Opozorilo za servis

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
pety
Kraj: Maribor

Opozorilo za servis

Odgovor Napisal/-a pety »

Imam megana II CC-ja z 1.6 16v motorjem pa mi je pred tednom dni zacel javljati da moram v kratkem na servis. Kilometrov je sicer le 18.500 vendar je pretekloo ze tisto prvo leto od nakupa, servis pa je na 30.000 ali na leto dni. Servis bi naredil spomladi, ker mislim da ni nobene potrebe.
Pa me zanima ce se ga da kako prepricat da se to opozorilo vgasne (z dolocenimi pritiski na stikalo potovalnega racunalnika) - vem da je to pri modusu mozno, za megana pa ne vem.

Hvala za odgovore!
"Renault ?°e ni slabega avta naredo"
Uporabniški avatar
SESCAR

Odgovor Napisal/-a SESCAR »

ENAKO kot pri modusu.....na potovalnem racunalniku nastavis na tisto funkcijo k ti pac pise km-ji pa servis kluc in drzis par sekund tipko ....tko se ti bojo resetiral km-ji na 30.000
Vsak avto je dobr sam da dela....pa tut ?®e je clio:)
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Sam za info: Cas zelo unici olje. Baje nekatere pomembne sestavine za mazanje preidejo v kovinsko ohisje ali pa v zrak. Ampak, ce ni turbo pa ce ga ne bulas, najbrz res ne bo pretirane skode. Ceprav jst nisem nikol mel olja dlje not kot eno leto!
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
morph

Odgovor Napisal/-a morph »

Ce ti pise ze pri teh kilometrih, da naj gres na servis je verjetno nekaj narobe ali z oljem, ali pa z racunalnikom, tako da jaz svetujem da gres tako ali tako na servis.
Z vsemi ki sem se pogovarjal o novem avtu, takrat ko sem se imel TWINGA, in sem kupil novga, je mel servis zdaj vec ne vem ali na 20.000 ali na 30.000, so mi svetovali, da naj prvic olje zamejnam nekje med 10-15000 km.
Tako, da bi ti priporocal, da vseeno gres na servis, da pregledajo in ce si ze tam bi pa se olje zamenjal, strosek je sigurno manjsi kot pa ce bo slo kaj narobe
Uporabniški avatar
dgorica
Kraj: KNEŽA okolica TOLMINA

Odgovor Napisal/-a dgorica »

ma z oljem ni nic narobe to so visoko kvalitetna olja ( sinteticna) tako da ce se nisi naredu tistih kilometrov ali pa da se ni eno leto brez panike ce ti pa gori ze lucka (zdej nevem ce vs cas) ce ti ne te samo opozarja da mas za naservis tko so men rekl ko se mi je vzadnic przgala lucka :D
lp car. megane 1.9 dci
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Pelji na servis ko pretece eno leto ne glede na kilometre.
Garancija je tu bolj pomembna, ker ce ne naredis servisa na 1 leto ali 30kkm ( kar je prej ) ni garancije.
Pri hisi imam Megana 2007 pa bo januarja 2008 star 1 leti prevozeno bo pa imel okoli 8500km, ampak ker ima avto 4 leta garancije je to pac potrebno naredit.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
SESCAR

Odgovor Napisal/-a SESCAR »

Garancijo ti bojo kljub temu priznal (saj na REAL-u je tko).....k ucasih stranke prpelejo nou avto po slabem mescu glih zarat lucke za servis....pa jim sam reseterajo lucko (ponavad se to zgodi pr avtih ki stojijo dalj casa na zalogi)
Vsak avto je dobr sam da dela....pa tut ?®e je clio:)
Odgovori