Kljucavnica fuc
Kljucavnica fuc
Na zadnjih vratih Megana 97 je crknila "klucavnica" enostavno se vrat ne da vec odpreti, niti rocno, niti s centralnim odklepanjem. Vrata se dlje casa niso odpirala, zato je verjetno vse zarjavelo.
Se komu sanja kako ali kdo bi to lahko odprl, da zamenjam vse skupaj?
Se komu sanja kako ali kdo bi to lahko odprl, da zamenjam vse skupaj?
Sem jaz kotraj doktoriral na ocetovem 99 letnik. Isti problem, zarustala kljucavnica
Prvo sem seveda podrl zadnje sedeze, dal notranjo tapeto dol potem pa se zacne "gumiflex". Jaz sem vzel kljuko za odpiranje vrat od zunaj dol (je pritrjena z dvema vijakoma na kljuc 13 od znotraj). Zatem sem pa izvijacem od zunaj premaknil na eni strani se spomnem se en vzvod, ki je ob neki plastiki in vrata so se odprla. Odvijacil komplet kljucavnico ven in jo presprical z WD40 in zatem se dal cez noc v olje. Pa se danes po treh letih dela
Imas pa seveda vmes par vzvodov za odpiranje dol pobrat.
Prvo sem seveda podrl zadnje sedeze, dal notranjo tapeto dol potem pa se zacne "gumiflex". Jaz sem vzel kljuko za odpiranje vrat od zunaj dol (je pritrjena z dvema vijakoma na kljuc 13 od znotraj). Zatem sem pa izvijacem od zunaj premaknil na eni strani se spomnem se en vzvod, ki je ob neki plastiki in vrata so se odprla. Odvijacil komplet kljucavnico ven in jo presprical z WD40 in zatem se dal cez noc v olje. Pa se danes po treh letih dela
Imas pa seveda vmes par vzvodov za odpiranje dol pobrat.
Zadnjič spremenil kljukec_, dne 31 Jan 2008, 22:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Imel sem enak problem na Scenicu 1998. Ko sem snel tapeto, sem z dolgim izvijacem pritisnil na doloceno mesto na kljucavnici in so se vrata odprla. Mesto pristiska sem ugotovil, ker sem prej kupil novo kljucavnico. Druge moznosti ne vidim, ker se po odstranitvi tapete ne vidi veliko oziroma sama kljucavnica ni prevec dostopna.
V stari kljucavnici je bil odlomljen delcek, ki je povzrocil njeno zaskocitev.
Zelim veliko srece.
V stari kljucavnici je bil odlomljen delcek, ki je povzrocil njeno zaskocitev.
Zelim veliko srece.