clio + 17 col?

Vse o videzu avtomobila
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

86-4PJ napisal/-a:pr gumah se ne spara! pa tut ce se ne vozis hitro in ce se ne vozis dosti..je vseeno pomembno na kaksnih gumah se vozis :!:

tko da js ti priporocam da ne sparas na gumah :roll:
Tako je, tudi ustavit se moras.
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

sej se tut s temi ustavis. ce ze gledas lowcost gume, potem ti priporocam Federal. razn tega da so glasne sem z njimi dost zadovoln. pa v tvojem primeru so se cenejse kot Nankang :lol: , pa vsaj ne slisi se tok "cungalunga" firma :P
Uporabniški avatar
tmtslash
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a tmtslash »

clio_dizel hvala :) bom pa kr te nabavu :P pol se pa js sekiram a mi grejo 17 col na klijona al ne...pa vidis uporabnika clio_dizel ti ni pa nc jasno :)
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

Nankang NEEEE!!!!!

To je sam SHOWroom guma!!!
za pocasno voznjo po omejitvah, vozne lastnosti po suhem so kr ok, mokro, ne uprasi!!
Obraba - max 15000km, ampak res max, profila gor okol 0,5 - 1mm

Zakja folk spara pr gumah nevem.

jst priporocam Bf Goodrich ker iz izkusenj vem da je dobra guma, nisem pocasn voznik, ljubim ovinke, naredo 35000 z njimi. po dezju z isto hitrostjo kot po suhem, edina slabost je ce je dost dezjana cesti - LUZE(aquaplaning).
Proxes je dobra guma, majcken vecja obraba
GoodYear F1, super guma, ogromna obraba

zaj si pa sam se cene poglejte pa bo.

jst v zivljenju vec ne sparam z gumami kar me je izucilo.

lp
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

kaj pa potenza doctor ? vem da je ful mehka guma p se hitr obrab...sam me zanima ce si jo tut mev na probi kdaj ? js sm jo mev sam ne nove .. precej zlizano ... drzi k prbito na suhi cesti...tudi z zelooo malo profila... samo dz pa polom :roll:
Slika
Uporabniški avatar
MaT3y
Kraj: Radeče

Odgovor Napisal/-a MaT3y »

K je ze debata o gumah me pa zanima, ce ma kdo kaksne izkusnje z DUNLOP SP SPORT MAXX. Se pa strinjam da na gumeh ne sparat! :)
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

86-4PJ napisal/-a:kaj pa potenza doctor ? vem da je ful mehka guma p se hitr obrab...sam me zanima ce si jo tut mev na probi kdaj ? js sm jo mev sam ne nove .. precej zlizano ... drzi k prbito na suhi cesti...tudi z zelooo malo profila... samo dz pa polom :roll:
Potenzo mam jst na moji. Je pa tko kot si napisov, se kr hitro obrablja, v suhem drzi pa ne spusti :lol: :shock: v mokrem pa nikol nisem mel problemov, po pamet pa gre brez problemov, itq pa se z nobeno gumo ni glih za it sumaherja v mokrem. :wink:
Če je ravno, ni zabavno.
dare01
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a dare01 »

MaT3y napisal/-a:K je ze debata o gumah me pa zanima, ce ma kdo kaksne izkusnje z DUNLOP SP SPORT MAXX. Se pa strinjam da na gumeh ne sparat! :)
Jaz sem imel na prejsnjem Meganu RS F1 Sport maxx. Dobra guma. Zdaj imam pa Michelin Pilot Sport 2 in je tudi super. Sicer moram po luzah malo pazit ker je guma siroka 235 pa konjev je malo morje na prva kolesa. Tako da ce se voda zadrzuje na cesti je z izklopljenim ESP kar veselica. Ce je pa samo mokra cesta je pa guma ok.
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Jaz bom dal spomladi 17 gor!

Bom videl kako se bodo obnasale... Gume pa so ravno Nankang! Jih je imel en in so bile kr ok bom preizkusil in povedal!

Enkrat sem imel Marangoni pa se mi tudi niso slabe zdele!
Uporabniški avatar
Doctor DJ

**za bridgestone potenza po pravic povedan nevem. naj bi pa ble dobre gume in vredne nakupa
odvisno ktero mislis?
RE50- starejsa guma, zelo glasna po prevozenih 10000 km, velika obraba
RE950 - nova guma, zelo dobra v dezju

**@mark: povej mi, ce das na clia 17ke gor, zakaj pol sparas pr gumah?
je res da imajo usmerjen profil, to je pa use kar je dobrega na tej gumi!
obraba, kot sem ze napisau, prevelika!
glasna guma, baje solidna v suhem, dez pa, ce se hoces normalno vozit, brez jajcanja, katastrofa!
Pol ti raje priporocam Falken Ziex ZE 512, ce ze hoces pocen gumo, jo ma sodelavec na Laguni! pravi da je super guma (glede na eur) (http://www.gume-direkt.com/)

**Maragnoni, starejse pogojno dobre, njihov novi model Mythos pa je se kr soliden in za mali kes!

**Dunlop, zelo solidna guma, normalna obraba, tiha, kvalitetna izdelava in oprijem po suhi in mokri cesti zelo dober, po testih zelo priporocljiva
(http://www.gume-direkt.com/) cena 114eur (podobne lastnosti kot Bf Goodrich)

**Michelin gume so zakon, dokler ne nastopi njihova meja obrabljenosti, okol 2-3mm, katastrofa, ne velja za vse njihove modele, zgornji cenovni razred je klasa zase!

**Torej ce se gremo za nakup gum, dimenzija 215 r17, pa za normalen kes, toplo priporocam Bf Goodrich

najugodneje na stajerskem:
Vulkanizerstvo Mulej, Sentjur pr CD: 03/74-91-710
Cizelj MB - z 30% popustom pridemo na 128eur
reiffen-direkt - 154eur
reiffen-direkt - tukaj lahko najdete tudi povezave do testov za vaso dimenzijo gume (http://www.gume-direkt.com/)

lp

ce pa hocete kaksne teste in odziv strank, je pa na googlu tud malo morje komentarjev, ampak sam nemcija in VB. pa ze to je dost.
na podlagi izkusenj stank, torej ljudi ki so resnicno imeli gume, so jih zvozil, lahko clovek pride do odlocitve o nakupu gum.
na tak nacin sem jaz kupil svoje in NE obzalujem, jih bom narocil se ta mesec.

primer: ce je na netu od 100 ljudi 70 - 80 zadovoljnih in so z enim kompletom prevozli 25 - 40000 km, kaj lahko pol clouk nardi?
hehe

tukaj pa najdete opravljene raziskave z uporabniki oz. vozniki:
http://www.tirerack.com/

pa se opravljeni testi gum (zimske in letne):
www.adac.de

lp
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Doctor kaj pa barum bravuris?
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

zame je Michelin PILOT EXALTO zakon probu sm ze velik gum in ta je naravnost izvrstna ...dolga zivljenska doba ...prime dobro...na mokrem in suhem :D
Uporabniški avatar
Doctor DJ

Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Doctor DJ napisal/-a:dobra guma, :twisted:

http://www.autoworld.com.my/forum/allpo ... m+Bravuris

http://www.euroshina.com.ua/en/tyres/Barum/Bravuris-2

saljivec, ko dobro ves kak ti sluzijo gume