Twingo prevec zre

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Twingo prevec zre

Odgovor Napisal/-a Duli »

Glihkar je sestra prsla do mene pa jamra da ji avto prevec pije, gre se za Twingota 1.2 D7F motor. Za 10eur natanka, pa se malo zapelje po mestu pa naslednji dan menda spet tanka. Zdej je zuni sicer noc, tako da se kaj dost ni dalo videt, vendar so obrati normalni, pri izpuhu tut ne smrdi po kaksnem bencinu, ne zaganja se tut ne avto, je pa res da bencin pumpa cvili. Pa fino. Samo to naj nebi bil razlog za preveliko porabo, usaj ce je poraba res tako velika kot pravi (naredi 20km po mestu pa je prazno spet), ali pac? Kaj menite, je imel kdo podoben problem? Ker to da pije 2x vec od mojga ventilarja ni glih obicajno.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Twingo prevec zre

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Duli napisal/-a:Glihkar je sestra prsla do mene pa jamra da ji avto prevec pije, gre se za Twingota 1.2 D7F motor. Za 10eur natanka, pa se malo zapelje po mestu pa naslednji dan menda spet tanka. Zdej je zuni sicer noc, tako da se kaj dost ni dalo videt, vendar so obrati normalni, pri izpuhu tut ne smrdi po kaksnem bencinu, ne zaganja se tut ne avto, je pa res da bencin pumpa cvili. Pa fino. Samo to naj nebi bil razlog za preveliko porabo, usaj ce je poraba res tako velika kot pravi (naredi 20km po mestu pa je prazno spet), ali pac? Kaj menite, je imel kdo podoben problem? Ker to da pije 2x vec od mojga ventilarja ni glih obicajno.
Jaz imam isto Twingeca in ga uporablja zena izkljucno - strogo mestna voznja. Poraba 8 litrov!!! Koliko pa je pri tebi????

Probaj zamenjat svecke. Pumpa po defaultu cvili pri vecini Twingecov, tko da se ne sekirat zato.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Duli

ne vem kolk je kle poraba, ampak po sestrinem opisu mora bit veliko fino precej vec. Je pa drgac avto letnik 99, 96k km, vsi servisi so bli do sedaj delani na pooblascenem servisu, tako da to naj nebi bila posledica slabega vzdrzevanja.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

ce prav zenska d nrdi en krog po mestu... je to loh tut 100km :lol:

pa razloz ji da za 10eur ne dobis vec 10l benza :lol:
Slika
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Tako nekako kot so napisali. Ce motor v redu laufa, naj kot prvo poskusi tankat polno in potem racuna in kot drugo - striktno mestna voznja je hitro 8 litrov. Pomaga pa, ce je res samo po mestu vozen, obcasno "pucanje" po AC.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Duli

V novem mestu krog po mestu nima 100km, najvec 10. ;)
Odgovori