Megane menjalnik problem

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
kajjak33
Kraj: ptuj

Megane menjalnik problem

Odgovor Napisal/-a kajjak33 »

Lep pozdrav vsem skupaj. Pred 10 dnevi sem postal lasnik megana Grantour 1.9 dci. Dolgo sem sicer okleval, ker sem bil prej vnet privrzenec citroena, ampak trenutno mi nobeden model ni tako vsec (mislim da bi mi tako ustrezal).
Avto je letnik 2004. 95kkm, kot mi je uspelo preverit na renaultu da so realni. Vendar me muci en problem in sicer menjalnik.
Pri prestavljanju v 3 predstavo se slisi hrescanje. Ne vedno, ker sem se ga zdaj ze malo navadil, ampak mi vcasih vseeno ne uspe prav tocno prestavit.
Ne prestavljam hitro ampak obicajno prestavljam dokaj lagodno. in tu je problem, ker ce prestavljam hitro potem se nekako zadenem. Problem je predvsem pri pospesevanju navzgor. Zanima me ce ima kdo podobne izkusnje. Ali ce so bili kaksni problemi pri teh menjalnikih. Bil sem ze na servisu, kjer so mi menjali olje v menjalniku ker sem sumil da je mogoce tukaj kaj narobe, ampak je se vedno isto.
Pa lep pozdrav
:cry:
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Sinhron?
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
kajjak33

Tudi jaz predvidevam tako. Zanima me ce je kdo ze servisiral kaj takega in kaksni so stroski?. A se to sploh splaca in ali je mogoce boljse kupiti drugi rabljen menjalnik?
Hvala za informacije
Uporabniški avatar
robi1000

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Ce se ne motim je menjava enega sinhrona okoli 300eur. Je pa treba menjalnik ven vzet kar se zvisa stroske. Ce pa to lahko naredis sam, obcutno prisparas. Cetudi se ne bos odlocil za menjavo sinhrona, jaz ne bi kupoval drugega menjalnika. Vozil bi se tako naokrog, dokler se ne bi dalo prestavit v tisto prestavo. Kar je lahko se dooooolog casa. Je pa seveda odvisno koliko te to moti.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Podobno je ze ves cas pri mojem scenicu. Mislim da je tale JB3 menjalnik malo drugacen (slabsi) od JB 1 kar se tega tice. Skratka, sem se navadil - prestavljam hitro in nic ne skrta. Ce predoolgo casa drzis sklopko, preden prestavis, pa zaskrta.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

V eni temi ( malce pobrskaj) ne dolgo nazaj, je en napisal, da je zamenjal sklopko in da ga je stalo 150eur ( material + delo) ce sem prov razumel.

Poklici tega mehanika, ki za toliko eur zamenja sklopko, kolk hoce da popravi menjalnik oz. da ti da menjalnik dol, pa potem peljes menjalnik nekam da ga zrihtajo.

Al pa modrega poklic, pa ti bo model vse porihtal tako kot se zagre.
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

Dr_S napisal/-a:V eni temi ( malce pobrskaj) ne dolgo nazaj, je en napisal, da je zamenjal sklopko in da ga je stalo 150eur ( material + delo) ce sem prov razumel.

Poklici tega mehanika, ki za toliko eur zamenja sklopko, kolk hoce da popravi menjalnik oz. da ti da menjalnik dol, pa potem peljes menjalnik nekam da ga zrihtajo.

Al pa modrega poklic, pa ti bo model vse porihtal tako kot se zagre.
ccc, to pa nikakor ne drzi.
tolk te stane sam sklopka brez dela!
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Doctor DJ napisal/-a:
Dr_S napisal/-a:V eni temi ( malce pobrskaj) ne dolgo nazaj, je en napisal, da je zamenjal sklopko in da ga je stalo 150eur ( material + delo) ce sem prov razumel.
ccc, to pa nikakor ne drzi.
tolk te stane sam sklopka brez dela!
:wink:
Go HARD or Go HOME
kajjak33

Fantje hvala za odgovore.
Danes sem se kar nekaj vozil po avtocesti, torej se je menjalnik segrel kot se mora in tudi olje v njem, pa je bilo skrtanja manj. Izgleda da je zadeva najbolj problematicna ko je se olje ni dovolj ogreto torej bo to vedno problem v zimskem casu.
Bom pa videl kaj bom naredil saj sem dobil garancijo na avto pa da vidim, ce se bo se kaj pojavlo pa bom mogoce vse skupaj porihtal.
Aha
Zanima me se kaksna je normalna poraba pri tem avtu. Mislim mesano voznjo cca 30% po mestu in ostalo bolj relacijsko
lp
Odgovori