Motor ventilacije scenic 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
grega77

Motor ventilacije scenic 2

Odgovor Napisal/-a grega77 »

Prosim za pomoc! Imam scenika2 letnik 2003. Pred nedavnim se mi je pokvaril motor od ventilacije, saj mislim, da je crknil motor, v glavnem nic ne piha. Malo sem sel razkopavati narazen, vendar ne vem tocno kje je. Zato vas prosim strokovnjake na forumu, ce mi pomagate z nasveti, saj se zelo tezko vozim v sluzbo, ker je ze zelo mrzlo. Hvala vam za odgovore.

Lep pozdrav Grega!
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Re: Motor ventilacije scenic 2

Odgovor Napisal/-a scenicII »

grega77 napisal/-a:Prosim za pomoc! Imam scenika2 letnik 2003. Pred nedavnim se mi je pokvaril motor od ventilacije, saj mislim, da je crknil motor, v glavnem nic ne piha. Malo sem sel razkopavati narazen, vendar ne vem tocno kje je. Zato vas prosim strokovnjake na forumu, ce mi pomagate z nasveti, saj se zelo tezko vozim v sluzbo, ker je ze zelo mrzlo. Hvala vam za odgovore.

Lep pozdrav Grega!
Uff, tale je pa tezka. Ventilator prezracevanja se nahaja pred voznikom, se pravi med armaturno plosco in motornim prostorom. Dostop do njega za morebitno menjavo pa je mozen samo iz kabine. Jaz sem enkrat imel razkopan prednji del pri brisalcih, ker so se mi zamasile odvodne cevke iz prostora pod brisalci. Od tam se ventilator sicer vidi, ampak kaj vec pa je potrebno storiti iz kabine. Na forumu so tudi Renault mehaniki, verjetno kateri tocno ve, kako prides do ventilatorja...
Mimogrede, kaj si preveril varovalko ventilatorja in stikala, lahko da je na tem mestu kaj narobe. Priporocam ti, da gres v razdiranje vozila sele, ko bos 100% preprican, da je res zanic motorcek ventilatorja...Poskusi pri kaksnem avtoelektricarju. Porocaj rezultate...
grega77

Odgovor Napisal/-a grega77 »

Preveril sem varovalko in je ok. Stikala nisem preverjal saj ne vem kako. Razkopal sem ze 3/4 armaturke in sedaj ze lahko vidim motor. Odklopil sem ga in preveril ali je elektrika na konektorju, ko prizgem ventilator in je bila. Ali sta na motor priklopljena samo dva kabla, crn in rdec? Prosim za nadaljna navodila.

Lep pozdrav Grega
Odgovori