Mrzloooo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Mrzloooo

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Zdravo!
Danes sem se peljal iz Lj in mi je na avtocesti kar naenkrat zacelo namesto toplega zraka pihat mrzlo. Tudi olje se je ohladilo iz tam 80C na 60. Ce dam ventilacijo na 0 siceh piha mlacno, vendar takoj, ko vklopim ventilator se zrak shladi. Prejle sem avto vklopil in mi je pri ugasnjenem ventilatorju na vsake toliko nekaj pocilo nekje tam, kjer pride filter za notranji zrak. Kaj bi lahko to bilo?
Voda je normalno na sredini skale...tud ventilator na kilerju se vklopi, ce je avto prizgan na mestu.
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

termostat
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
slovenc

Sam voda se tkoj segreje na normalno temperaturo? Pa menjan je bil 400km nazaj :? Ka ga lahko taku hitru pobere? Se mi pa zdi, k da bi pr masini nekje nekaj zraven pihljalo...oz tak cuden zvok.
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

kaj zdaj, se voda med voznjo ohladi ali ne,
ce se je ohladilo olje se je tudi voda

kaj ce pa drugega bit ce se na mestu vklopi ventilator med voznjo je pa mraz

edino ce je z motorjem vse v redu in ti stevec za temp. olja laze
in imas v resnici pokvarjeno loputo za hladno/topel zrak v ventilaciji

lahko pa da so marsovci :shock:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
slovenc

Hja voda je normalno segreta. Sam olje ni...ka ti js vem :wink: Kaka loputa pa je to?
Slika
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Termostat al pa termostikalo.

Ce imas pa dodaten hladilnik za olje, potem pa lahko da ti je sla pecka za ogrevanje kabine.
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
iztok.g
Kraj: močvirje

Odgovor Napisal/-a iztok.g »

mozno je tudi da je slo tesnilo glave - se mi je ze zgodilo. Poglej ce ti po povratnem vodu v ekspanzijo tece samo voda ali imas tudi kej zracnega pritiska oz drugace povedano ce ti piha skozi povratni vod (iberlauf) v ekspanzijsko posodo... ce ja, imas tezave, v nasprotnem je najbrz res termostat. Preden ga zamenjas ga doma na stedilniku najprej sprobaj ce je res fuc.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT.
www.AvtoNaPlin.si
Uporabniški avatar
slovenc

Moram danes preverit potem to. Glede tesnila...velki servis je bil delan 400km nazaj, tko da tud nvem...ce jih tako pozira.

Kaj je pa to termostikalo?
Slika
Uporabniški avatar
iztok.g

veliki servis je bil opravljen v delavnici z znanjem ali pri kakem ''Nabrisem te d.o.o'' ali pa mogoce ''Nimam pojma s.p.'' ?
Zadnjič spremenil iztok.g, dne 31 Dec 2007, 12:46, skupaj popravljeno 1 krat.
www.AvtoNaPlin.si
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Preden zazenes paniko, preveri vse nivoje (olja, tekocin) in pojdi se na en krog. Se mi je ze zgodilo, da sem ob res lepi voznji po AC ohladil motor. Preprosto ob teh temperaturah in mirni voznji se ohladi. kakor hitro sem ga zahodil, je spet grelo.
Poskusi z normalno voznjo po normalni cesti in ce bo vse delalo, potem je verjetno to vzrok.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
slovenc

Ne servis je bil delan pri dobrem mehaniku...mi je ze veckrat rihtal avto, tudi kolegom in ostalim domacim. Vse kaze, da bi res lahko bil termostat. Skala je na 90C pa mi vcasih ze vklopi ventilacijo in tko shladi vodo. olje je pa potem pomoje bol mrzlo...zarad vode.

Je pa se nekaj cudn...k da bi nekje pihalo nekaj mimo masino, oz. nekje vlece zrak tam pri loputi za zrak mesat. Je tam lahko kje luft?
Slika
Uporabniški avatar
iztok.g

slovenskisin napisal/-a:Ne servis je bil delan pri dobrem mehaniku...mi je ze veckrat rihtal avto, tudi kolegom in ostalim domacim. Vse kaze, da bi res lahko bil termostat. Skala je na 90C pa mi vcasih ze vklopi ventilacijo in tko shladi vodo. olje je pa potem pomoje bol mrzlo...zarad vode.

Je pa se nekaj cudn...k da bi nekje pihalo nekaj mimo masino, oz. nekje vlece zrak tam pri loputi za zrak mesat. Je tam lahko kje luft?
ves kje je problem :( z masinami je tko kot z zenskami...nisi cist zihr kaj in kako dokler vsaj mal ne primes, poslatas, pobozas, ker ce samo poslusas in drugim verjames se hitr nabrises :D
www.AvtoNaPlin.si
Uporabniški avatar
slovenc

hehe, sj masina normalnu laufa...tk da 3. gre na servis spet...pa naj postimajo tk k treba :wink:
hvala vsem!
Slika
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

pejt se pelat, pa norlmano vozi. pol se pa ustavi na cik pavzi in ko bos dal kontakt poglej do kje se bo dvignu kazalec za vodo. ce se bo dvignil do normalnega nivoja je vse ok.

razlog da pade mee voznjo je sledec: ce mrzel zrak pospesimo ( kar med voznjo vztrajno pocnemo ) da se dodatno ohladimo. tako iz -5 pri gibanju skozi zrak temperatura pade za kar nekaj deset stopinj. v minus

viri k potrjujejo izjavo:
http://www.weather.gov/om/windchill/ ( anglosaske enote )

http://www.csgnetwork.com/windchillcalc.html
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
slovenc

ja to ze, sam gret mora vseen, mora pa loputa zapret, ce js to prou razumem, dotok mrzlega zraka do pecke al ne?
Olje se mi je tud pri visjem minusu bolj grelo, kar naenkrat se je zacelo to.

Te dodatne funkcije renoja :lol:
Slika
Odgovori