??ivljenska doba akumulatorja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Zivljenska doba akumulatorja

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Koliko je povprecna zivljenska doba akumulatorja?
Moj je 3 leta star pa se mi je dons zgodilo da mi ni hotu avto uzgat po 10 minutah poslusanja muske in gretja sip.
Fila sicer uredu tm ukol 12,4 pa do 13.5V, ko pa sm pomeru napetost na akumulatorju je pa bila sam 11.3V. To je pomoje mal mal,bo treba najbrz akumulator zamenjat.
Slika
Uporabniški avatar
* C L I O *
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a * C L I O * »

Povprecje je tam do 4 leta (odvisno od nacina voznje) kar je vec je vse gratis. :D Sam po moje ti premal polni akumulator, bi ga kar mogel tam okoli 13.5V konstantno. Zmeri tudi napetost akumulatorja med samim zagonom motorja.
BeaM_X

Sej drugace povni 13.5V, ampak ce vklopim gretje sipe in ogledal pade na 12.4V ampak tako je pri vseh 19kah in cliotih tega letnika, novejsi avti majo pa tako narejeno da v prostem teku po dolocenem casu isklopi gretje sip.
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

mene pa zanima zakaj se sprazni akumulator ce stoji avto nekaj casa v garazi... kaj ga sprazne ? ker ma fotr 2let star aku pa je stal avto v garazi nekaj casa skoz na toplem... in ni hotel uzgat? tut nafilal smo ga pa je dvakat uzgal pa nic vec :roll: :mad:

te akumulatorji so res ratal tut potrosni material :roll:
Slika
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Ce akumulator ni nikol prevec spraznjen lahko drzi kar nekej let, ce se pa veckrat sprzne cist na mejo bo pa hmal za v smeti.

Primer: Staremu atu je sel po 2h letih akumulator, avto stoji v garazi tudi po 1 mesec skupaj, dela se kratke relacije do max 5-10km. In je pri 8 let starem avtu lansko leto menjal ze 4ti akumulator. :lol: :lol: :shock: Nas, se pa vsak dan pelje relacijo 25km na siht in nazaj, in je v avtu se prvi, 7 let star akumulator, pa ni nikoli problema z vzigom. :wink:

Pa samo en nasvet, ce poslusas muzko, nej ti laufa avto, bols 2litra benza skurit, pa se toplo ti je v avtu, kukr pa da pol ne vzge. :wink:
Če je ravno, ni zabavno.
BeaM_X

To mas pa prov :D
Slika
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

jaz se vozim dnevno po avtocesti, cca 200 km, mi je zadnji zdrzal 8 let. Ko sem avto prodal kolegu ga je v enem mesecu menjal, ker je delal kratke voznje. To najbrz tudi vpliva, saj se dalj casa polni ce si na dolgi furi. Drgac na motorju, pa nobenega nimam vec kot dve leti, saj mi motor prakticno celo zimo in do maja stoji v garazi. Ga zalaufas, samo tisto se ne napolni dovolj. Ko ga enkrat spraznis, mu pa tudi polnilc (na 220V) ne pomaga velik....
Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Kraj: Posavje

Odgovor Napisal/-a Blueboy_RM »

Filat bi moral okol 14,5 V. DOba je pa tudi odvisna od tega kolk ti fila akumulator, ker nad 14,4 V se ti zacne razbijat sulfat, ki je nastal v akumulatorju zaradi prenizke napetosti. Probi filat prek polnilca z 15V, pa opazuj temperaturo aku. Drugace pa poglej ce je dovolj vode v aku ter regler na alternatorju pomoje ni cist ok. Tok o tem.
RM
[Nism član j... ga:)]
Slika
BeaM_X

Ja nevem ce mi loh sploh tolk fila ce mislim da na alternatorju pise 14.2V pomoje.
Ce ma kdo cliota al pa 19 16v pa doma voltmeter naj pomeri(enkrat z vsemi porabniki prizganimi drugic pa brez),sej enkat mislem da smo se ze to sli.

Drugace sem pa danes dal notr povhn akumulator pa bomo vidl kako se bo ta obnesel.Tastarga sem pa dal filat, pa sem notr u celice mogu dolit vseskupaj skoraj cel liter vode(0.8l).
Slika
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

ce si 8 dcl vode dolil, si pa lahko vesel, da ti je sploh se delal.
Uporabniški avatar
ZZ-717

ok ok to sm zdj zakaperu...kaj pa potem to da nam je tovornjak stal nekaj casa... in sta bila gor dva akumulatorja ... in oba zmrznila ??? :shock: :roll:

kot sm ze rekel vse skp en potrosn materjal ratu :roll:
Slika
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

86-4PJ napisal/-a:ok ok to sm zdj zakaperu...kaj pa potem to da nam je tovornjak stal nekaj casa... in sta bila gor dva akumulatorja ... in oba zmrznila ??? :shock: :roll:

kot sm ze rekel vse skp en potrosn materjal ratu :roll:
Vcasih ko se ni bilo platicnih ohisij bi se pocila...

Ja prazna sta bila pa je zmrznilo. Ce je aku nafilan nebo kar tako zmrznu.
Uporabniški avatar
ZZ-717

p nwm ce lahko kr tkole zmrznejo no :roll: :roll:
Slika
Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Kraj: Posavje

Odgovor Napisal/-a Blueboy_RM »

Prazen akumulator lahko zmrzne, polen pa zdrzi dosti minusa. Pozimi morajo biti dovolj napolnjeni, da ne zmerznejo.
RM
[Nism član j... ga:)]
Slika
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

Megane 1.6e l.96
Odgovori