Servo volan pri Clio 1.8 16v je glasen (pumpa)
Servo volan pri Clio 1.8 16v je glasen (pumpa)
Torej, kaj naj recem, pumpa je fino glasna ko se volan obraca na mestu, ali pri majhni hitrosti. Ampak to res fino.
Stvar je pa taka, da sem danes vzel pokrovcek posode z servo tekocino dol iz posode, zalaufal avto ter volan za hec malo obrnil in glej ga, nic ni tulilo. Potem sem ga obracal od enega konca do drugega, pa ni pravtako nic tulilo. Nato sem zaprl posodo z pokrovckom, sel 5m rikverc, pa je pumpa zacela tulit, ko sem prvic premaknil volan, in tulila je tudi, ko sem ga obracal na mestu. Kaj bi to lahko bilo? Mora za delovanje servota ves cas zraven biti prisoten tudi zrak, al kaj? Tekocina je bila po "testni" voznji kar precej penasta, vendar ko sem odprl pokrovcek,je ta pena cez cas izginila, pumpa pa je ponovno veselo tulila. Se mi splaca zamenjati servo olje, bo morda potem boljse (to je pac najcenejsa opcija, katera pa verjetno ne bo pomagala)? Hvala za bilokaksno pomoc.
-
etore
Re: Servo volan pri Clio 1.8 16v je glasen (pumpa)
pr mojmu 16v je tudi glasna ampak je glasna ze 40k km tko da mislim da je enostavno glasna pumpa ker dela se vedno.
Po britanski forumih je veliko govora o tvoji tezavi. Whining PAS se temu rece pri njih. Dostikrat pomaga menjava servo tekocine. Pravjo, da ce natankas do vrha tistih pokoncnih zarezic, da je dosti tisje. Je pa res, da utegne pol kdaj spricnt ven cez pokrovcek, zato daj okoli rezervarcka kako krpo. Ko menjas tekocino preden zasravfas pokrovcek parkrat zavrti volan iz ene skrajne pozicije v drugo. Naprej je pa odvisno od srece.
Na otocku uporabljajo tole tekocino, ki menda fajn pomaga, dobi se jo pa v Halfrodsu. Zdej ce koga poznas ki gre v GB ali pa probaj tle kej dobit kaj podobnega.
Slick 50
http://www.wilcodirect.co.uk/catalog/im ... 00_LRG.jpg
Na otocku uporabljajo tole tekocino, ki menda fajn pomaga, dobi se jo pa v Halfrodsu. Zdej ce koga poznas ki gre v GB ali pa probaj tle kej dobit kaj podobnega.
Slick 50
http://www.wilcodirect.co.uk/catalog/im ... 00_LRG.jpg
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

Sem tudi sam ze zasledil slick 50 na netu, vendar ne vem, ce jo imajo v Sloveniji. Sprica pa tekocina ven tudi sedaj, pa ni do vrha tistih zarezic (vsaj pokrovcek in okolica sta stalno mastna, nekaj velik pa je vseeno ne gre ven). Mas kaksno idejo, kako zamenjati tekocino? Vem da jo gre notri 1.1l vendar ne vem, kje se jo spusti ven. Je za to tocno dolocena cev, ali je dovolj da odsraufam bilokatero cev z servo tekocino pri dnu avta? Katero tekocino pa naj kupim v Eurotonu? Tisto, ki jo priporoca Renault? Ker slick 50 ne vem ce imajo.
Re: Servo volan pri Clio 1.8 16v je glasen (pumpa)
verjem, da ni tako glasna, kot pri men.etore napisal/-a:pr mojmu 16v je tudi glasna ampak je glasna ze 40k km tko da mislim da je enostavno glasna pumpa ker dela se vedno.
Jah to so pa francozi. Vcasih imas cesa malo manj kot minimum pa zadeve krepnejo, vcasih pa mors prtegnt cez maksimum. Tele pumpe imajo po mojem tovarnisko napako, ker jih 30% zacne zvizgat. Sicer to dolivanje do neke mere resi problem, samo potem ti vcasih utegne usekat ven cez pokrovcek pa smo spet tam.
Kaj ces... Te avtomobile moras imeti rad. 
Clio 2.0 16V Williams 94'