Nastavitev zarometov pri Meganeu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
blazko

Nastavitev zarometov pri Meganeu

Odgovor Napisal/-a blazko »

Pri starem Meganu sem zamenjal zarnice in glej ga zlomka, leva zasencena (H7) sveti prevec v tla. Zarnica je pravilno vstavljena in fiksirana tako da edino resitev vidim v nastavitvi snopa.

Gledam okrog luci in vse kar mi pade na pamet je vijak pod lucjo, pripravim gidore, ga vrtim ko zmesan v obe smeri, ampak brez haska. Potem pogledam v navodila, kjer se pod naslovom "Nastavitev snopa zarometov" nahaja prazna stran :?:

Torej: kako nastaviti to stvar?

(avto ima locene zarnice za dolge/zasencene: H1 in H7)

B.
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Navadno je to nad lucjo. Dostop iz motornega prostora. Je pa samo en srauf ki ga vrtis in gre snop dol in gor.... vsaj ponavadi je tako...kako tocno je pa pri tebi pa nevem...zal.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

mogoce si jo sam okol obrnu.. probi jo se enkt ravno obrnit... :wink:
Slika
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Mam enako mnenje kot 86-4pj ker se je men to tud zgodilo:(. Je tecno ker nic ne vidis noter ko menjujes zarnico.
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
blazko

Evo sem zrihtal: nastavitev gor/dol opravis s plasticnim vijakom za lucjo, na skrajni zunanji strani.

Mi je pa kar nekaj ljudi omenilo moznost, da sem narobe obrnil zarnico. To mi ni cisto jasno: kako za vraga lahko narobe obrnes zarnico? Okrogli "scitnik" je na eni strani prirezan in ima "jezicek" tako da je zarnico mozno vstavit samo na en nacin:

Slika
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Ce si fejst potrucan ti rata kontra zapet. No ampak vsi vemo, da se to pocne na slepo, tako da se ti hiter lahka zgodi...
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
blazko

Vse jasno. Vidva imata po avatarjih sodec Meganea II, kjer res menjas na "slepo". Moj pa je se old school - vse dosezes, vse vidis :)

Vseeno hvala vsem za pomoc.

B.
Uporabniški avatar
ZZ-717

tudi pri starem se da pomoje kko okol obrnt...ce pa vidis vse pa se tolko bolse :wink: amm probaj zamenjati levo z desno...pa poglej v luc ce kaj narobe stoji ... ko zamenas z leve v desno oz obratno... pa ce je isto...potem mozno d je z zarnico kaj narobE?

aia ali imas za rocno nastavlanje visine ti v kabini stikalo ?
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717

tudi pri starem se da pomoje kko okol obrnt...ce pa vidis vse pa se tolko bolse :wink: amm probaj zamenjati levo z desno...pa poglej v luc ce kaj narobe stoji ... ko zamenas z leve v desno oz obratno... pa ce je isto...potem mozno d je z zarnico kaj narobE?

aia ali imas za rocno nastavlanje visine snopa luci ti v kabini stikalo ?
Slika
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Tudi, ce vse vidis, lahko narobe zapnes in sveti potem drugam kot bi morala. To se lahko zgodi. Kako ti pa prejsnja ni svetila narobe pa nisi zarometa nastavljal?
Uporabniški avatar
blazko

scrat napisal/-a:Kako ti pa prejsnja ni svetila narobe pa nisi zarometa nastavljal?
Sponka oz. zica s katero pritrdis zarnico je bila cudno ukrivljena. Ko sem zamenjal zarnico in jo "zapel", ni bila 100% fiksirana. Zico sem vzel ven, jo rocno ukrivil in pritdil zarnico, da stoji na svojem mestu kot je treba. Verjetno je bilo podobno pri prejsnji zarnici in so neustrezno namestitev kompenzirali z nastavljanjem visine snopa (ta je bil na minimumu).

Dopuscam pa tudi moznost, ki jo je omenil 86-4PJ ("cudna" oz. pokvarjena zarnica) ampak to se mi zdi manj verjetno.

B.
Odgovori