, samo racuna ali pa homologacije pa res nimam. Kaj rabis, da ti jih zrihtajo? Original racun? Nisem niti tolko podrobno pogledal, a imajo kako serijsko vpresano? Ker ce ne pac najdes nekoga, ki ma original racun pa jih tja neses, samo bi rekel da se mora nekje skrivati stevilka?
Kar se pa garancije tice, tej Koniji so bli zmontirani sam na ta avto in na noben drug, samo racuna ali pa homologacije pa res nimam. Kaj rabis, da ti jih zrihtajo? Original racun? Nisem niti tolko podrobno pogledal, a imajo kako serijsko vpresano? Ker ce ne pac najdes nekoga, ki ma original racun pa jih tja neses, samo bi rekel da se mora nekje skrivati stevilka?
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

O super, da to zdaj vem. Vzmeti mam original. No, ce mi bo kdaj roka prasice hotla kej morit zarad amortizerjev zdaj vem. Hvala hvala!
Ah ja, ko ze mislim da ga imam vrh glave, se grem peljat in sem spet odlocen, da ga je treba u nulo zrihtat!
Ah ja, ko ze mislim da ga imam vrh glave, se grem peljat in sem spet odlocen, da ga je treba u nulo zrihtat!

Orginal racun je pomoje skor zihr potrebn, saj kdo pa se prizna garancijo brez racunarobi1000 napisal/-a:Eh, sem ugotovil, da je avto tako cudno visel, ker je bil cudno parkiran. Sicer mi se vedno ni jasno, kako je lahko bil na eni strani nizji za 4 cm pa stal je prakticno na ravnem... Eh ja. Se ena lastnost francozev. Da se obcasno kar sami popravijo.![]()
Kolikor jaz vem je napisana samo stevilka modela amortizerja, npr. 8710-1301 je zdajsna "kataloska" za 1.8 16V amortizerje za ventilarja.(najbrs so za willija isti).
Zdaj gre pa zares...
Lotila sva se preizkusne montaze, da ugotoviva, kako bi najlazje motor postavila na nosilce. Prov kar clovek pomisli je, da motor nastavis priblizno naravnost in ga samo spustis notri. Zal se taka taktika ne obnese, ker se menjalnik zatakne za skoljko. Po kakih treh poskusih z razlicnimi nagibi sva ugotovila da more biti motor obesen tako, da menjalnik gleda malce navzdol in da more biti del motorja, kjer so jermeni blizje sipi kot del kjer je menjalnik. Z nekaj truda se je motor znasel na zgornjih dveh nosilcih.
Poziranje pred zacetkom:

Zadnje priprave okoli mosta:

Clovek si mora kdaj tudi malce oddahniti
:

Potem sva pocasi pricela z poskusnimi montazami in iskala najboljsi pristop:

Dr_S: ROBI NEHI SE IGRAT Z FOTOAPARATOM in zakljuciva tole KER JE ***** MRAZ!!!!
:

Kje za vraga se je hudic zataknil...

Ura je ze bila blizu polnoci in odlocila se da odnehava.
Lotila sva se preizkusne montaze, da ugotoviva, kako bi najlazje motor postavila na nosilce. Prov kar clovek pomisli je, da motor nastavis priblizno naravnost in ga samo spustis notri. Zal se taka taktika ne obnese, ker se menjalnik zatakne za skoljko. Po kakih treh poskusih z razlicnimi nagibi sva ugotovila da more biti motor obesen tako, da menjalnik gleda malce navzdol in da more biti del motorja, kjer so jermeni blizje sipi kot del kjer je menjalnik. Z nekaj truda se je motor znasel na zgornjih dveh nosilcih.
Poziranje pred zacetkom:

Zadnje priprave okoli mosta:

Clovek si mora kdaj tudi malce oddahniti

Potem sva pocasi pricela z poskusnimi montazami in iskala najboljsi pristop:

Dr_S: ROBI NEHI SE IGRAT Z FOTOAPARATOM in zakljuciva tole KER JE ***** MRAZ!!!!

Kje za vraga se je hudic zataknil...

Ura je ze bila blizu polnoci in odlocila se da odnehava.

Je sel ven na tak nacin, ampak ker sva tokrat delala samo dva nisva imela nikogar da bi dvignil sprednji del avta, zato sva se odlocila, da ga dava notri z vrha. Pa tudi vzela sva to kot izziv, da vidiva kaj se bolje obnese, ce bomo se kdaj kaj podobnega poceli.