??migavci scenic II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
jazbec

Zmigavci scenic II

Odgovor Napisal/-a jazbec »

Pozdravljeni

Sem novo pecen lastnik Scenica letnik 2003. Avto kupu pred kratkim in najdu neki napak:

1. Rocka za zmigavce se vraca v izhodiscni polozaj takoj ko obrnem volan v smer zavijanja in ne sele v izhodu iz ovinka. Ce kdo ve kako se da to popravit bi bil zelo vesel.
2. V levih vratih v pantu ob odpiranju vrat poka, verjetno treba zamenjat zadrzevalec vrat, ima mogoce kdo rabljenega, ker nov je kar drag.
3. Vcasih imam obcutek, da vonjam antifriz v kabini, upam da ne pusca pecka:((
4. Iscem pa tudi jeklena platisca za zimske gume 15 ali pa 16 col, ce jih ima kdo za prodat naj se javi.

Upam da mi bo znal kdo pomagat.
Ze v naprej hvala.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Zmigavci scenic II

Odgovor Napisal/-a robertp »

jazbec napisal/-a:Pozdravljeni

Sem novo pecen lastnik Scenica letnik 2003. Avto kupu pred kratkim in najdu neki napak:

1. Rocka za zmigavce se vraca v izhodiscni polozaj takoj ko obrnem volan v smer zavijanja in ne sele v izhodu iz ovinka. Ce kdo ve kako se da to popravit bi bil zelo vesel.
2. V levih vratih v pantu ob odpiranju vrat poka, verjetno treba zamenjat zadrzevalec vrat, ima mogoce kdo rabljenega, ker nov je kar drag.
3. Vcasih imam obcutek, da vonjam antifriz v kabini, upam da ne pusca pecka:((
4. Iscem pa tudi jeklena platisca za zimske gume 15 ali pa 16 col, ce jih ima kdo za prodat naj se javi.

Upam da mi bo znal kdo pomagat.
Ze v naprej hvala.
AD1. napaka, priznana s strani Renaulta. Meni so jo odpravili v garanciji. Je pa to napako imela serija letnika 2003. Ocitno prejsnji lastnik avta ni vozil na servise...
AD2. Lahko pa je tufi lezaj (ker meni tudi poka). Ampak sedaj imam garancijo, bodo ze uredili...
AD4. Preveri v homologaciji za dovoljene dimenzije (zna biti problem v Dynamique in Privilege Luxe opremi, kjer sta v homo samo 16 in 17 col). V Anetu je feltna (16 col) nova 65 EUR po komadu in 4 vijaki za jeklena platisca 4 EUR (1 EUR na komad). Okrasni pokrov 16 col Renault pa 14 EUR na komad.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Odgovor Napisal/-a scenicII »

tc.1 Tudi meni obcasno prej izklopi zmigavce (letnik 2004), kot bi si zelel, ampak sem se navadil in rocko rahlo pridrzim s prstom in je tako kot mora. Za moj letnik ni bilo vpoklicev zaradi te napake....

tc.2 Skoraj sigurno je zadrzevalec vrat. Si poskusil sneti pokrov s tega zadrzevalca...Mogoce bi pomagalo, ce bi malo masti "spuknil" notri..?

tc.3 Najverjetnejsi vzrok bi znala biti pecka. A imas z notranje strani kaj mastne sipe ?

tc.4 Pri dodatnih platiscih 15" preveri, ce sploh gredo gor zaradi prednjih zavornih celjusti. Katero izvedenko pa imas ? Pri mocnejsih sem siguren, da pase samo 16".
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

scenicII napisal/-a:tc.1 Tudi meni obcasno prej izklopi zmigavce (letnik 2004), kot bi si zelel, ampak sem se navadil in rocko rahlo pridrzim s prstom in je tako kot mora. Za moj letnik ni bilo vpoklicev zaradi te napake....

tc.2 Skoraj sigurno je zadrzevalec vrat. Si poskusil sneti pokrov s tega zadrzevalca...Mogoce bi pomagalo, ce bi malo masti "spuknil" notri..?

tc.3 Najverjetnejsi vzrok bi znala biti pecka. A imas z notranje strani kaj mastne sipe ?

tc.4 Pri dodatnih platiscih 15" preveri, ce sploh gredo gor zaradi prednjih zavornih celjusti. Katero izvedenko pa imas ? Pri mocnejsih sem siguren, da pase samo 16".
AD1. Saj ni bilo vpoklica; samo ce si prijavil napako so jo odpravili. Bilo je objavljeno v njihovi interni aplikaciji RenaultNET, kjer so podatki o vseh napakah za vsa vozila, kako se odpravljajo... Ko sem sam vozil avto na servis, sem zmeraj preveril, ce je kaj novega... (tako kot Windows update :))
AD2: 15 col imajo 1.4, 1.6 in 1.5 dCi vozila (oprema pack in confort). 1.9 dCi in 2.0 imajo 16 col feltne ze v osnovi (vecji diski). Prav tako imajo vse grand izvedbe 16 col (diski)
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
jazbec

Ja glede platisc maste prov, v homologaciji je samo 16 in 17 col ker mam dynamic lux 1,9 dci.

A zmigavcev se pol ne da nc popravt, se bom mogu zgleda navadit.
Uporabniški avatar
jazbec

Prve napake sem nekako postimal. Zamenjal pant levih vrat, zmigavce mi bo en kolega probu postimat. Feltne se iscem.

So pa se pojavli novi problemi.

Ne dela zaklepanje na gumb na zadnjih levih vratih, sem ze menjal stikalo pa zadeva se zmer ne dela vedno. Ne vem vec kaj narest, sumim da je kaksen slab stik kje na instalaciji.
Pa se en problem se je pojavu: ventilator v kabini skoz dela na polno, ne morem ga regulirat nikakor, baje da je zanic nek upor.
Ce kdo kaj ve bi bil zlo vesel nasvetov.

Hvala
Uporabniški avatar
* C L I O *
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a * C L I O * »

S temi stikali kljuk je kar veliko problemov. Lahko si narobe sestavil ali pa je nova tipka zanic.
Ventilator pa dela samo na 4. stopnji zato ker je crknil reostat (upor) ventilatorja. Probaj peljat kakemu avtoelektricarju ce se ga da popraviti ali se pa sam igraj doma. Nahaja se pa na sredini pod armaturo.
Uporabniški avatar
jazbec

Ne vem kaj bi lahko narobe sestavu, je pa mozno da stikalo ne vklopi vedno, sam zanimiv je ker sem probu tud direktno prebrikat, pa tud vcas ne dela. Najrajs bi probu predrikat tam na konektorju pr pantu vrat, sam morm ugotovit keredva kontakta sta za zaklepanje.
A se do upora pride ce snamem desni predal? Bom odpru ce je tam pa mal posnofal kaj se da narest.

LP
Uporabniški avatar
jazbec

Rocico zmigavcev sem popravil, ce koga zanima kako naj se javi.

LP
cipresa

Odgovor Napisal/-a cipresa »

Prosim ce objavis kako si popravil rocko za zmigavce, ker imam enak problem.126 eurov za rocko pa ne mislim dati.
Uporabniški avatar
jazbec

Razdres ohisje okrog volana, spodaj imas dva torx vijaka zgornji del pa se sname. Potem stisnes zaskocnike komande tempomata in jo snames navzdol. Odvijes dva torx vijaka na stikalu za zmigavce odklopis kabelcek in snames stikalo iz ohisja.
Ko bos snel stikalo bos videl vilice ki izkljapljajo rocico zmigavcev.
To vilico obrusis z notranje strani zgoraj in spodaj za cca 1mm, da dobis nekaj zracnosti med vilico in zaticem na stikalu zmigavcev.
Vstavi stikalo in probaj ce je ok., ce ne se malo pobrusi vilice.

Jaz sem pobrusil za cca 1,5 mm pa mi zmigavci lepo delajo.

Veliko srece.

LP
Odgovori