Hladilnik laguna - menjava

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bik

Hladilnik laguna - menjava

Odgovor Napisal/-a bik »

Pri laguni 1.8 l.95 mi je zacel puscati hladilnik. Sedaj problem resujem z obcasnim dolivanjem antifriza.
Me pa zanima kje se recimo splaca kupit hladilnik in tudi zamenjat v okolici lj ali pa mogoce ni bistvene razlike v ceni, ce bi to opravil pooblasceni servis.
No, verjetno se je ze kdo srecal s podobnim primerom in zako da prosim za nasvet.
Uporabniški avatar
blazko

Re: Hladilnik laguna - menjava

Odgovor Napisal/-a blazko »

bik napisal/-a:Pri laguni 1.8 l.95 mi je zacel puscati hladilnik. Sedaj problem resujem z obcasnim dolivanjem antifriza.
Me pa zanima kje se recimo splaca kupit hladilnik in tudi zamenjat v okolici lj ali pa mogoce ni bistvene razlike v ceni, ce bi to opravil pooblasceni servis.
No, verjetno se je ze kdo srecal s podobnim primerom in zako da prosim za nasvet.
Za zacetek lahko med antifriz vlijes "trdilec", ki bo mogoce odpravil tezavo.

Meni so to za svetovali na pooblascenem servisu, ampak sem se rajsi odlocil za menjavo. Dejali so, da je original drazji in narocili cenejsi ekvivalent za 150eur (mislim, da iz aneta). Cene sem pri razlicnih dilerjih preveril tudi sam in so bile za neoriginalne hladilnike povsod priblizno enake. Ja, masina pa je bila 1.6 16v v Meganu, s klimo.

B.
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Pri tem letniku bi jaz pogledal za kaksnim rabljenim.

Drugace pa ebay ali pa trgovine z avto deli, kjer pride komplet hladilnik nekje 100eur

Ne nalivaj tistega sr*** v hladilni sistem, ker tisto se nabere se kje drugje ne samo v hladilniku ( vodna pumpa ...)
Go HARD or Go HOME
bik

Odgovor Napisal/-a bik »

Na internetni trgovini sem ze gledal in je cena za hladilnik valeo tip 731128 tam nekje 120-127 Eur.
Tistih trdilcev tudi nimam namena mesati zraven, ker naredijo vec skode kot koristi. Sicer hladilnik ne bi vec puscal, bi pa drugje naredil se vecjo skodo :)

Mogoce kdo priporoca kaksnega mehanika v okolici lj, ki bi to zamenjavo kvalitetno opravil in kolk je sploh priblizna cena menjave?
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Go HARD or Go HOME
Odgovori