LAGUNA BLOKADA MOTORJA
LAGUNA BLOKADA MOTORJA
Imam problem in sicer avto je dalj casa miroval zaradi cesar se mi je skoraj popolnoma izpraznil akumulator. Opazil sem, da se mi je zresetirala ura ter radio. Akumulator sem napolnil pa avto se vedno ne vzge. Lucka na armaturki pa kar naprej utripa. Verjetno se mi je zresetirala koda za blokado motorja in mi ne prepozna kljuca. Ali kdo ve kako se da to uredit?
V navodilih nikjer nisem nasel postopka.
Laguna je 1,6 l 99 bencinar.
Hvala za odgovore.
V navodilih nikjer nisem nasel postopka.
Laguna je 1,6 l 99 bencinar.
Hvala za odgovore.
Re: LAGUNA BLOKADA MOTORJA
Ce lucka za blokado motorja utripa, ko avto odklenes in das kontakt, je to mozen vzrok. Lucka utripne samo nekajkrat, nakar mora biti prizgana (je pa oranzna kvadratna lucka, na sredi je oblika valov).
Probal sem odklopit akumulator in ga priklopil tudi nazaj... isto. Probal sem tudi tiste fore z neta , da drzis centralni gumb za odklepanje 10sec, odklenil sem s kljucem direkt, odklepal z daljincem..... isto. Sedaj se daljinsko odklepanje ne dela vec. Sem pa gledal na netu in se velikim ljudem to dogaja pri meganih , cliotih... Lansko leto mi ni delalo centralno zaklepanje in je bil problem v tem, da mi je spuscalo vodo pri anteni in sem imel ploscico v vodi dokler nisem zalil s silikonom. Danes mi je prisel izmerit z nekim racunalnikom in ocitno je problem, da kljucavnica oziroma nekaj okoli kljucavnice ne prepozna kljuca. Ko hocem vzgat avto slisim pumpo kar je cudno, ker ce bi bila blokada verjetno tudi pumpa ne bi delala.
Na servisu pa so mi rekli, da je problem v kljucu in da ga naj prinesem, da mi bodo narocili drugega. Sedaj sem zmeden in ne vem, ce bo to resilo tezavo.
Na servisu pa so mi rekli, da je problem v kljucu in da ga naj prinesem, da mi bodo narocili drugega. Sedaj sem zmeden in ne vem, ce bo to resilo tezavo.
Podobna fora je bla pri nas (Thalia, 1.4, l.01) in je definitivno problem v kljucu. Pri nas je bla fora da je kljuc padu na tla z mal vecje visine in se je sfukal cip, vcasih je delal vcasih ne. Pumpa se je slisala ko si dal kontakt, samo potem je samo verglal. Z rezervnim kljucem vse spila. 
Če je ravno, ni zabavno.
Danes sem si od kolega sposodil nov akumulator, ker sem od enega mehanika izvedel, da je lahko problem tudi v akumulatorju in ce napetosti niso prave lahko pride do tega, da dolocene stvari pac ne delajo. Odklenil sem avto , vtaknil kljuc in ga obrnil in lejga zlomka lucka je ugasnila in avto je vzgal. Probal sem se parkrat, ga spet zaklenil in odklenil, vedno je vzgal.
Vzgal mi je tudi z drugim kljucem, ki ocitno dela, ceprav ne odklepa na daljinca.Zdaj ga bom pustil se kako uro in probal se enkrat. Ni mi jasno kaj je zdaj to.
Studiram pa, da bi ga, kljub temu ce vzge, odpeljal na servis, da ga dajo na racunalnik, ker ne bi rad bil v dvomih.
Je pa tole res najbolj cudna stvar, ki se mi je kadarkoli zgodila z avtom. Sem imel dva Fiata pa nobenih problemov, ceprav vsi simfajo cez njih.
Vec kot je elektronike slabse je.
Bi pa se nekaj vprasal. Na vseh avtih do sedaj sem imel centralno na tak nacin, da sem lahko s kljucem odklenil vsa vrata naenkrat, na Laguni pa se odklenejo samo voznikova ostala moram potem s centralnim gumbom?
Vzgal mi je tudi z drugim kljucem, ki ocitno dela, ceprav ne odklepa na daljinca.Zdaj ga bom pustil se kako uro in probal se enkrat. Ni mi jasno kaj je zdaj to.
Studiram pa, da bi ga, kljub temu ce vzge, odpeljal na servis, da ga dajo na racunalnik, ker ne bi rad bil v dvomih.
Je pa tole res najbolj cudna stvar, ki se mi je kadarkoli zgodila z avtom. Sem imel dva Fiata pa nobenih problemov, ceprav vsi simfajo cez njih.
Vec kot je elektronike slabse je.
Bi pa se nekaj vprasal. Na vseh avtih do sedaj sem imel centralno na tak nacin, da sem lahko s kljucem odklenil vsa vrata naenkrat, na Laguni pa se odklenejo samo voznikova ostala moram potem s centralnim gumbom?
ja laguna 1 ima tako, kljuc dvigne samo tisto kljukco ali na voznikovih ali na sovoznikovih vratih, ker nima centralnega, ko s kljucem v kljucavnici odpiras vrata, kot vecina ostalih avtov , vse se odpre na enkrat samo s pritiskom na daljinca.
to pa da ti je akumulator tako zagodu se zgodi tudi pri fiatu, moj sodelavec ima stilota 4 leta, pa mu je eno jutro kar na lepem naredilo isto kot tebi, enostavno ni vzgal, blokada se ni odklenla in ker ni verjel da je akum. so kmalu cel avto okoli obrnili, na koncu menjal nov akum. in vse ok.
to pa da ti je akumulator tako zagodu se zgodi tudi pri fiatu, moj sodelavec ima stilota 4 leta, pa mu je eno jutro kar na lepem naredilo isto kot tebi, enostavno ni vzgal, blokada se ni odklenla in ker ni verjel da je akum. so kmalu cel avto okoli obrnili, na koncu menjal nov akum. in vse ok.
Ce nisi dobro prebral, sem ga zamenjal pa je isto.Ziiga napisal/-a:Joj, zamenas aku pa jeKo bi vedu kaksne probleme ti res lah renault prnese...
![]()
Ma probleme ma vsak avto
Warpedone: Ja, odpeljal ga bom na servis, ker mi druga ne preostane. Samo problem je v tem, da tam delajo avtomehaniki in ne racunalnicarji in marsigdaj nimajo pojma kaj bi lahko bilo. Diagnostiko pa ti zaracunajo, pa ce kaj popravijo ali ne.
Sicer pa sem na angleskem Renault forumu videl koliko ljudem se dogajajo podobni problemi kot meni in to na novih Lagunah, Clio-tih, Scenic-ih. Ocitno je to stalna praksa pri Renaultu, ker vgrajujejo slabe ECU-je.
imas nesporazum na relaciji: ecu - kljuc. resitev: nov kluc + kodiranje kljuca ter pregled ecu
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8