Pozdrav vsem
Za poznavalce in mojstre imam dve vprasanji:
1. Pri nizkih obratih motor cuka - zamenjal sem svecke, kar pa je pomagalo samo za 2-3 dni.
2. Brisalci se , ko jih izklopim, ne vracajo v vodoravni polozaj.
Clio I je letnik 97, motor D7F 1.2 in je zadnje leto bil v glavnem samo 1x mesecno vzigan, vozen pa komaj kaj.
Hvala vnaprej za pomoc
Clio - cukanje motorja in brisalci
1.Cukanje deloma ospravljeno. Cuka samo se pri speljevanju in pa pri zelo nizkih obratik – kot da bi mu odvzemal kontakt. Mogoce se kaksen namig? Avto je pa ze 3 mesece od nakupa v uporabi tako da o starem bencinu ni govora
2.Brisalci: Varovalke pregledal , vendar samo tiste pod haubo (pac povrsno prebral odgovor od IRO-ta – kje tocno pri sovoznikovih nogah pa so?)
Zanima me pa se nekaj: brisalci imajo 3 stopnje – predvidevam da je 1. stopnja delovanje v intervalih, 2. stopnja pocasno neprekinjeno delovanje in 3. stopnja hitro neprekinjeno delovanje.
Pri meni pa sta 1. in 2. stopnja neprekinjeno pocasno delovanje in 3. stopnja hitro neprekinjeno delovanje. Je to zanic motorcek ali je vseeno samo varovalka.
LP vsem in vnaprej hvala
2.Brisalci: Varovalke pregledal , vendar samo tiste pod haubo (pac povrsno prebral odgovor od IRO-ta – kje tocno pri sovoznikovih nogah pa so?)
Zanima me pa se nekaj: brisalci imajo 3 stopnje – predvidevam da je 1. stopnja delovanje v intervalih, 2. stopnja pocasno neprekinjeno delovanje in 3. stopnja hitro neprekinjeno delovanje.
Pri meni pa sta 1. in 2. stopnja neprekinjeno pocasno delovanje in 3. stopnja hitro neprekinjeno delovanje. Je to zanic motorcek ali je vseeno samo varovalka.
LP vsem in vnaprej hvala