clio dci 82hp belo-modri dim

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
levak

Odgovor Napisal/-a levak »

prejsnji lastnik pravi da mu je delal brez problema, razen tiste rumene lucke(oranzna), ki jo je potem "popravil". Tko da ne vem a je res popravil ali samo resetiral racunalnik.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Kaj si nasel problem? Kaksna je poraba olja ?
Uporabniški avatar
levak

ne nism ga nasel. Avto stoji v garazi. Zdj v sredo sem narocen se pri enem mehaniku tko da bomo vidl kaj bo ugotovil. Olja je isto kot prej, vode tudi isto. Zdj mi vedno kadi, tako da se ne morem vozit, ker potem vsi vozijo za mano najmanj 200 m razdalje.
Zadnjic sem ga malo stisnu, prva druga tretja do 3500 obratov tko da je turbina bila skoz prizgana in potem je nehalo kaditi in sem vozil normalno 60 km/h brez da bi kaj kadilo. Potem sem prisel domov ga ugasnil in spet kasneje prizgal in isto sranje, spet kadilo kot lokomotiva.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

kaksen vonj ma tale dim?
Slika
Uporabniški avatar
levak

kva pa vem, ne znam opisat, tak vonj je kot ga ima vsak disel, kva pa vem mogoce tud na olje potegne mau.
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Skor stoprocenten sm da je kriva turbina. Pejt na drug servis ker na tem ko si bil nimajo pojma.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Ali pa erg ventil.
Uporabniški avatar
levak

jst tud mislim da je turbina, sam fora je pa v tem da avto normalno povlece, zato sem tuki mal o dvomih da je turbina. Zdj erg ventil je ociscen razen ce je pokvarjen.
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Za EGR ventil bi ti svetla oranzna lucka v obliki motorja! Jaz bi prej reko da je turbina al pa kaj z vbrizgom!
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

[KEKEC] napisal/-a:Za EGR ventil bi ti svetla oranzna lucka v obliki motorja! Jaz bi prej reko da je turbina al pa kaj z vbrizgom!
za vbrizg tut svetjo lucke (motor, spirala, STOP :) )
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

levak napisal/-a:prejsnji lastnik pravi da mu je delal brez problema, razen tiste rumene lucke(oranzna), ki jo je potem "popravil". Tko da ne vem a je res popravil ali samo resetiral racunalnik.
:?:
Uporabniški avatar
levak

sej ta lucka je svetla in je en elektricar to zrihtu. Nej bi pa kao spucu egr ventil. Tko da je mozno da je zanic ta ventil.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

sem skoraj preprican, da gre olje pri turbini (turbinski del, ne kompresorski) zraven nekje.. :?

kot navajas, da po nekaj minutah neha kadit...material se segreje in "zadihta" prehod olja v turbinski del. Dokler ne gre v kompresorski del je se ok...kot naprimer prve lagune II.
Zgleda, da je bil avto redno gonjen ali pa slabo vzdrzevan in se je os turbine malenkost obrabila. Govorimo o mikronskih deformacijah, ki so lahko zadosten razlog za to.

ne trdim, ampak tvoj opis narekuje na to.
Slika
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Bojci napisal/-a:sem skoraj preprican, da gre olje pri turbini (turbinski del, ne kompresorski) zraven nekje.. :?

kot navajas, da po nekaj minutah neha kadit...material se segreje in "zadihta" prehod olja v turbinski del. Dokler ne gre v kompresorski del je se ok...kot naprimer prve lagune II.
Zgleda, da je bil avto redno gonjen ali pa slabo vzdrzevan in se je os turbine malenkost obrabila. Govorimo o mikronskih deformacijah, ki so lahko zadosten razlog za to.

ne trdim, ampak tvoj opis narekuje na to.
Jst pa tocno to trdim :D
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

NAjbolse,da stave zacnemo pobirat 8) :?:
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Odgovori