poizvedba
-
litlleracer
- Kraj: il.bistrica
poizvedba
me sam tku informativnu zanima ce bi se dalo dat u cliota I (let.96) dat notr motor 1.6 90KM(ta str megane)?
Re: poizvedba
Cist tko informativno imajo 1.6e motorji letnik 96 serijsko napako, zaradi katere lahko zaribajo...litlleracer napisal/-a:me sam tku informativnu zanima ce bi se dalo dat u cliota I (let.96) dat notr motor 1.6 90KM(ta str megane)?
-
litlleracer
- Kraj: il.bistrica
dej povej mal vec
dihtunga na glavi ali kaj vec
dihtunga na glavi ali kaj vec
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Re: poizvedba
No fantje dajmo posteno povedat kaj je narobe z temi motorji ker sem lastnik slednjega tudi jaz !Tadej napisal/-a:Cist tko informativno imajo 1.6e motorji letnik 96 serijsko napako, zaradi katere lahko zaribajo...litlleracer napisal/-a:me sam tku informativnu zanima ce bi se dalo dat u cliota I (let.96) dat notr motor 1.6 90KM(ta str megane)?
LEPO PROSIM !
litlleracer motor je enak 1.4 motorju ne vem pa kako bi vse drugo pasalo v Cliota . Z tem mislim kolektorje in vso pripadajoco kramo na motorju !
Megane 1.6e l.96
O kateri oznaki pa govorimo K7M702/703 ali 720/730 ?
Dvomim, da se ti splaca to delat.. Ni samo motor tisto, kar bi moral menjat..
Nic ne nardis, ce bi menjalnik, diferencial in sklopko obdrzal..
Ce pa ze kupujes... Poisci Dacio letnik od 2004 naprej.. imajo enake K7M motorje, ampak izpopolnjene. Se najbolj zanesljiv
Izvrtina in hod : 79.5mm x 80.5mm
kompresijsko razmerje: 9.5:1
K7M je podoben motorju 1.4 KxJ (1997-2001) v Clio-tih II
Dvomim, da se ti splaca to delat.. Ni samo motor tisto, kar bi moral menjat..
Nic ne nardis, ce bi menjalnik, diferencial in sklopko obdrzal..
Ce pa ze kupujes... Poisci Dacio letnik od 2004 naprej.. imajo enake K7M motorje, ampak izpopolnjene. Se najbolj zanesljiv
Izvrtina in hod : 79.5mm x 80.5mm
kompresijsko razmerje: 9.5:1
K7M je podoben motorju 1.4 KxJ (1997-2001) v Clio-tih II
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 57&start=0Freshman napisal/-a:No kake so tovarniske napake K7M 702 ?
Pustimo vzigalne tuljave to vsi vemo da so slabe !
Tesnilo glave bi bila pa ze lahko napaka in se tukaj je vprasanje ali so bila tesnila prve vgradnje slaba ali je kaksna konstrukcijska napaka na motorju !
Tle smo se ze razpisali o tej temi.
Vzigalna tuljava ni noben strosek, tudi ni tezko menjat. Vsaka ima po en konektor in 3vijake. Vsa umetnina..
Z tesnilom je bila tovarniska napaka, ker so dali noter "papirnato" tesnilo, ki je dobesedno razpadlo. Po menjavi tesnila z kovinskim je mir.. Na mojem je bilo menjano pri 60.000km, od takrat pa do zdaj pa niti kapljice olja na motorju. Vecina motorjev ima to zadevo ze menjano..
Z tesnilom je bila tovarniska napaka, ker so dali noter "papirnato" tesnilo, ki je dobesedno razpadlo. Po menjavi tesnila z kovinskim je mir.. Na mojem je bilo menjano pri 60.000km, od takrat pa do zdaj pa niti kapljice olja na motorju. Vecina motorjev ima to zadevo ze menjano..
Tadej ti moram rect da nisem vedel za to stvar z poroznostjo !
In sedaj vprasanje ! Po masini mi svinja olje na tretjem cilindru pa se na svecki pocasi nabere nekaj kamna na ostalih pa ne v ekspanziji pa tudi ni nobenega olja oziroma ni oljnih madezev na vodi razen tega da je voda kofetna. Avto ima 130 tisoc in se mi zdi da se ga se splaca predihtat al kaj!
In sedaj vprasanje ! Po masini mi svinja olje na tretjem cilindru pa se na svecki pocasi nabere nekaj kamna na ostalih pa ne v ekspanziji pa tudi ni nobenega olja oziroma ni oljnih madezev na vodi razen tega da je voda kofetna. Avto ima 130 tisoc in se mi zdi da se ga se splaca predihtat al kaj!
Megane 1.6e l.96