Clio II ph1 & ph2

Vse o videzu avtomobila
Odgovori
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Clio II ph1 & ph2

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Torej imam eno vprasanje. Pasejo na cliota letnik 2001 oz pac model 2 ki je prvo prisla ven luci od cliota storije oz modela ph2 al ph3 al kaj so bli ze.

Zanimam se za enga pa me motjo obojne luci :) Bi jih prvo zamenjal. Zadaj bi dal od novejsega modela, spredaj pa bi angelcke vrgo.

Killah ti vem da si menjavo to pa da mas zdaj vse gor.

Je potrebno kaj predelovat al kr pase kot ata na mamo gor?

In pa ce mogoce veste kje to dobit. Angelcke vem da bom mogo iz e-baya narocit.

LP MaTe0
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Za zadnje luci je treba kable malo obrnt mas pol ure dela!
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

ja, tako kot je kekec rekel, pri zadnjih luceh moras kabel obrnit okoli (ce imas tiste stare luci, ki so cele rdece, pa menjas za novejse z belim krogcom na sredini). Ker pri starih navadna luc sveti zgoraj, pri novejsih pa spodaj, so zgoraj meglenke...
sprednje pa pasejo normalno kakor vem
Uporabniški avatar
y3rn3y
Kraj: Zg. Savinjska dolina

Odgovor Napisal/-a y3rn3y »

sprednje ne pasejo, ker imajo isti konektor za dolge in kratke (samo 1 zarnica)letnik 98, novejse 01 imajo pa dvojno parabolo (2 zarnici)in imajo vsak kabel posebej, tko da moras kabel razdelit ce jih hoces priklopit.
tko majo 98letnik, 2000 letnik pa ze majo baje deljeno tko kot 2001 letnik (vsaj kolega je imel tko da je sam preklopu pa je delalo, pa je imel tud luci z eno parabolo in je dal angelcke gor (dvojna parabola) pa delajo, razen une angelcke se mors pol vezat na pozicijo da svetjo)
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

No hvala za pomoc. Ja pol yernej ti si mel prej navadne z eno zarnico pa si reso problem ne ? Z tem konektorjem al kak :D
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
y3rn3y
Kraj: Zg. Savinjska dolina

Odgovor Napisal/-a y3rn3y »

Ja.
Kable prov zvezes pa das na zico tiste (jezicke), da pase na zarnico pa je...
Problem je le ker pr novih luceh ne dobis uraven enega dela za zarnico pri dolgi luci fiksirat in tud ni jo nikjer za dobit (razen od kakih razbitih) tko da se mors sam znajdit pa jo nekak fiksirat.
Slika
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Jaz sem mel vcasih 2000 letnik cliota pa je imel se vedno eno H4 zarnico!

Sem si pa tudi hotel kupiti zaromete z leco, pa nikol nisem bil tak dalec! Menda je odvisno od opreme... Navadni 1.2 niso imeli, tisti ko so pa bli 16V pa so meli...Pa tista MTV serija...
Uporabniški avatar
koky
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a koky »

Da ne bom odpirov nove teme bom kar tle vprasov. Zamenjal sem luci na cliotu letnik 2000 iz enojne parabole na dvojno parabolo (tiste z dvojno leco). Imam problem da ko prizgem dolge se mi kratke ugasnejo, ker je bilo prej tako narejeno pri starih luceh da ne bi zarnica pregorela. zdaj sta pa dve pa ni potrebe da se kratke luci ugasnejo. Pojma nimam kaj naj naredim. A je kje kaksen rele, al je sam stikal za zamenat (ta pri volanu) a kdo kaj vec ve? mal sm razmislov da bi sam se en kabl potegnu iz dolgih na kratke pa en rele al neki vmes...
need help!
tnx :)

LP
Slika
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

koky napisal/-a:Da ne bom odpirov nove teme bom kar tle vprasov. Zamenjal sem luci na cliotu letnik 2000 iz enojne parabole na dvojno parabolo (tiste z dvojno leco). Imam problem da ko prizgem dolge se mi kratke ugasnejo, ker je bilo prej tako narejeno pri starih luceh da ne bi zarnica pregorela. zdaj sta pa dve pa ni potrebe da se kratke luci ugasnejo. Pojma nimam kaj naj naredim. A je kje kaksen rele, al je sam stikal za zamenat (ta pri volanu) a kdo kaj vec ve? mal sm razmislov da bi sam se en kabl potegnu iz dolgih na kratke pa en rele al neki vmes...
need help!
tnx :)

LP
En rele das na vsaki luci iz dolgih na kratke! Na armaturki ti bo pa skoz gorela lucka za kratke luci!
Uporabniški avatar
koky
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a koky »

Bi mi lahko povedal tocno kaksen rele to rabim, kje ga dobim, pa tocno kako bi to zvezal.. Saj nekak vem kko mislis sam hocem bit za zihr da ne bo kj cvrcalo :D tnx
Slika
Odgovori