Utripanje zmigavcev ob dalnjinskem zaklepanju

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
8-Gattuso
Kraj: Prekmurje

Utripanje zmigavcev ob dalnjinskem zaklepanju

Odgovor Napisal/-a 8-Gattuso »

Lep pozdrav! Jaz pa imam eno tezavo. Imam renault megana coupeja letnik 98 in ko ga daljinsko zaklenem mi ne utripnejo zmigavci(smerniki). Kako bi lahko to naredil da bi mi utripnili ko bi ga daljinsko zaklenil?? Mi lahko kdo prosim pomaga? Hvala vnaprej!
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Utripanje zmigavcev ob dalnjinskem zaklepanju

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

8-Gattuso napisal/-a:Lep pozdrav! Jaz pa imam eno tezavo. Imam renault megana coupeja letnik 98 in ko ga daljinsko zaklenem mi ne utripnejo zmigavci(smerniki). Kako bi lahko to naredil da bi mi utripnili ko bi ga daljinsko zaklenil?? Mi lahko kdo prosim pomaga? Hvala vnaprej!
Pri letniku 98 ze po defaultu ne utripajo. Pri faceliftanem modelu ( beri 99 dalje) pa delujejo smerniki ob odklepanju in zaklepanju.

Pelji h kakemu avtoelektricarju, da ti poveze se na zmigavce.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
8-Gattuso

Kaj pa to si sam doma ne morem narediti? Ve slucajno kdo kako se to naredi??
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

8-Gattuso napisal/-a:Kaj pa to si sam doma ne morem narediti? Ve slucajno kdo kako se to naredi??
lahko si samo mores pod armaturko poiskat kable od zmigavcev pa pol mores met iz te skatlice konektorje potegnjene da ko sprejemnik sprejme signal za odklep posle dva impulza za utrip zmigavcev ko pa zaklenes pa en impulz
samo to je mel ta sistem ki smo ga naknadno vgradili
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
8-Gattuso

Ok rambo hvala ti! Bom poskusal nekaj narediti :D Upam da mi bo uspelo :D
Uporabniški avatar
8-Gattuso

Rambo se bi te nekaj vprasal :D Oz ce kdo drugi to ve :D Rambo ce sem te prav razumel bi moral jaz najti kable od zmigavcev pod armaturko(ve slucajno kdo kje tocno so??) in jih dati v konektor? Potem pa se najti kable od signala? In tiste kable dati v konektor? Samo signal pri megane coupeju je zgoraj na strehi polek lucke za notranjo osvetlitev. Ve slucajno kdo kje bi lahko bili ti kabli spodaj pod armaturko? Ce so sploh :D Da mi nebi potem trebalo razmontirati signala tam zgoraj na strehi :D Upam da sem dokaj solidno razlozil to :D pa da me bo kdo razumel :D :P upam da mi res lahko kdo pomaga :D Hvala vnaprej!
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

To je se IR daljinec ce se ne motim.
Ce si ze kdaj kaj pocel z avtoelektriko ti bi morda celo kaj ratalo drugace pa tega ne pocni sam !

Nic ne bo delovalo ce bos samo nekaj povezal ali prevezal .

V kabini kjer so varovalke je relejna plosca na kateri se nahaja elektronika centralnega zaklepanja (A11=multifunkcijski modul) in dva releja za odklep/zaklep (K35/1 in K35/2). Zgoraj pri ogledalu je samo IR sprejemna enota (B88) ki posilja podatke enoti na relejni plosci. Tukaj se gre za sibke signale in ti odsvetujem karkoli priklapljati tja gor ce tocno ne ves zakaj se gre (ta modul je povezan tudi z PLIP sistemom za blokado motorja) Iz te plosce oziroma relejev gredo kabli (zeleni in beli) direktno na elektromotorcke od centralnega!
Eventuelno bi lahko tukaj dobil signal za smernike vendar je v obeh primerih enako dolg (odklepanje/zaklepanje) . Tukaj bi si lahko pomagal z kaksno elektroniko z katero bi formiral pravilno dolzino impulza.Se pravi za zaklep en daljsi impulz za odklep pa dva. Izhod tega impulza bi moral vezati na en dvojni rele ki pa bi krmilil smernike!
Signal oziroma zice ki gredo na smernike najlazje dobis pri stikalu za vse stiri smernike (S27). To sta prva (oranzna) in druga (krem) zica na stikalu! V opozorilo teh dveh zic dodaten rele v mirovanju ne sme povezovati ker potem nimas levega in desnega smernika.

Upam da sem ti kaj pomagal.
Megane 1.6e l.96
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

vezali smo na obstojeco centralno BREZ DALJINSKEGA

in je tale dodatni modul to omogocal tako kot je freshman opisal

modul omogoaca tale utrip zmigavcev
na mojem cliotu pa preko alarma
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
8-Gattuso

Freshman hvala ti na bolj podrobni razlagi! Ce to res ni tako enostavno narediti potem je res boljse da peljem k kakemu avtoelektricarju. Kot pa da to sam delam :D je dosti bolj sigurno :D
Uporabniški avatar
8-Gattuso

Jaz sem si to vse bolj enostavno predstavljal :D Zdaj pa kot vidim ni to ravno tako enostavno :D Bojim se da bi si se kaj drugega pokvaril s tem, ce bi si to sam delal :D Saj nekaj se razumem v elektroniko, vendar mislim da je to premalo :D Ce bom kaj poskusal delati pa ce mi uspe vam sigurno javim na forumu! :D
janezkranjski

Odgovor Napisal/-a janezkranjski »

To sem imel jaz narejeno na mojem meganu (96 letnik).

Naredil sem tako da sem uporabil rele, ki se je preklopil od odklepanju/zaklepanju (prikljucen na enega od motorckov), krmilil pa je stikalo za vklop 4 zmigavcev (na armaturki desno od radija). Edina slabost tukaj je bila da ce si uporabil notranje stikalo za odklep/zaklep so ti zasvetili zmigavci. Ni komplicirano ce si vsaj malo stromar, ker moras poiskati na stikalih kako kaj dela, drugace pa zna biti mission imposible :)

Ce ne znas sam pa kaksnemu kolegu zatezis :wink:
Uporabniški avatar
8-Gattuso

janezkranjski hvala ti na razlagi! Bom poskusal nekaj narediti :D
markoZ
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a markoZ »

janezkranjski napisal/-a:To sem imel jaz narejeno na mojem meganu (96 letnik).

Naredil sem tako da sem uporabil rele, ki se je preklopil od odklepanju/zaklepanju (prikljucen na enega od motorckov), krmilil pa je stikalo za vklop 4 zmigavcev (na armaturki desno od radija). Edina slabost tukaj je bila da ce si uporabil notranje stikalo za odklep/zaklep so ti zasvetili zmigavci. Ni komplicirano ce si vsaj malo stromar, ker moras poiskati na stikalih kako kaj dela, drugace pa zna biti mission imposible :)

A imas kaki tocen postopek ...??? Drugace pa ql zadeva :)
Uporabniški avatar
plemenko

Odgovor Napisal/-a plemenko »

a bi to slo tud pr r 19? pa kak rele das noter?
aja pa se eno uprasanje se mi postavlja :? ce to vezes na salter na uklop vseh 4 zmigovcev pa ko bom jst uklopo ta stikal a bo centralno ustal pr mir al se bojo zram blinkerov se vrate odklepale in zaklepale :lol:

ok res nevem kak releji delujejo zato uprasam :lol:
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

janezkranjski napisal/-a:To sem imel jaz narejeno na mojem meganu (96 letnik).

Se pravi ali si zaklenil ali pa odklenil zmerom so se smerniki samo za dolocen cas vklopili in nic utripali ali kako ?
Megane 1.6e l.96
Odgovori