Pozdravljeni,
rad bi izvedel, kaj spremeni, ce je na dci motorju katalizator ali pa, ce ga ni. Na mojem 2.2 dci-ju sem namrec satovje pobral ven nov katalizator pa pride nekje okoli 700 eur in razmisljam, da bi malo krsil zakon o onesnazevanju okolja. Zanima me kako vpliva pomankanje katalizatorja na delovanje motorja namrec avto nima na izpusnem sistemu nobenega senzorja. Seveda se zavedam, da brez katalizatorja avto bolj onesnazuje, ampak zanima me, ce se pri dci-ju isto zgodi kot pri bencinarju (zacetni navor upade zaradi nepravilnega izgorevanja - lambda).
Prosil bi vas, da o tem malo podebatirate
Katalizator na dci motorju - DA ali NE (slabosti-prednosti)
Katalizator na dci motorju - DA ali NE (slabosti-prednosti)
Renault Avntime Privilege 2.2 dci
Ta je dobra.. Imas prav. Ne mores na taki zadevi sparat.. Vloga lambda sonde je pa povsem enaka pri bencincu kot dizlu...Tadej napisal/-a:Ce mas za Avntime bi mogu met tudi za katalizator, se ti ne zdi
FAP je prisel v Renoje nekje v sredini leta 2005 v 1.9dCi in 2.2dCi.. zdaj pa ze v vse dCi-je skoraj..
To sem tudi jast razmislu da bi vrgu vn tist katalizator ....ki sam motor dusi ....tko da ce bom dubu kasnega "praznega" za Cliota ga uzamam
PS ...a ti zdej avto bolj vlece ....povsej logiki bi mogu ....sam se ERG ventil bi mogu nekako premostiti in bi motor veliko lazje dihal ....no malo vecji osnazevalec bi bil
PS ...a ti zdej avto bolj vlece ....povsej logiki bi mogu ....sam se ERG ventil bi mogu nekako premostiti in bi motor veliko lazje dihal ....no malo vecji osnazevalec bi bil