Tlak v gumah?
Tlak v gumah?
Pozdravljeni!
Na Meganu 01/02 imam 15 lita platisca.
Sedaj sem kupil nova alu platisca isto 15 col in nove zimske gume 185/60/15.(GY-UG7+)
Zanima me koliksen je predpisan tlak spredaj in zadaj, ker nebi rad takoj unicil gum!
Drugace pa je karavan ( verjetno je drugace kot pri 3V ali 5 V).
Na Meganu 01/02 imam 15 lita platisca.
Sedaj sem kupil nova alu platisca isto 15 col in nove zimske gume 185/60/15.(GY-UG7+)
Zanima me koliksen je predpisan tlak spredaj in zadaj, ker nebi rad takoj unicil gum!
Drugace pa je karavan ( verjetno je drugace kot pri 3V ali 5 V).
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Nov komplet alu felt in zimskih gum GY UG7+ me je prisel okoli 550eur, nimam pa podatka o normalnem tlaku v njih. Na gumi pise max pritisk - toliko ne more bit, ker bi po cca 2-3kkm prislo do prekomerne obrabe po sredini, ce pa je premalo jo pa prevec pozira.Solero napisal/-a:Lazje je tu gor napisat, kot pa na gume doma pogledatDoctor DJ napisal/-a:
aja, pa zakaj noben ne bere napisov na gumah?
tam pise koliksen je maximalen pritisk v njih!!!
Se pravi zanima me koliksna je najboljsa varianta pritiska spredaj in zadaj.
Najbolj pametni mi tle gor pisete o max in poglej sem in tja.Ja ce bi imel kam nebi blo probelma in nebi tu gor spraseval.
Sam a ni to full prevec.Solero napisal/-a:A vulkanizerju, ki ima vsak dan opravka z pnevmatikami pa ne zaupas?
Spredaj 2.4-2.6
Zadaj 2.2 - 2.4
Toliko so tovarniske vrednosti za Goodyear UG7 185/60/15 in Megane I
Imam bol starega vulkanizerja in ni najbolj navajen na lite feltne in take gume.
A ni najbolj 2.2 in zadaj 2,1???