Vprasanje okoli zvocnikov
Vprasanje okoli zvocnikov
Lep pozdrav!
Zanima me, ce bi lahko zvocnike iz mojega suba prestavil v zadnjo polico? Vem, da zvok ne bi bil tak kot ce so v skatli, bolj me zanima, ce bi polica skakala in vibrirala? Zvocniki imajo premer 25cm. Prestavil pa bi jih rad, ker ne zelim imeti take skatle v prtljazniku. Na spodnjem linku so slike od suba.
http://www.bolha.com/index.php/ukaz/ima ... 45/slika/3
LP Robi
Zanima me, ce bi lahko zvocnike iz mojega suba prestavil v zadnjo polico? Vem, da zvok ne bi bil tak kot ce so v skatli, bolj me zanima, ce bi polica skakala in vibrirala? Zvocniki imajo premer 25cm. Prestavil pa bi jih rad, ker ne zelim imeti take skatle v prtljazniku. Na spodnjem linku so slike od suba.
LP Robi
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

Re: Vprasanje okoli zvocnikov
Ce imas subwoofer, ki ni namenjen free-air, potem ne priporocam. Bo veliko veliko boljsi ucinek ce je woofer v skatli. Ce bos ze dal na polico jo moras obvezno ojacati.robi1000 napisal/-a:Lep pozdrav!
LP Robi
Za 2 25cm subwooferja lahko naredis kompresijsko 30-40L skatlo in ti bo ostalo se tricetrt prtljaznika.
-
db hulitik
- Kraj: Trbovlje
-
db hulitik
- Kraj: Trbovlje
Mah bolj se mi je slo za to, da ker subi ne grejo v promet, jaz ga pa ne potrebujem vec, bi pac membrane ponucal za v polico. Varjant iz karbona se pa ne bi sel, ker bi potem raje kaj drugega naredil iz karbona. Mogoce se bom odlocil za manjsi box, ce ne pa membrane na podstreho, ta box pa na deponijo.

Fantje sem nekaj casa gruntal in prisel do ideje. Kaj, ce bi naredil box iz fiberglassa? Izracunal sem da ima trenutni box okoli 120L. Ce bi bila mozna izvedba na 40L in bi vredu spilalo bi bil vesel. Ne rabim nekega nadmocno glasnega sistema, samo malo vec basa kot ga zmorejo zvocniki v vratih. Zvocnika sta menda 140W po komadu. Kaj bi bilo potem bolje nardit kompresijsko skatlo ali z odprtino? Kaka bi bla varjanta da uporabim samo en zvocnik? Kako veliko skatlo bi potem potreboval? Kake so kaj tezave pri izdelavi fiberglass ohisja?
Zadnjič spremenil robi1000, dne 16 Nov 2007, 20:34, skupaj popravljeno 1 krat.

Vzames samo en zvocnik in naredis kompresijo okoli 25l pa bos mel majhno skatlo in posledicno tudi lazjo. Obeh zvocnikov pa ne rabis, ce nisi nek freak, ki hoce nevem kaksen bas, da mu vse kocine premika
. Ce bos delal basreflex skatlo se ti volumen skatle takoj poveca za skoraj 2x. Za tocn volumen skatle pa zracunaj s kakim programom al pa ce proizvajalec zvocnika predlaga kak volumen.
Odvisno od koliko bo razlike v velikosti skatle. Ampak ce objektivno pogledam mislim, da za toliko kot jaz rabim bo tudi en sam dovolj. Poleg tega bi potem lahko na na ojacevalnik vezal tudi zvocnike v kabini. Kaj jaz vem. Preracunaj pa se bom potem odlocil, ampak se bolj nagibam za varjanto z enim zvocnikom.